Çukurova Kalkınma Ajansı'nda Öncelik Tarım Ve Tarıma Dayalı Sanayi

Çukurova Kalkınma Ajansı'nda Öncelik Tarım Ve Tarıma Dayalı Sanayi

Kısa adı ÇKA olan Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu'nun 2010 yılının son toplantısında desteklenecek olan 9 sektör içerisinde önceliğin tarım ve tarıma dayalı gıda sektörüne verilmesinin ve bu sektöre diğer sektörlerden de 5 puan fazla puan verilmesini karar altına aldı

Kısa adı ÇKA olan Çukurova Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu'nun 2010 yılının son toplantısında desteklenecek olan 9 sektör içerisinde önceliğin tarım ve tarıma dayalı gıda sektörüne verilmesinin ve bu sektöre diğer sektörlerden de 5 puan fazla puan verilmesini karar altına aldı.
Adana Valisi İlhan Atış, bir süre izlediği ÇKA Kalkınma Kurulu'nda gerekli heyecanı bulamadığını, bu heyecanı yakalamada yönetim kuruluna büyük görev düştüğünü söyledi. Atış, ÇKA genel kurulundaki 100 üyeden en az 90 kişisinin katılmasının sağlanması üzerinde durarak, ÇKA' ya Mersin ve Çukurova Üniversite rektörleri, fakülte dekanlarının da katılması gerektiğini söyledi.
ÇKA Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Onatça ise, kurulda gerekli değişikliklerin yapılmasından yana olduğunu belirterek, "Bu kurula katılanlar fazla iştirak etmiyor, katılmayanlar da biz niye yokuz diyorlar. ÇKA İzmir ile birlikte kurulan ilk pilot ajanstır. Geçiş aşamasında bu tür aksaklıklar oluyor dedik ama artık olmuyor. Toplantılara mazeretsiz katılmayanları artık azledeceğiz" dedi.
Daha sonra ÇKA Planlama Birim Başkanı Ertan Zibel Çukurova Bölge Planı ile ilgili ve Proje Uygulama Birim Başkanı Serdar Aydoğan da destek sisteminin işleyişi hakkında kurul üyelerine bilgiler verdi.
ÇKA tarafından desteklenecek 9 sektör içerisinde bulunan tarım ve dayalı gıda, kimya, tekstil-konfeksiyon, metal eşya-makine, kağıt ürünleri, turizm, mobilya, lojistik ve yenilenebilir enerji sektörleri içerisinde önceliğin tarım ve tarıma dayalı gıda sektörüne verilmesi ve bu sektöre diğer sektörlerden fazla olarak da 5 puan verilmesi karar altına alındı.
ÇKA Kalkınma Kurulu ayrıca gündem dışı olarak da Edirne'den Kars'a kadar uzanan 30 milyar dolarlı sürat treninin güney bölgesinden geçirilmesi için, Adana, Mersin, Osmaniye, Hatay milletvekillerinin de katılacağı bir toplantı yapılması, milletvekilleri ile birlikte Bakan ve Başbakan ile görüşülmesi ve öneri götürülmesi için yönetim kuruluna oy birliği ile yetki verildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile