Çorum'un Sakli Cenneti 'Yesil Göl' OKA'nin Hibe Destegiyle Turizme Kazandirildi

Çorum'da etrafini çevreleyen bitki örtüsü nedeniyle yöre halkinin 'sakli cennet' olarak niteledigi Yesil Göl, OKA'nin 604 bin lira hibe destegi, 1 milyon 560 bin lira bütçeli projeyle turizme kazandirildi OKA, çevresi her mevsim farkli renklere bürünen Yesil Göl için tanitim videosu hazirladi.

Çorum'un Laçin ilçesinde, bir akarsuyun ormanlik alandaki çukurda birikmeye baslamasiyla kendiliginden olusan "Yesil Göl", etrafini çevreleyen çam ormaniyla birlikte yilin her mevsiminde ziyaretçilerine doyumsuz seyir sunuyor.

Kent merkezine 32 kilometre mesafede bulunan Yesil Göl, sahip oldugu dogal güzelligi ve çevresindeki bitki örtüsüyle yöre halkinca "sakli cennet" olarak nitelendiriliyor.

Adini, suyunun renginin yani sira çevresindeki ormandan alan dogal göl, bir yandan çok sayida balik türüne ev sahipligi yaparken, diger yandan ormandan gelen kus civiltilariyla ziyaretçilerini agirliyor.

Ziyaretçiler, göl kenarinda piknik yaptiktan sonra patika yollardan yürüyerek, agaç yapraklari nedeniyle neredeyse günesin topraga degmedigi ormani kesfetme imkani buluyor.

- OKA'nin hibe destegiyle turizme kazandirildi

Çorum Valiliginden yapilan yazili açiklamada, Yesil Göl'ün turizme kazandirilmasi amaciyla Laçin Kaymakamligi, Çorum Il Özel Idaresi, Laçin Belediyesi ve Laçin Egitim Kültür Sanat ve Turizm Dernegi ortakliginda hazirlanan 806 bin lira bütçeli projenin, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi'ndan (OKA) hibe destegi almaya hak kazandigi bildirildi.

Uygulama döneminde yasanan is artislari sebebiyle bütçesi 1 milyon 560 bin 77 liraya yükselen projenin 955 bin 817 lirasi Çorum Il Özel Idaresi, 604 bin 260 lirasinin ise OKA tarafindan karsilandiginin belirtildigi açiklamada, "Sahip oldugu doga manzarasi ve güzelligi ile sakli cennet olarak tabir edilen Yesil Göl, Orta Karadeniz Kalkinma Ajansi destegiyle turizme kazandirildi. Projenin fizibilite analizleri, peyzaj projesi, yerlesim plani ve metraj cetvelleri 2019 yili OKA Teknik Destek Programi kapsaminda hazirlandi. Akabinde, 2019 yili OKA Turizm Altyapisinin Gelistirilmesi Mali Destek Programi kapsaminda desteklenen Yesil Göl Projesi 14 ayda, 2021 yilinda tamamlandi." ifadelerine yer verildi.

Projeyle bölgede doga turizminin ve istihdamin canlandirilmasinin hedeflendigine dikkat çekilen açiklamada sunlar kaydedildi:

"Laçin ilçesi sinirlarinda Köse Dagi'nda orman içerisinde yer alan doga harikasi Yesil Göl'ün mesire alaninda restoran, kafeterya, bungalov, yöresel ürün satis yerleri, çocuk oyun parki, otopark, iskele, yapay selale, yürüyüs yolu, kosu ve bisiklet yollari yapildi. Laçin Yesil Göl Mesire Alani doga sporlari ve kamp faaliyetleri için dört mevsim dogayla iç içe olma imkani sunmaktadir."

Öte yandan OKA, insasi tamamlanan Yesil Göl için tanitim videosu hazirladi. Göl çevresindeki sonbahar renklerine vurgu yapilan video, OKA'nin sosyal medya hesaplarindan da paylasildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile