Cudi Şehidi Akkaya, İzmir’de Tekbirlerle Son Yolculuğuna Uğurlandı

Şırnak’ın Silopi ilçesi Cudi Dağı kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 15 yıllık Özel Harekat polisi Cihat Akkaya, İzmir’de dua ve tekbirlerle toprağa verildi.

Şehidin eşi Deniz Akkaya, 12 yaşındaki kızı Aybüke ve kayınpederi Kamil Alan, cenaze namazına Özel Harekat üniforması giyerek katıldı.

Cihat Akkaya’nın cenazesi, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’ndan alınarak, Gaziemir’de ailesinin yaşadığı evin önüne götürüldü. Şehidin yakınları, burada Akkaya’nın Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Daha sonra Gülhane Camisi'ne götürülen Akkaya için tören düzenlendi.

Şehit polis Akkaya’nın babası Mehmet Akkaya ve eşi Deniz Akkaya, taziyeleri kabul etti. Şehidin eşi, kızı, babası ve yakınlarının, tören boyunca metanetini koruduğu görüldü.

Cenaze törenine şehidin yakınları, İzmir Valisi Cahit Kıraç, İzmir Emniyet Müdürü Ali Bilkay, MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, İzmir milletvekilleri Nesrin Ulema, Hamza Dağ, Ali Aşlık, Rıfat Sait, Alaattin Yüksel, Musa Çam ve Mustafa Moroğlu, meslektaşları, askerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Cuma namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra Akkaya’nın naaşı, tekbirler eşliğinde bir süre meslekdaşlarının omuzunda taşınarak cenaze aracına koyuldu. Dört yıldır kan kanseri tedavisi gördüğü için eşinin görev yaptığı Şırnak’a gidemeyen Deniz Akkaya, bu sırada Türk bayrağına sarılı tabutuna yaklaşarak eşini, fotoğrafını öperek son yolculuğuna uğurladı. Şehidin cenazesi, törenin ardından Bornova Işıkkent Polis Şehitliği’nde toprağa verildi.

Akkaya, şehit olduğu çatışma sırasında eşi Deniz ve İzmir’deki meslekdaşları ile konuşmuştu. Çatışma bölgesine desteğe giden timde yer alan Akkaya, eşi Deniz'le yaptığı görüşmede, "Ben iyiyim, sizi arayacağım." demişti. Çatışma sürerken İzmir’deki meslekdaşlarıyla da konuşan Akkaya, şiddetli bir çatışmanın ortasında olduklarını anlatmıştı. 15 yıllık polis memuru olan Akkaya, ilk olarak Şırnak'ta görev yapmış, daha sonra İzmire tayin olmuştu. Cihat Akkaya, 2010 yılında hem eşinin tedavi masraflarını karşılamak hem de kooperatif taksitlerini daha rahat ödemek için bir kez daha gönüllü olarak Şırnak'a tayin istemiş ve burada göreve başlamıştı. Şehit Akkaya, eşinin de ısrarları sonucu önümüzdeki haziran ayında İzmir’e tayin isteyecekti .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile