CTE, Tahliye Edilen Dilruba Kayserilioglu Ile Ilgili Iddialara Iliskin Açiklama Yapti

Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü (CTE), tutuklu Dilruba Kayserilioglu’nun gece saatlerinde tahliye edildigi iddialarina açiklik getirdi. CTE’den yapilan açiklamada, “Dilruba Kayserilioglu’nun tahliye sürecinde ailesine haber verilmedigi ve gece yarisi ceza infaz kurumundan çikarildigina iliskin basinda ve sosyal medyada yer alan iddialar gerçegi yansitmamaktadir” ifadeleri yer aldi.

Adalet Bakanligi Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlügü (CTE), tutuklu Dilruba Kayserilioglu’nun ailesine haber verilmeden gece saatlerinde tahliye edildigi iddialarina iliskin açiklama yapti. CTE, tutuklu Kayserilioglu’nun tahliye müzekkeresinin 17.13’te ceza infaz kurumu portalina düstügünü ve bunun üzerine hemen tahliye islemlerine baslandigini bildirdi. Kayserilioglu’nun saat 20.00 siralarinda tahliye edildigi bilgisine de yer verildi.

Kayserilioglu’nun emanete alinan esyalari arasinda cep telefonu bulunmadigi belirtilirken, resmi uygulama geregince kisisel esyalari ile bir miktar paranin kendisine eksiksiz olarak teslim edildigi aktarildi.

Tutuklu Kayserilioglu’nun tahliye islemleri sürerken kurum personeline, ailesi ve avukatina haber verilmesi yönünde bir istemde bulunmadigi belirtildi. Tutukluya jandarma tarafindan araçla kampüs ana nizamiyesine kadar eslik edildigi bilgisi de açiklamada yer aldi.

CTE ayrica tutukluya tahliyesi esnasinda resmi prosedürlerin eksiksiz olarak uygulandigini ihmal ya da eksiklik söz konusu olmadigini ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile