Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu Tatar Milli Lideri Kirimoglu'nu Agirladi

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu Tatar Milli Lideri Kirimoglu'nu Agirladi

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu, makaminda Kirim Tatarlarinin milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kirimoglu ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve Kirim Tatar Milli Meclisi Baskan Yardimcisi Ahtem Çiygöz’ü kabul etti.

Cumhurbaskani Basdanismani Yalçin Topçu Cumhurbaskanligi külliyesindeki makaminda Kirim Tatarlarinin milli lideri ve Ukrayna Parlamentosu Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kirimoglu ve Ukrayna-Türkiye Parlamentolar Arasi Dostluk Grubu Baskani ve Kirim Tatar Milli Meclisi Baskan Yardimcisi Ahtem Çiygöz ile beraberindeki heyeti kabul etti. Topçu, Kirim Tatar Türkü Rüstem Umerov’un Ukrayna’nin yeni Savunma Bakani olmasini kutlayarak basladigi konusmasinda, “Türkiye devleti ve milletiyle birlikte Ukrayna’nin toprak bütünlügünü ve egemenligini savunmaya, her türlü insani yardima, soydasimiz Kirim Tatarlarinin haklarinin ve statülerinin güçlenmesi için her zaman destek olmaya devam edecek. Kirim’in yasa disi isgalini ve ilhakini tanimadi ve tanimayacak. Cumhurbaskanimizin da her firsatta ifade ettigi gibi, Kirim Tatar Milli Meclisi Baskan Yardimcisi Sayin Neriman Celal ile birlikte tutuklu olan soydaslarimizin tamaminin bir an önce serbest birakilmasini bu insan haklari ihlalinin sona ermesini ve bu savasin da adil bir baris ile bitmesini diliyoruz” ifadelerini kullandi.

Kirim Tatarlarinin milli lideri Kirimoglu ise Türkiye’nin isgali tanimamasinin, Ukrayna’nin Kirim dahil toprak bütünlügünü savunmasinin kendileri için büyük bir destek oldugunu belirtti.

Kirim’in isgali devam ederse Kirim Tatarlarinin hiçbir geleceginin bulunmayacagini belirten Kirimoglu, bu savasin, kendileri için yeryüzünde kalmak ya da yok olmak meselesi oldugunu söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile