Çubukçu Musevi Lisesi'nin mezuniyetinde

Çubukçu Musevi Lisesi'nin mezuniyetinde

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ulus Özel Musevi Lisesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Mezuniyet törenine Coca Cola Türkiye Başkanı Frayman Molinas da katıldı ve öğrencilere seslendi.

  Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u , ' ' Farklılıklarımız bizim en ö ; nemli zenginliğimiz , geç ; mişten gelen mirasımızdır . Bu mirası eğitim ü ; zerinden korumak ve gü ; ç ; lendirmek iç ; in de ç ; ok ö ; nemli pek ç ; ok projeyi hayata geç ; irmiş durumdayız ' ' dedi .

Ç ; ubukç ; u , 47 ö ; ğrencinin mezun olduğu Ulus Ö ; zel Musevi Lisesindeki mezuniyet tö ; reninde yaptığı konuşmada , tö ; rende bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek , mezun olmaya hak kazanan ö ; ğrencileri kutladı .

Mezunlara , ' ' Her birinizin ü ; lkemizin gelişme ve kalkınmasında ö ; nemli roller ü ; stleneceğiniz inanç ; ve umuduyla başarılar diliyorum ' ' diye seslenen Ç ; ubukç ; u , mezunları başarılı , mutlu , değişen dü ; nyaya uyumlu , bilgi ve becerilerle donanmış olarak gö ; rmenin en bü ; yü ; k arzu ve mutlulukları olduğunu sö ; yledi .

Ç ; ubukç ; u , ' ' Bu kapsamda yaptığımız ç ; alışmalarda amacımız , temel insani ve ahlaki değerlerle donanmış , araştırma , sorgulama ve nesnel dü ; şü ; nme becerileri gelişmiş , hayat boyu ö ; ğrenen , insan haklarına saygılı , yeniliğe ve gelişime aç ; ık bireyler , genç ; ler olarak yetişmenizdir ' ' diye konuştu .

İnsana yapılan yatırımın , yatırımların en pahalısı , en ö ; nemlisi ve en uzun vadelisi olduğunu belirten Ç ; ubukç ; u , hü ; kü ; met olarak bu zahmetli ve sabır isteyen alana gö ; reve geldiklerinden bugü ; ne en bü ; yü ; k yatırımı yaptıklarını kaydetti .

- ' ' TÜ ; RKİYE ' NİN ZENGİNLİĞİ . . . ' ' -

Ç ; ubukç ; u , bö ; lgesinde ve dü ; nyada gü ; ç ; lü ; aktö ; r olma yolunda emin adımlarla yü ; rü ; yen Tü ; rkiye ' nin en bü ; yü ; k zenginliklerinden biri genç ; nü ; fusuysa , diğerinin de bu topraklarda bir arada yaşama , barış , hoşgö ; rü ; ve adalet anlayışının yerleştirilmesi ve uygulanmasında ö ; rnek teşkil etmesi olduğunu ifade etti .

Nimet Ç ; ubukç ; u , ' ' Farklılıklarımız bizim en ö ; nemli zenginliğimiz , geç ; mişten gelen mirasımızdır . Bu mirası eğitim ü ; zerinden korumak ve gü ; ç ; lendirmek iç ; in de ç ; ok ö ; nemli pek ç ; ok projeyi hayata geç ; irmiş durumdayız ' ' diye konuştu .

Bu eğitim ö ; ğretim yılına ' ' barış , hoşgö ; rü ; ve birlikte yaşama kü ; ltü ; rü ; ' ' dersi ile başladıklarını , farklı yaşam kü ; ltü ; rü ; ve farklı inanç ; ların hoşgö ; rü ; sayesinde bir arada yaşayabildiklerini vurguladıklarını anımsatan Ç ; ubukç ; u , buna bir kez daha vurgu yapmak istediğini sö ; yleyerek , şö ; yle konuştu :

' ' Lozan Anlaşması ' nın hü ; kü ; mleri ç ; erç ; evesinde gü ; vence altına alınan azınlık okullarımız , bu kapsamda eğitim-ö ; ğretim gö ; revlerini eksiksiz yapıyor ve yetiştirdikleri ö ; ğrencilerle ü ; lkesine ç ; ok değerli katkılar sağlıyor . Bizleri uluslararası arenada ç ; ok ö ; nemli başarılarıyla gururlandırıyorlar . Bu okullarımızın bilimde , kü ; ltü ; r-sanatta , edebiyatta ö ; ne ç ; ıkmış birç ; ok şahsiyet yetiştirdiklerini biliyoruz .

Bugü ; n itibariyle Musevi azınlık okullarımızda toplamda 527 ö ; ğrenciye eğitim-ö ; ğretim veriliyor . Diğer azınlık okullarından farklı olarak Musevi azınlık okullarımızda İbranice ve Din dersleri dışında tü ; m dersler Tü ; rkç ; e okutuluyor . ' '

Bakanlığının , diğer okullarda olduğu gibi bu okullarda da tü ; m problemleri gidermek iç ; in okul yö ; netimleriyle işbirliği iç ; inde ç ; alıştığını kaydeden Ç ; ubukç ; u , ' ' Sonuç ; olarak Bakanlığımız , azınlık okullarında okuyan ç ; ocuklarımızın her alanda sorunsuz ortamda eğitim gö ; rmeleri iç ; in gerekli tedbirleri bugü ; ne kadar aldığı gibi , bundan sonra da almaya devam edecektir ' ' dedi .

Mezunlara başarılar dileyen Ç ; ubukç ; u , ' ' Ü ; lkemize ve dü ; nya barışına ö ; nemli katkılar sağlayacaklarına , ö ; nemli başarılara imza atacaklarına inanç ; duyduğumuzu belirtmek isterim . Hayallerinize ve değerlerinize her zaman sahip ç ; ıkın , her zaman arkanızda olduğumuzu , size bü ; yü ; k bir inanç ; ve sevgi beslediğimizi unutmayın ' ' şeklinde konuştu .

Musevi okullarının mezuniyet tö ; renine kendisini iki ay ö ; nce davet eden Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensiyon Pinto ' ya teşekkü ; r eden Ç ; ubukç ; u , konuşmasının ardından okul birincisi Rafi Kohen ' e diplomasını verdi .

Ç ; ubukç ; u ' ya , Tü ; rk Musevi Cemaati Başkanı Sami Herman ve okulun bir ilkö ; ğretim ö ; ğrencisi tarafından hediyeler takdim edildi .

- ' ' LİSE İÇ ; İN Ç ; OK Ö ; ZEL BİR GÜ ; N ' ' -

Tü ; rk Musevi Cemaati Başkanı Herman da bugü ; nü ; n , mezunların hayatları boyunca anımsayacakları bir gü ; n olduğunu belirterek , ' ' Ulus Musevi Lisesi tarihi iç ; in de ç ; ok ö ; zel bir gü ; n . Binlerce lise arasında ç ; ok az okula nasip olabilecek bir ziyarete , Sayın Bakanımız Nimet Ç ; ubukç ; u ' nun mezuniyet tö ; renine katılmasına tanık oluyoruz ' ' dedi .

Ö ; ğrencilerin toplum iç ; in faydalı birer birey olarak yetişmesinin en bü ; yü ; k hedefleri olduğunu ifade eden Herman , ' ' Bugü ; n hayatta bir basamak daha yukarı ç ; ıkıyorsunuz . Her anınızı bilinç ; li ve dolu dolu yaşayarak daha nice basamakları başarı ve mutlulukla ç ; ıkmanızı dilerim ' ' şeklinde konuştu .

Tö ; rene konuk konuşmacı olarak katılan Coca-Cola Tü ; rkiye Başkanı Galya Frayman Molinas da Musevi Lisesinin aldığı dereceleri hep takip ettiğini belirtti .

Mezunların bundan sonraki hayatlarında rekabet edecekleri kişilerin yalnız Tü ; rkiye ' den değil , Hindistan , Ç ; in ve Rusya gibi ü ; lkelerden de olacağını sö ; yleyen Molinas , mezunlara , ' ' Sizi zorlu bir rekabet bekliyor . Kim olduğunuzu , katacağınız değeri bilerek bu yolda yü ; rü ; yü ; n ' ' dedi .

Ulus Ö ; zel Musevi Okulları Vakfı Başkanı Şapat Aviyente de hayatın sınavlarla dolu olduğunu belirterek , mezunlara sınavlardan korkmamalarını ö ; ğü ; tledi .

Mezunların , vatana ve cemaate layık olacaklarına inancını da vurgulayan Herman , ' ' Siz her nerede olursanız olun , bu vatanın ve bu cemaatin parç ; asısınız , bunu asla unutmayın ' ' dedi .

Okul Mü ; dü ; rü ; Funda Kara da hazırlık ve 4 yıl lise eğitimi olmak ü ; zere eğitim veren okulun ilk kez 12 . sınıf mezunlarını verdiğine işaret etti .

Kara , ' ' Ben ve ö ; ğretmenleriniz ü ; niversitede , sosyal hayatta ve iş hayatında okulunuzu en iyi şekilde temsil edeceğinizden , Atatü ; rk ilkelerinden ayrılmayacağınızdan , kü ; ltü ; rü ; nü ; ze ve değerlerinize sahip ç ; ıkıp , vatanınıza ve milletinize hayırlı insanlar olacağınızdan eminiz ' ' şeklinde konuştu .

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tö ; rende , sahneye getirilen Tü ; rk Bayrağı alkışlarla karşılandı .

Ö ; ğrencilere diplomalarının verildiği tö ; rene , Tü ; rkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva ile İl Milli Eğitim Mü ; dü ; rü ; Muammer Yıldız da katıldı .

AA
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile