Çorum Valisi Dagli Açiklamasi 'Ormanlik Alanlarda Piknik Yapmayalim, Ates Yakmayalim, Ormanlarimizi Koruyalim'

Çorum Valisi Dagli Açiklamasi 'Ormanlik Alanlarda Piknik Yapmayalim, Ates Yakmayalim, Ormanlarimizi Koruyalim'

Çorum Valisi Doç. Dr. Zülkif Dagli, Çorumlularla seslenerek, “Ormanlik alanlarda piknik yapmayalim. Ates yakmayalim. Ormanlarimizi koruyalim” dedi.

Çorum Orman Isletme Müdürlügü tarafindan insan atiklarindan kaynakli orman yanginlarinin önlenmesi amaciyla hayata geçirilen “Orman Benim” projesi çerçevesinde çevre temizligi yapildi. Kampanyada orman yanginlarinin önlenmesi için Sanayi Sitesi yaninda bulunan ormanlik alanin içi ve bitisigindeki yol kenarlarindaki çöpler temizlendi.

Etkinlige katilan Çorum Valisi Zülkif Dagli, Türkiye genelinde ögrenciler, gönüllüler ve sivil toplum kuruluslarinin katilimiyla ormanlarda temizlik yapildigini söyledi.

Yaz sezonuna girildigine dikkat çeken Vali Dagli, bu dönemde çikan orman yanginlarina dikkat çekti.

“Ülkemizde önceki yillarda orman yanginlariyla nasil mücadele verildigini ve yesil canlarimizin nasil yandigini biliyoruz” diyen Dagli, “Amacimiz ormanlarimizda yangin çikmamasi. Orman yanginlarinda önleyici tedbirler çok önemli. Çorum’da da topraklarimizin yüzde 38’i ormanlarla kapli. Bu azimsanmayacak rakam. Son 20 yilda da 94 milyon fidani toprakla bulusturduk. Fidanlarimiz yetisiyor. Bu fidanlarimiz ve ormanlarimizi korumakla yükümlüyüz. Çocuklarimizin bilinçlendirilmesi, halkimizin bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Ormanlara giris yasaginin yakinda baslayacagini hatirlatan Dagli, “Belirli zamanlarda ormanlarimizin içine girmek, piknik yapmak, ates yakmak yasak. Ormanlarimiza girilmemesi, ates yakilmamasi ve korunmasi gerekiyor. Aksi takdirde ne denli büyük yanginlara maruz kaldigimizi biliyoruz. Amacimiz, bu konuda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, farkindalik olusturmak. Asil çagrim Çorumlu hemsehrilerimize, kesinlikle ormanlik alanlarda piknik yapmayalim. Ates yakmayalim. Ormanlarimizi koruyalim. Aksi takdirde yesil canlarimiz ve yesil vatanimizin ne denli tehlikelere kaldigini biliyoruz. Onlari koruyacagiz. Bunun mücadelesini hep birlikte verecegiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile