Cumhur Ittifaki Adayi Soydan Açiklamasi'3 Ana Tema Altinda 9 Ilkemiz Var'

Cumhur Ittifaki Adayi Soydan Açiklamasi'3 Ana Tema Altinda 9 Ilkemiz Var'

Basin lasmanini gerçeklestiren Cumhur ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan,"3 ana tema altinda 9 ilkemiz var" dedi.

Cumhur ittifaki İçel Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Serdar Soydan, bir otelde basin lansmanini yogun katilimla gerçeklestirdi. MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli ile Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a hayatinin sonuna kadar bir onur vesilesi sayacagini belirten Soydan, bu görevi sahsina verdikleri için tesekkür etti.

Baskan adayi Soydan konusmasinda: “İçel, benim dogup büyüdügüm, egitim aldigim, çalistigim ve hizmetkâri olmaktan gurur duydugum memleketim. Sehrin sorunlarini, ihtiyaçlarini, potansiyelini ve güzelliklerini çok iyi biliyorum. Bundan sonra en büyük hedefim, sizlere verdigim sözleri tutmak ve İçel’i hak ettigi yere tasimak olacaktir” diye konustu.



"3 ana tema altinda 9 ilkemiz var"

Proje ve hedeflerini ekonomi, tarim ve turizm baslikli 3 ana temada özetleyen Soydan, İçel Vizyonu ekseninde tasarladiklari 9 ilkeyi de kamuoyuyla paylasti. Soydan, ilkelerinin ’Dijital ve Akilli Sehir İçel’, ’Planli ve Dirençli Sehir İçel’, ’Ayristiran Degil, Birlestiren Sehir İçel’, ’Yatirim ve Lojistik Sehri İçel’, ’Herkes için Herkese Göre Belediyecilik’, ’Yesili ve Mavisi ile Yasanabilir Sehir İçel’, ’Insana Âsik Sehir İçel’, ’Canlilarin Dost Sehri İçel’ ve ’Kültür ve Sanat Sehri İçel” seklinde olacagini ifade etti.

Soydan ayrica 9 Mart tarihini isaret ederek Cumhuriyetin 100. Yilinda 100 proje açiklayacaklari büyük proje lansmanina tüm İçel halkini davet etti.

Rakamlara bakildiginda İçel’in limon, portakal, greyfurt, mandalina basta olmak üzere tüm narenciye üretimlerinde ilk siralarda yer almasi gerektigine dikkat çeken Soydan, planladiklari projelerle bu çerçevede İçel’i üst siralara tasiyacaklarini dile getirdi.

Son bes yilda İçel’in geriye gittigini aktaran Soydan, bu duruma artik dur demenin zamaninin geldigini ve İçel’in billboard ya da sosyal medya belediyeciligini birakip vizyoner çalismalara odaklanmasi gerektigini sözlerine ekledi.

İçelimiz Inanç turizmi açisindan müthis bir potansiyel”

İçel’in sahip oldugun kültürel varliklar ve inanç çesitliliginden bahseden Soydan, “İçel’imiz UNESCO Dünya Kültür Varliklari Geçici Listesi’nde 4 kültür varligina sahip. Bunlar Saint Paul Kuyusu ve Kilisesi, Alahan Manastiri, Mamure Kalesi ve Kizkalesi. Inanç turizmi açisindan müthis bir potansiyel bu”diyerek sehrin turizm hedeflerini dünya standartlarina tasiyacaklarini vurguladi.

9 ilkesini tek tek açiklayan Cumhur ittifaki adayi Soydan, bu yolda herkesin destegine ve duasina ihtiyaci oldugunu sözlerini ekledi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile