Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sevgi Seli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Sevgi Seli

Türkiye’nin ilk seçilmiş olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni için geldiği Samsun’da vatandaşların sevgi seli karşılaştı.

Saat 14.55’te Ankara’dan Cumhurbaşkanlığı’na ait uçakla Samsun’a gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, karayolu ile açılış töreninin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na hareket etti. Samsun-Ordu karayolu üzerinden meydan alanına geçerken yol kenarlarında bekleyen halkı selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Tekkeköy ilçesindeki Nedime Serap Ulusoy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin yolu kesmesi üzerine öğrencilere satranç takımı dağıttı.

Daha sonra Tekkeköy ilçesindeki Selyeri mevkisinde bulunan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yolunu kesti. Vatandaşlar kendi yerlerinin kentsel dönüşüm olacağını, fakat dönüşümün farklı bir yere yapılacağını söylediler. Vatandaşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan kentsel dönüşümün yıkılan yere yapılması talebinde bulundu.

“KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BURAYA YAPACAĞIZ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da vatandaşlara söz vererek, kentsel dönüşümü yıktıkları yere yapacaklarını söyledi.

Erdoğan, “Buraların yıkılıp, burada yapılmasını istiyor musunuz? Bunda anlaştık mı? TOKİ Başkanı da benimle beraber, Bakanım da burada, her ikisi de burada. Kentsel dönüşümü biz burayı yıkıp, burada yapacağız. İlla bizim rezerve alanlarda yapma diye bir şartımız yok. Buraları yıkıp, yaptığımız zaman kira bedellerini de ödemek suretiyle, sonra tekrar gelip bu yerlerine yerleşecekler. Bakanım burada, Başbakan yardımcımla da konuştum, TOKİ Başkanı da burada, Vali de burada ve Belediye Başkanımız da burada. TOKİ inşallah burada bu kentsel dönüşümü yapacak. Yalnız çok çalışacaksınız” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile