Çü'de Akademisyenlere Patent Anlatıldı

Çukurova Üniversitesinde (ÇÜ) akademisyenlere yönelik "Ulusal patent başvurusu ve süreçleri" konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Çukurova TEKNOKENT Yönetimi ve Çukurova Teknoloji Transfer Ofisi tarafından Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen toplantının açılışında, üniversitede üretilen bilgi ve yeniliklerin sanayiye aktarılması, uygulanması ve yeniliklerin ticarileştirilerek toplumun faydasına sunulmasının önem olduğunu kaydetti.

Üniversite-sanayi işbirliğinde patentlerin katalizör görevi gördüğünü ifade eden Rektör Prof. Dr. Kibar, şunları belitti:
"ÇÜ, Türk Patent Enstitüsü ile Bilgi Doküman Birimlerinin Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Protokolü imzalayan Türkiye'deki 14 üniversiteden birisi olmuştur. Üniversitemizde öğretim üyelerimizce yapılacak patent başvuru gideri olarak Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Biriminden 3 bin TL'ye kadar destek verilmektedir."
Çukurova TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Kadir Aydın da Türkiye'de her şeyin bir performans kriterine göre değerlendirildiğini, ÇÜ'nün de bu değerlendirmelerde ön sıralara yükselebilmesi için marka ve patent konusunda daha aktif olması gerektiğini belirtti.

Toplantıda, TEKNOKENT sözleşmeli patent Vekili Ahmet Akkaş, katılımcıları "Buluşların korunması", "Buluşlar için patent başvuru süreçleri", "Buluşlara patent verilmesi için aranan ölçütler" ve "Patent başvurusundan önce yapılması gerekenler" konusunda bilgilendirdi, TEKNOKENT firmaları ile öğretim elemanları birebir görüştü.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile