Çukurca Kilimleri Istanbul'da Sergilendi

Çukurca Kilimleri Istanbul'da Sergilendi

Hakkari’nin Çukurca Kaymakamligi Aile Destek Egitim Merkezi’nde (ADEM) dokunan kilimler Istanbul’da sergilendi.

Istanbul Fuar Merkezinde gerçeklestirilen Carpet Flooring Expo fuarina Hakkari’yi temsilen Çukurca Kaymakamligi’na bagli Aile Destek Egitim Merkezi katildi.

Fuarda kilim dokuma usta ögretici ve ögrencilerin yapmis oldugu yöresel kilimler ziyaretçilerin büyük begenisini kazandi.

Konuyla ilgili bilgi veren Çukurca Kaymakami Mert Kumcu, “Dünya’ya açilan Istanbul Carpet Flooring Expo Fuar Merkezinde Hakkari yöresine özgü Halitbey, Çilgül, Hevçeker, Samari, Herki, Sine, Gülsarya desenli kilimlerimiz sergilenerek ziyaretçilerimize sunulmustur. Çukurca Kaymakamligi bünyesinde olusturdugumuz kilim kurslarimizda genç kizlarimiz ilmek ilmek dokunan ve yörenin kültürel zenginligini yansitan kilimler dünyanin birçok yerinden gelen misafirlere tanitarak yogun ilgisi ve begenisini kazandi. Amacimiz Aile Destek Egitim Merkezinde dokunan kilimler dünyanin her yerinde tanitarak ve her yer de yöremizin bu güzelligi alin teri olan kilimlerin hak ettigi degeri saglamak” dedi.

Fuara katilan kilim usta ögreticisi Medine Akis, fuara gelen misafirlerin dokunan kilimlere ilgi gösterdigini ve bundan dolayi kilimlerin yapim asamasini bizzat görmek için Hakkari’yi ziyaret etmek istediklerini belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile