Cumhurbaskani Basdanismani Küçükyilmaz'dan Kiliçdaroglu'na Açiklamasi 'Fuat Avni Üslubu'

Cumhurbaskani Basdanismani Küçükyilmaz'dan Kiliçdaroglu'na Açiklamasi 'Fuat Avni Üslubu'

Cumhurbaskani Basdanismani Doç. Dr. Mücahit Küçükyilmaz, “Kiliçdaroglu’nun attigi tweet çocugun atmayacagi tweet. Evren, Çagatay bilmem ne diye isim sayiyor. Soy isim saymaya da lüzum görmüyor. Fuat Avni üslubuyla trollcülük oynayan bir yaklasim” dedi.

Türkiye Yüzyilinda Küresel Demokrasi, Gençlik ve Teknoloji Forumu yarin Ulucanlar Müzesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Programda konusan Cumhurbaskani Basdanismani Doç. Dr. Küçükyilmaz, “14 Mayis bildiginiz gibi Türkiye’nin geleceginde kirilma noktasi olan çok önemli bir tarih. Yine tarih bizi 70 küsur yil sonra benzer bir tevafuka dogru sürüklüyor. 14 Mayis 1950’de de gençligin degisen nesillerin istekleri dönüstürücü güç olmustu. Gençligin enerjisi motivasyonu her zaman için yönetimlerin dikkatini çeker. Sadece toplumu idare eden insanlarin degil o toplum üzerinde birtakim emelleri, düsüncüleri olan kisilerin, gruplarin her zaman gençligin enerjisi dinamizmi dikkatini çeker. 1970’li yillarda binlerce gencini bu ülke hiç ugruna kurban verdi. Ayni filmi defalarca önümüze koydular. 1980 darbesinden sonra ülkücü gençler kurban verildi.

28 Subat’ta binlerce dindar genç özellikle genç kizlarimiz kurban verildi” ifadelerini kullandi.

Gençlerin elestirmesinin gerektigini belirten Küçükyilmaz, “Sirf kendi yasiti diye bir vekili gençlerin elestirmemesini beklemek dogru degil. Bu bizim açimizdan gençlik diye bir kategori degil de yetiskinlik bir kategorinin daha anlamli oldugunu gösteriyor. 70 yasindaki bir adam bir çocuktan daha çig hareketler yapabiliyor. Sosyal medyanin elinde düstügümüz zaman Allah muhafaza etsin. Dün sayin Kiliçdaroglu’nun attigi tweet çocugun atmayacagi tweet. Evren, Çagatay bilmem ne diye isim sayiyor. Soy isim saymaya da lüzum görmüyor. Fuat Avni üslubuyla trollcülük oynayan bir yaklasim. Bir insan resit midir, degil midir ona bakmak gerektigini düsünüyorum. 15 yasindaki bir çocuk yeri geldiginde yetiskin bir insan gibi olabiliyor” açiklamasinda bulundu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile