Çözüm Süreci

Şırnak Valisi Hasan İpek, çözüm süreci tamamıyla faaliyete geçmesi durumunda Şırnak'ın 5 yıl içerisinde Türkiye'nin ilk 20 ili, 10 yıl içerisinde de ilk 10 ili arasına gireceğini söyledi.

Ankara'da bir süre önce düzenlenen Türkiye Engelli Atletizm Şampiyonası'nda bin 500 metrede birinci olan Bayram Yılmaz (20) beraberinde Gençlik ve Spor il Müdürü Selahattin Yürenç ile Vali İpek'i makamında ziyaret etti.
İpek yaptığı konuşmada, Şırnak'ın çözüm süreciyle güzel şeylerle anılmaya başladığını kaydederek, sağlanan huzur ve güven ortamı sayesinde Şırnak'ın Türkiye'nin diğer bölgelerindeki illerle yarışacağını vurguladı.
İpek, şöyle konuştu:
"Şırnaklılar hem kabiliyetli hem gayretli insanlardır. Bu gayretleri daha çok ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu amaçla yaptığımız teşviklerden bir tanesi de budur. Çözüm süreci tamamıyla faaliyete geçse Şırnak 5 yıl içerisinde hem ekonomik hem de kültürel olarak Türkiye'nin ilk 20 ili, 10 yıl içerisinde de ilk 10 ili arasına girecek. Bunun adımlarını yavaş yavaş atıyoruz."
Bu arada Vali İpek'in altınla ödüllendirdiği sporcu Yılmaz'ın Uludere'nin Taşdelen köyünde 2004 yılında 10 yaşında iken, hayvan otlatırken bulduğu bir cismin patlaması sonucu iki kolunu ve sağ gözünü kaybettiği öğrenildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile