Cumhurbaskani Erdogan'a Hakaret Eden 4 Sanik Hakim Karsisina Çikti

Cumhurbaskani Erdogan'a Hakaret Eden 4 Sanik Hakim Karsisina Çikti

Elazig Firat Üniversitesi Tip Fakültesi ögrencisi Enes Kara’nin intiharinin ardindan Kadiköy’de yapilan eylem sirasinda Cumhurbaskanina yönelik hakaret içerikli pankart açarak slogan atan 4 üniversite ögrencisinin yargilanmasina baslandi. Durusmada esas hakkindaki mütalaasini açiklayan savci, 4 sanigin “Cumhurbaskanina hakaret” suçundan 1 yildan 4 yila kadar hapsini talep etti.

Kadiköy’de 11 Ocak 2022 tarihinde tip fakültesi ögrencisi Enes Kara’nin intiharina iliskin yapilan basin açiklamasi sirasinda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a yönelik hakaret içerikli pankart açarak slogan attigi gerekçesiyle “Cumhurbaskanina hakaret” suçundan 1 yildan 4 yila kadar hapsi istenen 4 üniversite ögrencisinin yargilanmasina baslandi. Anadolu 63. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen durusmaya 4 sanik katilirken, avukatlari da salonda hazir bulundu.

“Suçun kanuni unsurlari olusmamistir”

Durusmada savunma yapan sanik Mert O.A., arkadaslariyla birlikte pankarti tasidiklarini söyleyerek, “Hakkimda sikayetten vazgeçme olursa kabul ederim. Eger mahkemece bana ceza verilecekse hakkimda hükmün açiklanmasinin geri birakilmasi karari verilmesini kabul etmiyorum” dedi.

Diger saniklar da ayni sekilde savunma yapti. Saniklarin avukatlari ise, “Suçun kanuni unsurlari olusmamistir. Matufiyet unsuru yoktur. Cumhurbaskanina yönelen bir ifade de yoktur. Aksi yönde düsünülse dahi ifade özgürlügü çerçevesinde kalan sözlerdir” dedi.



Savcidan 4 yila kadar hapis talebi

Esas hakkindaki mütalaasini açiklayan Cumhuriyet Savcisi, saniklarin olay tarihinde basin açiklamasi sirasinda hakaret içeren slogan attiklarini ve bu sözlerin yazildigi pankarti tasidiklarini belirterek, saniklarin “Cumhurbaskanina hakaret” suçundan 1 yildan 4 yila kadar hapsini istedi. Mütalaaya iliskin söz verilen saniklar, “Aleyhime olan hususlari kabul etmiyorum” diyerek beraatina karar verilmesini talep etti. Ara kararini olusturan mahkeme, saniklarin avukatina esas hakkindaki mütalaaya karsi beyanda bulunmasi için süre vererek durusmayi erteledi.

Iddianameden

Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi tarafindan hazirlanan iddianamede, 11 Ocak 2022 tarihinde Kadiköy’de gerçeklestirilen basin açiklamasi sirasinda saniklardan Muhammet M.F.’nin slogan attigi, diger saniklar Emirhan T., Ilgaz Ö., Mert O.A.’nin pankart tasidigi anlatildi. Saniklarin tasidigi pankart ve attiklari slogan ile “Cumhurbaskanina hakaret” suçunu islediklerinin belirtildigi iddianamede, 4 sanigin bu suçtan 1 yildan 4 yila kadar hapsi talep edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile