Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nden Vali Başköy'e Hoşgeldin Ziyareti

Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nden Vali Başköy'e Hoşgeldin Ziyareti

Çorum Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyeleri, yaklaşık 2 hafta önce görev başlayan Çorum Valisi Sabri Başköy'e kutlama ziyaretinde bulundular.

Cemiyet Başkan Yardımcısı Sadık Örgel ve Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Özkaleli, Orhan Güçlü, Mustafa Demirer, Naci Aygün, Murat Özülke ve Seyfettin Mete ile Çorum Gazetesi İmtiyaz Sahibi Selahattin Ezer'in hazır bulunduğu ziyarette bir konuşma yapan Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sevket Erzen, 9 yıldır Çorum Gazeteciler Cemiyeti'nin yönetiminde görevli olduklarını ve bu süre zarfı içerisinde gerek Çorum, gerekse Çorum basını için önemli faaliyetler yürüttüklerini söyledi.

Çorum basını için çeşitli hizmet içi eğitim seminerleri ve mesleki kurslar düzenlediklerini belirten Erzen, ayrıca ulusal bazda geleneksel karikatür, öykü ve En iyi Haber Fotoğrafı ile En İyi Çorum Fotoğrafı kategorilerinde teşvik edici yarışmalar düzenlediklerini kaydetti.

Son zamanlarda Basın İlan Kurumu'nun Çorum'da şube açması için çalıştıklarını ve netice aldıklarını anlatan Erzen, Basın İlan Kurumu'nun birkaç ay içerisinde yapılanmasını tamamlayacağını aktardı. Basın İlan Kurumu'nun Çorum Basını için disiplin edici, Vilayet için de yük hafifletici olacağını belirten Erzen, ayrıca Çorum ile birlikte 9 ilin basın çalışanlarının Çorum'da bir araya geldiği yerel medya eğitim seminerini organize ettiklerini söyledi.

Erzen ayrıca bu organizasyona katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan Çorum'da uluslararası bir basın organizasyonu sözü aldıklarını bildirdi.

'Çorum'a hizmet eden herkesin başımızın üstünde yeri var' diyen Erzen, Çorum basınının olaylara hep iyi yönünden bakmaya çalıştığını, ancak Çorum için de zaman zaman bazı taleplerinin olabildiğini, siyasilere ya da idarecilere eleştiriler yönelttiğini vurguladı.

Çorum Basınının Vilayet'le iyi ilişkiler kurduğunun altını çizen Erzen, bu iyi ilişkilerin bundan sonra da sürmesini temenni etti.

Çorum eski Valisi Nurullah Çakır tarafından başlatılan 'Kardeş kurum kardeş okul' projesi kapsamında bir köy okulunu Kardeş Okul olarak belirleyip, bu okul için 16 bilgisayar ve 3 bin civarında kitap topladıklarını belirten Erzen, gerek Çorum, gerekse Çorum Basını için çalışmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çorum Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerini kabulünde açıklamalarda bulunan Vali Sabri Başköy, Çorum basınından manevi destek ile müspet eleştiriler beklediğini aktardı. Kendisinin 'benim her gün gazetelerde haberlerim çıksın, fotoğraflarım çıksın' diye bir düşüncesinin olmadığının altını çizen Vali Başköy, basının haber ihtiyacının da önüne geçmeyeceğini bildirdi.

Yoğun bir kabul dönemi geçirdiğini belirten Vali Sabri Başköy, her gün ortalama saat 21.00'e kadar ziyaretleri kabul ettiğini, bunun yanı sıra rutin ve rutin dışı işleri de aksatmamaya çalıştığını vurguladı.

Hitit Üniversitesi kampüsü ve polis okulu yeri konularında çok sayıda toplantı düzenlediğini belirten Vali Başköy, "Bu bir süreç ancak kısa zamanda epey mesafe aldık. Yoğun bir şekilde devam ediyoruz. Önemli kurumların brifinglerini bitirdim. Şimdi ilçe gezilerine de başlıyorum” dedi.

Çorum'u büyük oranda tanıdığını belirten Vali Başköy, rakamlara bakıldığında Çorum'un; farklı konularda Türkiye'nin 81 ili arasında 20 ila 40'lı sıralarda olduğunu, ağırlıklı olarak 30'lu sıralarda yer aldığını gözlemlediğini söyledi.

Çorum yerel basınının da Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu gördüğünü belirten Vali Başköy, göstergelerin birbirini doğruladığını belirterek "Olaylara sağduyulu bakmak önemli. Bizim amacımız bağcıyı dövmek değil. Bize burada bir hizmet tevdi edilmiş, biz de Çorum için daha fazla ne yapabiliriz arayışındayız. Bunu yaparken elbette müspet eleştirileri değerlendireceğiz, bilgi eksikliğinden kaynaklanan yanlış eleştirileri de bilgilendireceğiz. Esas olan niyetin duruluğudur. Hepimizin amacı Çorum'u bir adım daha ileri götürmekse ben bir problem olmadığını düşünüyorum. Basın sektörü kolay bir iş değil. Stresli bir iş. Ben sizlerden manevi destek ve müspet eleştiriler bekliyorum" dedi.

Kendisinin olaylara siyasi açıdan bakamayacağını, devlet adabına uygun bir bakış açısı ile bakması gerektiğini vurgulayan Başköy, "Bizim gönlümüzde herkesin yeri aynı. Biz kendimiz için 'Allah bizi mahcup etmesin' diye dua ediyoruz. Burada ne kadar kalacağımız belli değil ama inşallah bu yükün altından kalkarız" şeklinde konuştu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile