Cumhurbaskani Basdanismani Topçu, Kumuk Türkleri Vakfi Baskani Gadjieviç Ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Basdanismani Topçu, Kumuk Türkleri Vakfi Baskani Gadjieviç Ile Bir Araya Geldi

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Rusya Federasyonu Kumuk Türkleri Sultan-Mut Tarkulu Etenekli Gençleri Destekleme Vakfi Baskani Abdurahmanov Nadirsoltan Gadjieviç, Nogay Türkü ozan ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti.

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, Rusya Federasyonu Kumuk Türkleri Sultan-Mut Tarkulu Etenekli Gençleri Destekleme Vakfi Baskani Abdurahmanov Nadirsoltan Gadjieviç, Nogay Türkü ozan ve bestecisi Arslanbek Sultanbekov ve beraberindeki heyetle makaminda bir araya geldi. Topçu, “Kumuk Türkleri, Dagistan ve Kuzey Kafkasya’nin kadim Türk halklarindandir. Rusya vatandasi Kumuk kardeslerimize, diger Türk soylu halklara Türkiye-Rusya iliskilerine olan katkilari ve asrin depremini yasadigimiz bu günlerde Rusya’daki Sultan-Mut Tarkulu Etenekli Gençleri Destekleme Vakfi’na destekleri için sükranlarimi ve tesekkürlerimi sunuyorum. Rusya vatandasi Kumuk Türkleri ve bütün halklarinin güvenli, özgür ve refah içerisinde yasamalarini diliyor, saygi ile selamliyorum. Vakif Baskanimiz kardesim Abdurahmanov Nadirsoltan Gadjieviç’e, vakfin mensuplarina, destek olan bütün kardeslerimize acimizi paylastiklari ve nazik ziyaretleri için hasseten tesekkür ediyorum” dedi.

Gadjieviç, kabulünden dolayi Topçu’ya tesekkür ederek, “Kuzey Kafkasya’da yasayan bütün Türk soylu halklar gibi Kumuklar da Türkiye’de yasanan bu görülmedik afetle ilgili aciyi yüreklerinde yasadilar. Sultan Mut Vakfi öncülügünde ve koordinesinde imamlar hutbelerde halki bu konuda bilgilendirdi. Dagistan, Çeçenistan ve Osetya’da yasayan bütün Kumuk Türkleri, ellerinden gelen destekleri yaparak, vekilleri ile birlikte Türkiye’ye gönderdiler. Allah Türk devletine ve milletine bir daha bu tip afetleri göstermesin insallah” diye konustu.

Ziyaret Yalçin Topçu’nun heyete Cumhurbaskani adina takdim ettigi hediyeler ile sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile