Kütüphane Daire Başkan Vekili Nihat Acar, ÇÜ Kütüphanesi'nin, hem mimari açıdan hem de kütüphane kullanım olanak ve alternatifleri açısından ülkedeki en üst düzey kütüphanelerden biri olduğuna dikkat çekti.
ÇÜ Kütüphanesi, 10 bin metrekare kapalı alanda 800 kişilik oturma kapasitesi ile hizmet veriyor. Kütüphaneyi günlük ortalama bin 500 kişi ziyaret ediyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlamasına kısa süre kala öğrencilerin kullanımı için tüm hazırlıklarını tamamladıklarını belirten Kütüphane Daire Başkan Vekili Nihat Acar, yeni kayıt yaptıran ve kütüphaneyi tanımak isteyen öğrenciler için ekim ve kasım aylarında 'kütüphane oryantasyonu'düzenleyecekleri bilgisini verdi.
ÇÜ KÜTÜPHANESİ HER TÜRLÜ TEKNOLOJİK ALTYAPIYA SAHİP
Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi 'nin gerekli bilgi ve belgeye ulaşımda her türlü teknolojik alt yapıya sahip olduğunu dile getiren Acar, teknolojiyi daha yakından takip etmek ve geliştirmek için de çeşitli projeler üzerinde çalıştıklarını bildirerek “Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi'nde öğretim üyelerinin, öğrencilerin ve diğer araştırmacıların gereksinim duydukları bilgi tarama hizmetleri için yeterli PC ve CD-ROM veri tabanları bulunuyor. Ayrıca değişik bilim dalları ile ilgili 20 adet veri tabanıyla kullanıcılarına hizmet veren modern bir merkez. Kütüphanede, 155 bin 355 kitap, 5 bin 200 tez, 890 adet eski harfli basma eser, 80 adet el yazması, 2 bin 734 akademik aşama dosyası, 614 bilimsel süreli yayın, 9 CD veritabanı, bin 500 adet çeşitli konularda film, kitap, dergi ve bilimsel CD mevcut. Türkiye'deki 12 Avrupa Birliği Dokümantasyon Merkezi 'nden biri olma özelliğine de sahip olan Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi 'nin değişik yerlerinden toplam 90 internet bağlantı noktası bulunuyor. Elektronik yangın alarmı ve manyetik alan esaslı çalışan güvenlik sistemi bulunması da kütüphanemizin özelliklerinden bazılarıdır” dedi.
Ayrıca kütüphanede, konferans salonu, okuma salonları, süreli yayın salonu, Yeni Adana Gazetesi özel koleksiyonu, başvuru kaynakları ve enformasyon birimi, CD-Rom tarama birimi, serbest çalışma salonu, güncel yayınlar, eski ve nadir eserler birimi, tezler ve akademik aşama dosyaları birimi, Avrupa Birliği Yayınları birimi, internet erişimli terminallerin de bulunduğunu belirten Acar, kütüphanenin yeni eğitim dönemine start verilmesiyle birlikte hizmete açılacağını ve hafta arası 08.00 -22.00, hafta sonları ise 09.00 -17.00 saatleri arasında öğrenci ve idari personellerin yararlanabileceğini söyledi.
Çukurova Üniversitesi Kütüphanesi Yeni Eğitim Öğretim Sezonuna Hazır
Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Kütüphanesi, 2013-2014 eğitim öğretim yılında öğrencilere ve idari personele hizmet vermeye hazır.