Çukurova'da Havuzlar Çocuklarla Senlendi

Çukurova'da Havuzlar Çocuklarla Senlendi

Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin, belediye bünyesindeki yüzme kurslarinda yil yüzde 50 ile hizmet verebildiklerini söyleyerek, “Bu sezon zor kosullara karsin 5 binin üzerinde çocugumuza yüzme ögretecegiz” dedi.

Çukurova Belediyesi’nin düzenledigi yüzme kurslari Çukurova Belediye Baskani Soner Çetin’in katildigi törenle basladi.

Hayalpark’taki havuzda çocuklarla ve velileriyle bir araya gelen Baskan Soner Çetin, pandemi nedeniyle yüzde 50 kapasite ile kurslarin verildigini söyledi.



Pandemi nedeniyle geçen yil kisitlamalardan dolayi yüzme kurslarinin biraz sekteye ugradigini belirten Çetin, “Her yil 10 binin üzerinde ücretsiz yüzme egitimi verirken geçen yil bine ulasmadi. Çünkü havuzlarimiz kisa sürelerde hizmet verildi.

Ilgi çok fazla olmasina ragmen kosullar elvermedi. Bu yil yüzde 50 ile hizmet verebiliyoruz. Su anda 2 bin 500’den çocugumuza egitim veriyoruz. Bu sezon zor kosullara karsin 5 binin üzerinde çocugumuza yüzme ögretecegiz. Her yil yaz aylarinda çocuklarimizin kanallarda baraj gölünde bogulma haberlerini okuyoruz. Ama son dönemlerde bu azaldi. Hatta hiç böylesi içimizi yakan haberlere rastlamiyoruz. Çünkü basta bizim belediyemiz olmak üzere isteyen her çocugumuza ücretsiz yüzme egitimi veriliyor” diye konustu.

Baskan Çetin, Çukurova Belediyesi Park Vadi tesislerinden bahsederek, “Burada bölgenin su oyun parki var. Çok amaçli toplanti salonlari bulunan bu tesiste Türkiye’nin ilk kadin yasam merkezi var. Yakin zamanda Park Vadi Tesislerinde çocuklar için su oyun parki ilave edildi, açilisini yapacagiz” diye konustu.

Bunlarin disinda çocuklarin çok sevdigi, gönlünce eglendigi 4 su oyun parki bulundugunu kaydeden Çetin, “Çukurova ilçesinde çocuklarimizin çok mutlu olmasini istiyoruz. Buradaki hocalarimiz uzman kisiler. Burada yüzme ögreneceksiniz. Biz ayrica engelsiz havuz tahsis ettik ve engelli çocuklarimizin hizmetine açtik” seklinde konustu.

Baskan Soner Çetin, konusmasinin ardindan çocuklarla ve velilerle sohbet etti. Çocuklar Çetin’e çiçek takdim ederek, yüzme kurslari açilmasindan dolayi tesekkürlerini dile getirdiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile