'çukurova Kalkınma Ajansı 2 Bin 500 Kişiye İstihdam Sağladı'

Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak, üç yılda Çukurova Bölgesine toplam 170 milyon TL’lik bir kaynak kazandırdıklarını belirterek, “Hayata geçirilen proje ve verilen desteklerle 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandı.

” dedi
Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak kısa adı (ASKON) olan Anadolu Aslanları İşadamları Derneğini ziyaret ederek üyelere Çukurova Kalkınma Ajansının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantıda ASKON Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan’ın yanı sıra yönetim kurulu ile dernek üyeleri hazır bulundu.
Hayata geçirilen proje ve verilen desteklerle birlikte üç yıllık zaman diliminde yaklaşık 2 bin 500 kişiye istihdam sağlandığını ifade eden Veysel Parlak, Adana ve Mersin’in ‘Bölgesel kalkınma’ anlayışına uygun olarak hem sosyal ve hem de iktisadi alanda kalkınıp, gelişebilmesi için planlı ve programlı bir şekilde çalışmalarda bulunduklarını anlattı.
Çukurova Kalkınma Ajansının mevcut kaynaklarının yüzde 90’ının genel bütçeden karşılandığını bunun da yaklaşık 25 milyon TL’ye denk düştüğünü ifade eden Parlak, bunun yanında belediyeler, il özel idareleri, sanayi ve ticaret odalarından da 10 milyon TL’lik bir kaynağın Çukurova Kalkınma Ajansına aktarıldığı bilgisini verdi.

Toplantıda ASKON Başkanı Recep Çalışkan da Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veysel Parlak’ın çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve beğendiklerini belirterek, "Üyelerimiz arasında ajans programlarından faydalanan arkadaşlarımız olmuştur. Ajansın bundan sonraki çalışmalarında destek olacağı hizmetlerin her kesime uygun bir şekilde çeşit ve miktar bakımından artırılması gerekmektedir." diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile