Çorum Kirkdilim'deki Üçüncü Tünelde Isik Yil Sonu Görünecek

Karadeniz Bölgesi'ni Iç Anadolu'ya baglayan en önemli güzergahlar arasindaki Çorum'da yaklasik 675 milyon liralik yatirimla insa edilen Kirkdilim Tünelleri'nde T2 ve T3 tünellerinde kazinin tamamlandigi, T1 tünelinde ise yil sonuna kadar tamamlanmasinin planlandigi bildirildi.

Karayollari 7. Bölge Müdürü Rifat Silov, Kirkdilim'de yürütülen çalismalar hakkinda Çorum Il Koordinasyon Kurulu Toplantisi'nda bilgi verdi.

Kirkdilim mevkisindeki yol ve tünel çalismalarinin devam ettigini anlatan Silov, projenin Osmancik-Çorum kara yolundaki 8,6 kilometrelik alani kapsadigini söyledi.

Proje kapsaminda 4 bin 99 metre uzunlugunda 3 çift tüp tünel yapilacagini belirten Silov, "Bu tünellerden T3 tüneli kazi destek ve nihai beton islerinin yüzde 100'ü tamamlandi. T2 tünelinde kazi çalismalari yüzde 100 tamamlandi, beton imalatlari yüzde 75 seviyesinde. T1 tünelinde ise kazi çalismalarini yil sonuna kadar tamamlayacagiz, insallah isik görünecek." dedi.

Silov, T1 tüneli çikisinda heyelan meydana geldigini aktararak, "Sev desteklemesi yapildigi halde heyelan olustu. Su anda hem genel müdürlügümüz hem bölge müdürlügümüz çalisma yapiyor. Daha sonra belki sondaj çalismasi yapilacak. Orada hareketi önceden gördügümüz için tedbir almistik, sikinti olmadan orayi çözecegiz. Heyelan, tüneldeki çalismalari etkilemeyecek." diye konustu.

Bölgedeki heyelandan ötürü Kirkdilim'in henüz trafige açilamayacagina dikkati çeken Silov, "Heyelanla ilgili jeoteknik raporlar hazirlaniyor. T1'in kazi destegi bittikten sonra nihai beton isleri var. Heyelan da var. Sanirim çalismalar bir yil daha sürecek. Insallah 2022'nin sonuna dogru tamamlamayi hedefliyoruz." ifadelerini kullandi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile