Çukurova Belediyesinden Gençlere YKS Danismanligi

Çukurova Belediyesi üniversite adaylarina ücretsiz danismanlik hizmeti veriyor. Gençlik Merkezi’nde olusturulan danismanlik ofisiyle üniversite adaylarinin emeklerinin bosa gitmemesi için puanlari, basari siralamalari ve üniversitelerin kontenjanlari gibi kriterlere göre tercihlerini dogru bir sekilde yapabilmeleri için danismanlik hizmeti veriliyor. Mesai saatleri içerisinde 4 uzman rehber egitmen tarafindan verilen danismanlik hizmeti, tercihlerin belirlenecegi son gün olan 8 Agustos’a kadar sürecek.

Çukurova Belediyesi, hayatlarinin en önemli sinavlarindan birisine giren, gelecekteki mesleklerini belirleyip, kariyerlerine yön verecekleri bu kritik süreçte üniversite adaylarini yalniz birakmadi. Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda basarili olup üniversitede okumaya hak kazanarak tercih yapacak gençlere, dogru karar vermeleri için ücretsiz danismanlik hizmeti baslatildi.

Üniversite tercihi yapmaya hak kazanan gençlere ’YKS Tercih Danismalik Hizmeti’ ile dogru seçenekleri belirlemesi için harekete geçen belediyenin Tesisler Müdürlügü, Atatürk Kadin Yasam Köyü’nde bulunan Gençlik Merkezi’nde ögrencilere bu önemli süreçte destek olmaya çalisiyor. Ders Kafelerle ve kütüphaneleriyle üniversite adayi ögrencilere egitim hizmeti veren Çukurova Belediyesi, sinav sonuçlarinin açiklanmasiyla simdi de ‘YKS Tercih Danismalik Hizmeti’ sunarak, gençlerin üniversite ve alan belirlemesi için hayati öneme sahip olacak tercihleri konusunda, uzman 4 rehber egitmenleriyle yardimci oluyor.

Gençlik Merkezi’nde olusturulan danisma ofisini doldurmaya baslayan yüzlerce üniversite adayina puanlari, basari siralamalari, üniversitelerin kontenjanlari gibi kriterlere göre bilgiler veriliyor, bölümler ve okullarin son durumlari hakkinda görüsler aktariliyor. Adaylar, tercihlerin belirlenecegi son gün olan 8 Agustos’a kadar sürecek olan danismanlik hizmetinden faydalanabilecek. Gençlik Merkezi’nde danismanlik hizmeti alan gençler, deneyimli rehber ögretmenler esliginde kendi isteklerine göre akilci ve dogru tercih yapma olanagina ulastiklarini söyleyerek, bu hizmetten dolayi Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’e tesekkür etti.

Geleceklerini insa edecekleri, mesleklerinin ilk adimi olan üniversite egitimi için dogru tercih yapmalari amaciyla ücretsiz Tercih Danisma ve Rehberlik hizmetini sunmaya basladiklarini anlatan Çukurova Belediyesi Baskani Soner Çetin, “Ögrencilerin emeklerinin bosa gitmemesi ve yanlis tercihte bulunmamalari için ücretsiz rehberlik hizmeti baslattik. Gençler her zaman önceligimiz olmustur, çünkü gençler gelecegimiz. Tercihlerini dogru ve bilinçli sekilde yapmalarina destek olmak amaciyla uzman egitmenlerimiz danismanlik hizmeti veriyor, tüm üniversite adaylarini bekliyoruz” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile