Çukurcali Çiftçilere 29 Bin Adet Fide Dagitildi

Çukurcali Çiftçilere 29 Bin Adet Fide Dagitildi

Hakkari Valisi Ali Çelik’in katilimiyla Çukurca’daki çiftçilere 29 bin adet fide dagitildi.

Tarim ve Orman Bakanligi Bitkisel Üretim Genel Müdürlügü tarafindan uygulanan TAKE projeleri kapsaminda yüzde 75 oraninda hibe ile hazirlanan ve kabul edilen 2TAKE ile Üreten Hakkari Projesi” kapsaminda Van Tarim Kredi Kooperatifi tarafindan temin edilen fidelerin dagitimi törenle yapildi. Burada konusan Vali Çelik, Çukurca’nin sebze yetistiriciligi konusunda mesafe aldigini belirterek, “2 milyon 400 bin TL degerindeki projeyle 240 bin fideyi dagitacagiz. Bugün dünyada ve ülkemizde gid enflasyonu olarak tabir edilen konularin çözüme ihtiyaci var. Bu çözümün temel yeri, nerede bu sorun çözülür diye dönüp baktiginizda toprakla, köylüyle, emekle çözülebilecegine yönelik herkesin ortak görüsü var. Bugün bizler için tarim artik vazgeçilmez üretim alani olmak zorundadir. Bu bir öneri degil bir zorunluluktur” dedi.

Yapilan konusmanin ardindan Tarim Arazilerinin Kullaniminin Etkinlestirilmesi Projesi kapsaminda yürütülen "TAKE Ile Üreten Hakkari Projesi" kapsaminda Çukurca ilçesinde 115 erkek ve 7 kadin üreticiye toplamda 29 bin adet fide dagitimi gerçeklestirildi.

Sebze fidesi dagitim töreninden sonra çocuklara tarimi sevdirmek amaciyla Çukurca Vali Erdogan Gürbüz Anaokulu bahçesinde fide dikme etkinligine yapildi.

Çukurca Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügünde yapilan fide dagitimna Hakkari Valisi Ali Çelik, Vali Yardimcisi Furkan Berber, Çukurca Kaymakami Mert Kumcu, Çukurca Ilçe Belediye Baskani Nazmi Demir, Çukurca Cumhuriyet Savcisi Mustafa Tekel, Ilçe Emniyet Müdürü Adem Köpük, Hakkari Il Tarim ve Orman Müdürü Mehmet Asim Sen ve projeden yararlanan çiftçiler katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile