Çukurova Üniversitesi’nde teknoloji geliştirme merkezi açılacak

Çukurova Üniversitesi’nde teknoloji geliştirme merkezi açılacak

Çukurova Teknoloji Geliştirme Merkezi‘nin (TEKMER) kuruluş protokolü imzalandı. Proje, Çukurova Üniversitesi (ÇÜ), Küçük ve Orta Ölçekli Sanayileri Geliştirme ve Destekleme Dairesi Başkanlığı (KOSGEB), Çukurova Teknokent, Adana Sanayi Odası (ADASO), Adana



PROJELERE KULUÇKA HİZMETİ VERECEK
KOSGEB Başkanı Kaplan ise, TEKMER‘in Adana‘nın kalkınmasına önemli katkısı olacağını vurguladı.
Kaplan, “KOSGEB olarak KOBİ‘leri destekleyen bir kuruluşuz. AR-GE ve inovasyon konularında destek verdik. Üniversitelerimizde bilgi birikimini teknolojiyi KOBİ‘lere aktarma konusunda bir hamle yapmak istedik. YÖK‘le girişimciliği destekleme konusunda girişimcilik dersleri ve programları kurulması için protokol imzaladık. TEKMER, mevcut KOBİ‘lerimizin AR-GE ve inavasyonlara destek verecek. Ayrıca üniversite öğrencilerinin mezuniyet sonrasında gerçekleştirecekleri projelere kuluçka hizmetini verecek." ifadesini kullandı.
ÇÜ Rektörü Alper Rektör Akınoğlu ise TEKMER‘in açılmasının önemli olduğuna dikkat çekerek KOSGEB‘in girişimcilere sağladığı desteklerinin de TEKMER aracılığıyla sağlanacağını vurguladı. Akınoğlu, “TEKMER için Çukurova Teknokent’te işlikler hazırladık. Adana için çok büyük faydasının olacağını düşünüyorum. Üniversite ve sanayi işbirliğinin önemli merkezlerinden biri olacak." dedi.

YURTDIŞINDAKİ BİLİM ADAMLARI TÜRKİYE‘YE GETİRİLMELİ
ADASO Başkanı Ümit Özgümüş ise Türkiye‘nin son 4-5 yılda teknoloji alanında hızla geliştiği söyledi.
Teknolojik gelişmelerin bir devlet politikası haline geldiğini kaydeden Özgümüş, şöyle konuştu: "Devletin teknolojik gelişmeyi devlet politikası haline getirmesi bir sanayici olarak bizi çok sevindiriyor. Bunun olumlu sonuçlarını da görmeye başladık. Teknokent, TEKMER gibi merkezler bunlara iyi birer örnek. Bundan sonra teknolojik gelişmenin hızlandırılması için yapılması gereken, ABD ve Avrupa gibi büyük devletlerle önemli merkezlerde görev yapan Türk bilim adamlarının, çıkarılacak yasalarla Türkiye‘ye getirilmesi olur.”
ATO Başkanı Şaban Baş da kentte son zamanlarda güzel şeylerin olduğunu belirterek, "Bardağın boş tarafını bırakıp, dolu tarafına bakarsak, Adana çok daha gelişecektir. Birlik ve beraberlik içinde yapamayacağımız şeyin olmadığına inanıyorum." diye konuştu.
Konuşmaların ardından TEKMER‘in kuruluş protokolünü imzaladı.
Diğer taraftan TEKMER, üniversitelerle beyin gücü, bilimsel çalışma ortamı, teknoloji kullanımı ve altyapısıyla, küçük ve orta boy işletmelerin girişimci ve yenilikçi üretim gücünü bütünleştirerek ihtiyaç duyulan teknolojik imkanlardan faydalanmalarının sağlandığı alanlardan oluşacak.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile