Çukurova Üniversitesi'nde şenlik var

Çukurova Üniversitesi'nde şenlik var

Çukurova Üniversitesi'nde, 'Bahar ve Spor Şenliği' kapsamında Zülfü Livaneli, Volkan Konak, Sıla, Emre Aydın ve Şebnem Ferah gibi isimlerin yanı sıra Gripin'in de sahne alacak.

Çukurova Üniversitesi'nde (ÇÜ), 'Yine Şenlik Var' sloganıyla bu yıl 7.'si organize edilecek olan; 'Bahar ve Spor Şenliği' kapsamında Zülfü Livaneli, Volkan Konak, Sıla, Emre Aydın ve Şebnem Ferah gibi isimlerin yanı sıra Gripin'in de sahne alacağı bildirildi.

2-7 Mayıs 2011 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan şenlik, 2 Mayıs Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan kortej yürüyüşüyle başlayacak. ÇÜ Merkez Kütüphanesi önünde yer alan futbol sahasında yapılacak olan açılış törenin ardından üniversitede gün boyu kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler gerçekleştirilecek. Şenlik kapsamında düzenlenen konserler serisini de halk müziğinin sevilen ismi Zülfü Livaneli başlatacak. Livaneli, ÇÜ Balcalı Kampusu içerisinde yer alan stadyumda sahne alarak, üniversitelilerin coşkusuna ortak olacak.

3 Mayıs'taysa aynı sahneye bu kez Gripin çıkacak. 'Ücretsiz' olarak organize edileceği belirtilen konsere yoğun ilgi gösterilmesi bekleniyor. 4 Mayıs'ta bu kez üniversitelilerle 'Sıla ve Gece' buluşacak. ÇÜ Stadı'ndaki konser, 21.30'da başlayacak. Konserler serisi 5 Mayıs Perşembe günü Volkan Konak ile devam edecek. 6 Mayıs Cuma günü bu kez sahnede Emre Aydın yer alacak. 'ÇÜ 7. Bahar ve Spor Şenliği'nin kapanışınıysa Şebnem Ferah yapacak. 7 Mayıs Cumartesi günü gerçekleştirilecek olan kapanış konserinde sahne alacak olan Ferah, sevilen parçalarını bu kez ÇÜ öğrencileri için seslendirecek.

'7. Bahar ve Spor Şenliği' ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, üniversitenin kurulduğu günden bu yana gerek seçkin akademik kadrosu ve eğitim altyapısıyla gerekse öğrencilerine sunduğu sosyal ve kültürel imkanlarıyla Türkiye'deki gelişmiş üniversiteler arasındaki yerini aldığını vurguladı. Akınoğlu, üniversite olarak öğrencilere geniş teknolojik donanıma sahip mesleki eğitim verirken, onların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da göz ardı etmediklerini anlattı.

Öğrencilerin söz konusu ihtiyaçlarını en iyi şekilde karşılayabilme adına tüm olanakları öğrencilerin hizmetine sunduklarını kaydeden Akınoğlu, "Bu hizmetlerden iri olan 'Bahar ve Spor Şenliği'nin bu yıl 7.'sini gerçekleştirmenin heyecanı içerisindeyiz. 'Bahar ve Spor Şenliği'nin gençlerimize kazandıracağı sosyal, kültürel ve bedensel olumlu katkılarından ve toplumsal sorumluluk çerçevesinde yaşanacak güzelliklerden eminiz" dedi.


Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile