Çubuk Ramazan Bayramı'na Hazır

Çubuk Ramazan Bayramı'na Hazır

Çubuk’ta vatandaşların Ramazan Bayramı'nı rahat, huzur ve güven içerisinde geçirmeleri için gerekli önlemler alındı.

Çubuk Belediyesi tarafından vatandaşlar tarafından bayramın rahat, huzur ve güven içerisinde geçirilmesi için çeşitli tedbirler aldı. Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, zabıta ekiplerinin Bayram süresince denetimlerini artıracağını, çevre ve gürültü kirliliğiyle ilgili şikayetlerin daha titiz bir şekilde değerlendirileceğini söyledi.

Rahat ve güvenli alışveriş için caddelere tezgah kurulmasına izin vermeyeceklerini kaydeden Başkan Özden, mezarlıkların Bayram ziyareti için düzenlendiğini belirtti.

Belediye Park ve Bahçeler, Fen İşleri ile Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince ilçenin tüm cadde ve bulvarlarında bayram temizliğinin yapıldığını hatırlatan Başkan Özden, şunları kaydetti: “Arefe günü başlayan mezarlık ziyaretlerini vatandaşlarımızın daha rahat ve temiz bir ortamda gerçekleştirmesi için tüm mezarlıkların yaban otları temizlendi. Bayram öncesi, süpürme ve yıkamanın dışında görsellik anlamında olumsuzluk teşkil eden çöpleri ve molozları da toplayacak olan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bayram süresince tam kapasite çalışacak. Zabıta ekipleri, özellikle gıda üreten ve şeker satan yerlerde her türlü denetimi yapacak. Arefe günü Paşa ve Asri mezarlıklarına ücretsiz servisler de düzenlenecektir. Bunların yanında Paşa mezarlığında ziyaretler sırasında hoparlörlerden Kuran-ı Kerim okunacak. Halkımız huzur içinde gidip ziyaretlerini gerçekleştirebilirler.” Çubuk'taki camilerin daha önce iç ve dış temizliğinin yapıldığını hatırlatan Başkan Özden, belediyedeki hizmetlerin aksamaması için bayramda nöbetçi personel uygulamasına gidileceği söyledi.

Özden, şikayet ve istekler için 'Alo 153'ün Bayram boyunca 24 saat kesintisiz hizmetini sürdüreceğini hatırlattı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile