Coskunöz Metal Form'dan Yenilenebilir Enerji Yatirimi

Coskunöz Metal Form'dan Yenilenebilir Enerji Yatirimi

Yenilenebilir enerji kaynaklari ile elektrik üretmeye baslayan Coskunöz Metal Form, Bursa Nilüfer’deki fabrikasinin çatisina kurdugu GES ile yilda toplam 4 bin 536 ton karbon emisyonunun dogaya salinmasini engelleyecek.

Sürdürülebilirlik stratejik plani çerçevesinde yenilenebilir enerji kaynaklariyla karbon ayak izini azaltmak için çabalarini sürdüren otomobil gövde parçasi üreticisi Coskunöz Metal Form (CMF), Bursa Nilüfer’de bulunan fabrikasinin çatisina yillik 7,15 milyon kilovatsaat kurulu güce sahip günes enerjisi santrali kurdu. Toplam 40 bin metrekarelik çati alaninda gerçeklestirdigi GES yatirimi ile elektrik tüketiminin yaklasik yüzde 40’ini temiz enerjiden karsilayacak olan sirket, böylece yilda toplam 4 bin 536 ton karbon emisyonunun dogaya salinmasini engellemeyi hedefliyor. Bu rakamin tam 170 bin agacin saglayacagi katkiya esdeger oldugu belirtiliyor.

Sürdürülebilir bir gelecek için çalismalarina araliksiz devam ettiklerini belirten Coskunöz Metal Form Genel Müdürü Baris Murat Karaadak, “CMF olarak bir yandan üretimimize tüm hiziyla devam ederken bir yandan da çevreye daha duyarli olmak ve karbon ayak izimizi azaltmak için yogun çaba harciyoruz. Yillik üretim kapasitesi 7,15 milyon kilovatsaat olan yeni günes enerji santralimiz sayesinde artik tükettigimiz elektrigin yüzde 40’ini temiz enerjiden aliyoruz. Bu sayede bundan böyle her yil 4 bin 500 tondan fazla karbon emisyonunun dogaya salinmasini engelleyecek olmak bizi heyecanlandiriyor. Daha yasanabilir ve temiz bir dünya ve çevre için sürdürülebilirlik alaninda yürüttügümüz çalismalari önümüzdeki yillarda da kararlilikla sürdürecegiz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile