Cumhurbaşkanı Adayı ve Başbakan Erdoğan'ın Afişine Boyalı Saldırı İddiası

AK Parti İl BaşŸkanı Muzaffer Kutlu, kent merkezi ile Kepez beldesinde, CumhurbaşŸkanı adayı ve BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan'ın afişŸine yapılan boyalı saldırıyı kınadı.

Kutlu, yaptığŸı açıklamada, BaşŸbakan ve Genel BaşŸkan Recep Tayyip ErdoğŸan'ın CumhurbaşŸkanı adayı olduğŸu seçimlerde, AK Parti teşŸkilatları olarak gerek ev ziyaretleri gerekse kahve toplantılarıyla seçim çalışŸmalarını, rakiplerini aşŸağŸılamadan, karalamadan, rencide etmeden, politik ahlakın gerektirdiğŸi gibi sürdürdüklerini söyledi.
LJanakkale ve Kepez'de, ErdoğŸan'ın afişŸlerine yapılan boyalı saldırıların "barışŸın kenti" diye lanse edilen şŸehre yakışŸmadığŸını belirten Kutlu, "Aslında daha önceden de görmeye alışŸık olduğŸumuz, muhalefetin karalayıcı, iftiracı, zarar verebilen siyaset üslubuna denk düşŸen, neredeyse her seçim döneminde karşŸılaşŸtığŸımız bu tablo bizleri pek de şŸaşŸırtmamışŸtır. Siyasi görüşŸleriniz farklı olabilir. Ancak tepkileriniz bilboardlardaki afişŸleri yırtarak, boya atarak değŸil sandıkta gösterilmelidir. Demokraside tepkimizi göstereceğŸiniz en doğŸru yer de sandıktır" dedi.


- EvreşŸe'de CHP binasına yapılan saldırı

Kutlu, 1 AğŸustos'ta Gelibolu'nun EvreşŸe beldesinde, CHP belde başŸkanlığŸına yapılan silahlı saldırı sonucu CHP heyetinin buraya gittiğŸini, partileri Belediye BaşŸkanı Ali Kamil Soyuak hakkında asılsız iddialarda bulunduğŸunu bildirdi.
ǖzellikle CHP LJanakkale Milletvekili Serdar Soydan'ın, Soyuak'ın olayları körüklediğŸini ifade edip, saldırıyı AK Parti ile ilişŸkilendirerek "eşŸkıya" yakışŸtırmasında bulunduğŸunu dile getiren Kutlu, "Bununla da kalmayıp belediye başŸkanımız Ali Kamil Soyuak'ın kendisine oy vermeyenlere adeta kan kusturduğŸunu öne sürerek ötekileşŸtirme politikasının uygulandığŸını da iddia etmişŸtir. Bizim belediyecilik anlayışŸımızda ne belde, ne ilçe, ne il belediyelerimizde böyle bir uygulama söz konusu değŸildir ve asla olamaz" diye konuşŸtu.
Kutlu, saldırının partileri ve teşŸkilatlarıyla alakası olmadığŸını belirterek, şŸunları kaydetti:
"Gerçekler, soruşŸturma sonucunda da ortaya çıkacaktır. Soydan, kamuoyu önünde aslı astarı olmayan iddialarla belediye başŸkanımız ve EvreşŸe karakol komutanını töhmet altında bırakmışŸtır. Esas eşŸkıya bu söylemlerin iddialarıyla kendileridir. LJanakkale'de, Kepez'de, Küçükkuyu'da partimize ve afişŸlerimize yapılan saldırılar bu söylemin somut göstergesidir. Bu anlamda AK Parti LJanakkale İl BaşŸkanlığŸı olarak bayın BaşŸbakanımızın bilboardlardaki afişŸlerine yapılan çirkin saldırıları ve bizlere atılan iftiraları esefle kınadığŸımızı ve savcılığŸa suç duyurusunda bulunduğŸumuzu belirtiyor, takdiri değŸerli kamuoyuna bırakıyoruz."
 
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile