Çorum Milli Egitim Müdürü Kodek Açiklamasi 'Çorum'da 30 Bin Ögrenci Telafi Egitiminden Faydalaniyor'

Çorum Milli Egitim Müdürü Kodek Açiklamasi 'Çorum'da 30 Bin Ögrenci Telafi Egitiminden Faydalaniyor'

Çorum Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek, yaz dönemi telafi egitimleri için baslatilan “Telafide Ben de Varim” programina il genelinde 30 bin ögrencinin katildigini açikladi.

Gazetecilerle bir araya gelen Il Milli Egitim Müdürü Abdullah Kodek, “Telafide Ben de Varim” programina iliskin açiklamalarda bulundu. Okullarin yaz tatiline girmesine ragmen Milli Egitim Bakanliginin Türkiye genelinde hayata geçirdigi “Telafide Ben de Varim” programi kapsaminda açik oldugunu hatirlatan Kodek, “Her yer civil civil. Il genelinde 4 bin faaliyet icra ediliyor. Yaklasik 30 bin ögrencimiz bu faaliyetlerin içerisinde. Gönüllülük esasina göre çalismalarimizi yürütüyoruz. Sosyal, bilimsel, kültürel alanda, doga yürüyüslerinden tutun robotik kodlamalara kadar ögrencilerimiz faaliyetlere geliyorlar” dedi.

Amaçlarinin çocuklari yeni egitim ögretim yilina hazirlamak oldugunu vurgulayan Kodek, “Amacimiz akademik çalismanin ötesinde yasanan küresel salgin sürecinde ögrencilerimiz, çocuklarimiz evlerinde mahsur kaldilar. Özellikle alt yas gruplari sosyal, kültürel, psikolojik, fiziksel anlamda etkilendiler. Onlari yeni egitim ögretim yilina hazirlamak, bir oryantasyon, egitim faaliyetlerinin içerisine alarak kafalarini bosaltip yeni egitim ögretim yilina hazirlamak. Asil amacimiz bu” ifadelerini kullandi.

Yapacaklari projelerle Çorum’un egitim-ögretimdeki basari çitasini yukariya tasimak için gayret gösterdiklerini, planlamalar yaptiklarini dile getiren Kodek, “Milli Egitim Müdürlügü olarak bir hedef belirledik. Bunun için çalismalar yaptik. Adeta sehrin röntgenini çektik. Bir yil içerisinde bu hedeflerimizi gerçeklestirebilirsek, ben gerçeklestirecegimize inaniyorum. Yapilmayacak bir sey yok” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile