Çubuk'ta 'Atık Piller Çöp Değildir Geri Dönüşebilir' Konferansı

Ankara’nın Çubuk ilçesinde öğretmenlere yönelik "Atık Piller Çöp Değildir Geri Dönüşebilir" isimli bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Çubuk Belediyesi ve Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği  (TAP) tarafından, Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen toplantıda, öğretmenlere atık pillerin geri dönüşümü konusunda bilgi verildi.

TAP Ankara Temsilcisi Abdullah Ömür, yapığı konuşmada, atık pillerin çevreyi kirletmelerini önlemek için başta öğretmenler olmak üzere herkese görevler düştüğünü söyledi.

Atık pillerin kaynağında ayrı toplanmalarının önemini vurgulayan Ömür, Avrupa'da gençlerin atıkların toplanması konusunda son derece bilgili olduğunu ve bu alışkanlığın okullarda verildiğini anlattı.

Ömür, şunları kaydetti:

’’Esasen sadece pilleri değil her türlü atığı kaynağında ayrı toplamak gerekir. Bildiğiniz üzere her yıl hayatımıza onlarca elektronik cihaz giriyor. Bunların birçoğunun içerisinde pil kullanılıyor. Dolayısıyla evlerimizde veya iş yerlerinde atık hale gelmiş piller derhal cihazlardan çıkartılmalı kesinlikle diğer atıklarla karıştırılmamalı, çöpe atılmamalıdır. Piller çöplere, ateşe, su kaynaklarına, kanalizasyonlara ve sokaklara rastgele atılmamalı, toprağa gömülmemeli, delinmemeli ve ezilmemelidir."

Çubuk Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Yusuf Yılmaz da atık pil toplamaya 2013 yılında başladıklarını ve her yıl toplanan pil sayısının arttığını söyledi.

Toplanan pillerin ilçe nüfusuna göre yeterli olmadığını savunan Yılmaz, ’’Müdürlüğümüz tarafından 2014 yılında 400 kilogram atık pil toplanarak TAP’a teslim edilmiştir. Bu yıl hedefimiz 600 kilogram atık pil toplamaktır. Ancak pilin içerisinde doğaya ve insana zarar verebilecek birçok madde olduğunu düşündüğümüzde bu rakamları da ilçemiz açısından yeterli görmüyoruz’’ diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğretmenlere, öğrencilerine bilgi vermek amacıyla atık pil hakkında tanıtıcı bilgilerin olduğu CD ve broşürler dağıtıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile