Çorum Valisi Çiftçi'den Yükselen Vaka Sayilarina Iliskin Açiklama Açiklamasi

'16 Temmuz'da 20 olan günlük vaka sayimiz 70'e yükselmis durumda'.

Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, kentte günlük yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayisinin 11 günde 20'den 70'e yükseldigini belirterek, vatandaslari tedbirli davranmalari konusunda uyardi.

Çiftçi, bir açilis töreninde yaptigi konusmada, Türkiye genelindeki vaka artisinin Çorum'a da yansidigini söyledi.

Çorum'da 16 Temmuz'da günlük 20 pozitif vaka tespit edildigini belirten Çiftçi, "Son zamanlarda ülkemizde oldugu gibi ilimizde de vaka sayilarinin tekrar yükselise geçtigini artmaya basladigini ifade etmek zorundayim. Mesela 16 Temmuz'da 20 olan günlük vaka sayimiz takip eden günlerde 37, 28, 36, 26, 38, 53, 47, 67, 66 ve 70'e yükselmis durumda. Dün yaptigimiz testler neticesinde 70 kisinin testi pozitif çikmis durumda. Bu da sunu gösteriyor; son zamanlarda yapilan testlerin vakaya dönüsme oranlari 7,80'e yükseldi." dedi.

Türkiye'de günlük vaka sayisinin bir ara 5 binli rakamlara indigini hatirlatan Çiftçi, "Rakamlar tekrar 10 binlerin üzerine çikti. Bunun ilimize yansimalari da var. Salgin henüz neticelenmis degil. Tedbirlere bütün toplum olarak uymamiz gerektigini düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.

Çiftçi, kentte asilama çalismalarinin devam ettigine vurgu yaparak, sirasi gelenlerin mutlaka asi olmasi gerektiginin altini çizdi.

Asinin, Kovid-19 salginiyla mücadele etmenin tek yolu oldugunu hatirlatan Çiftçi, sunlari kaydetti:

"Ilimizde asilama çalismalari oldukça iyi seyrediyor. Dün itibariyle birinci, ikinci ve üçüncü doz asi uygulamalari 485 bini buldu. 530 bin nüfusumuz oldugunu düsünürsek birinci, ikinci ve üçüncü dozda 485 bin iyi bir rakam ama asi olmayan, asisi çiktigi halde saglik kuruluslarimiza müracaat etmeyen vatandaslarimizi uyariyorum. Onlardan istirham ediyorum. Bu isin baska bir çözümü yok. Baska bir mücadelesi de yok. Dolayisiyla asisi gelen vatandaslarimizi hem kendi hem de toplum sagligi açisindan asi olmaya davet ediyorum. Lütfen bu konuda hassasiyet gösterelim. Lütfen bu konuda hem kendimizi hem de bütün toplumu koruyalim."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile