Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Avare Kasnak Gibi Dolasanlara Bu Memleketi Teslim Edemeyiz'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Avare Kasnak Gibi Dolasanlara Bu Memleketi Teslim Edemeyiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çagimizdaki zirvesinden önceki son duragidir. Biz istikametini kaybetmis, avare kasnak gibi dolasanlara bu memleketi teslim edemeyiz” dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlenen Genisletilmis Il baskanlari Toplantisi’nda konusan Cumhurbaskani Erdogan, 2023 seçimlerine dikkat çekti. Özellikle son 8 yildir Türkiye’nin, AK Parti’nin ve kendisinin yasadigi saldirilardan milletin destegi ile çikmayi basardiklarini belirten Erdogan, “Sartlar ne olursa olsun demokrasiyi isletme, ülkesine, özgürlügüne ve gelecegine sahip çikma iradisini ortaya koyan milletimiz, seçimleri bir murakabe ve muhasebe vesilesi olarak degerlendirmektedir. Rahmetli Menderes’ten beri kendi degerlerine saygili, hayallerini gerçeklestirmek için çalisan herkesin yaninda yer alan milletimiz, bize de yeri geldiginde cani pahasina sahip çikmistir. AK Parti’yi kurarken bu parti milletin partisidir demistik. Iktidara geldigimizde milletimiz ne istiyorsa, ne bekliyorsa onu yapacagiz demistik. Girdigimiz her seçimde sadece milletimize güvendik, milletimizden destek bekledik. Sirtini karanlik mahfillere dayayarak efelenenler sandikta dersini alirken, milletimiz bizi hep iktidarda tutarak itimadini gösterdi. Özellikle son 8 yildir ülkemizle birlikte partimizin ve sahsimizin da yasadigi kesintisiz saldiri sürecinden milletimizden aldigimiz güç ve destek sayesinde çikmayi basardik” diye konustu.

Fitilin Gezi olaylari ile ateslendigini söyleyen Erdogan, oynanan oyunu gördüklerini ve kararli bir durus ile bu tuzagi bozduklarini hatirlatti. Ardindan 17-25 Aralik kumpasinin devreye sokuldugunu, bu kumpasi da millet ile birlikte bosa çikarttiklarini ifade eden Erdogan, “CHP’nin borazanligini yaptigi bu süreci, mahalli seçimleri ve cumhurbaskanligi seçimlerini gölgelemek için kullanmaya çalistilar. Bunun için çevirmedikleri firildak kalmadi. Ama milletimizin dirayeti ve kararliligi sayesinde her iki seçimde de hüsrana ugradilar. Sonra PKK sahne aldi, bazi il ve ilçelerimizde çukurlar kazarak, masum insanlari canli kalkan olarak kullanarak kendilerince bir senaryoyu uygulamaya koydular. Milletimizle omuz omuza vererek, kahraman polis, jandarma ve askerimizin mücadelesiyle teröristleri açtiklari kuyulara gömdük. Sinirlarimiz içinde basaramadiklari tezgahi bu defa sinirlarimizin ötesinden kurmaya çalistilar. Ardi ardina gerçeklestirdigimiz harekatlarimizla DEAS’tan PKK/PYD’sine kadar tüm teröristlerin tepesine bindik ve sinirlarimizi güvenli hale getirdik” ifadelerini kullandi.

15 Temmuz darbe girisiminin FETÖ eliyle gerçeklestirilmesine ragmen arkasinda çok daha genis bir sebekenin bulundugunu söyleyen Erdogan, “Bu alçak kalkismayi sabahin ilk isiklari ile birlikte akamete ugrattik” dedi.



“MÜSTERIH OLUN, BU ÜLKEDE HIÇBIR INSANIMIZ SAHIPSIZ DEGILDIR”

Türkiye’ye diz çöktürme, milleti pes ettirme, karanlik senaryolari hayata geçirme gayretlerinin bu kutlu mücadelelere ragmen sona ermedigini kaydeden Erdogan, “Terör örgütlerini kullanarak kan dökmek suretiyle Türkiye’yi rayindan çikarmayi basaramayanlar bu defa daha sinsi yol ve yöntemlere yöneldiler. Yeni hedef ekonomimizdi. Gece yarisi operasyonlari ile döviz kurunu harekete geçirerek, kur üzerinden faizleri ve enflasyonu yükselterek ülkemizi ekonomik krizlerin altinda ezmek için defalarca ataga kalktilar. Tabii biz yurt disindaki altinlarimizin tamamini ülkemize getirmek ve döviz rezervlerimizi güçlendirmek suretiyle bu saldirilara karsi hazirligimizi önceden yapmistik. Aldigimiz ilave tedbirler, kurdugumuz dengeleyici mekanizmalar ve uyguladigimiz güçlü ekonomi politikasi sayesinde bu süreci de en az hasarla attik. Elbette sikintilar yasadik, yasiyoruz ama hedeflenen sonuçlar ile bu sikintilar arasinda daglar kadar fark vardir. Buradan bir kez daha ifade ediyorum. Gezi olaylarindaki amaç neyse ekonomimize yönelik saldirilardaki amaç odur. Çukur eylemlerindeki amaç neyse, kur, faiz, enflasyon üçgeni üzerinden kurulan oyun da aynidir. 15 Temmuz darbe girisiminin gerisindeki sinsi gaye ile ekonomimizi krizi sokma planlarindaki hedef aynidir. Biz de diger saldirilara ve tuzaklara hangi karsiligi vermissek ekonomide de ayni mukabeleyi ortaya koyduk. Salgin dönemi bize bu tuzaklari kuranlarin aslinda ne kadar kirilgan ekonomik, siyasi, sosyal bir yapiya sahip olduklarini göstermistir. Gelismis ülkeler bile bu dönemde bocalarken biz uyguladigimiz dogru, kararli, hizli, etkin saglik, gida ve kamu güvenligi yöntemimizle herkesten ayristik. Devletimizin tüm imkanlarini milletimizin emrine vererek en az magduriyet ve en çok kazançla bu sürecin geride kalmasini sagladik. Ayni sekilde ekonomide de yatirim, üretim, istihdam, ihracat, büyüme odakli destek ve tesvik politikalarimizla birakiniz gerilemeyi, herkesten daha ileri bir seviyeye ulastik” seklinde konustu.

Önümüzdeki dönemde salginin küresel düzeydeki seyrine, ekonomideki gelismelere ve diger hususlara bakarak millet için ilave destek adimlari atabileceklerini belirten Erdogan, “Fevkalade dönemlerin fevkalade tedbirler gerektigi hakikatini aklimizdan çikartmiyoruz. Bu amaçla ülkemizi hedeflerinden çikartmayacak ve halkimizin gelecegine umutla bakmasini saglayacak yeni politikalar gelistirmeyi sürdürecegiz. Milletimiz, özellikle de gençlerimize sesleniyorum, müsterih olun, bu ülkede hiçbir insanimiz sahipsiz degildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, 2023 hedefleri ile 2053 vizyonu ile 19 yillik emegimizin ürünü güçlü alt yapisiyla, bölgesel ve küresel liderlik konumuyla son bir asirdaki en güçlü yürüyüsünü gerçeklestirmektedir. Allah’in yardimi ve milletimizin destegi ile bu yürüyüsü mutlaka zaferle neticelendirecegimize inaniyorum” açiklamasinda bulundu.

“TÜRKIYE DÜSMANLARININ DESTEGINE LAYIK OLMAK IÇIN CANHIRAS BIR UGRAS IÇINDELER”

Dünyanin siyasi, diplomatik, ekonomik ve askeri olarak en güçlü ülkeleri arasina girmek için 2023 virajini kazasiz belasiz dönmeleri gerektigini ve bu bakimdan 2023 seçimlerinin çok önemli oldugunu söyleyen Erdogan, “Nitekim karsimizdakiler de bu durumun farkindalar ve tüm güçleri ile 2023 için hazirlaniyorlar. Bunca zamandir Türkiye’ye diz çöktürememenin içinde olanlar önümüzdeki seçimlerle ilgili niyetlerini gizleme geregi dahi duymuyorlar. Terör örgütlerinden asirlik acilara, ekonomik tetikçilikten gizli ambargolara kadar her konuyu kullananlar seçimler için muhalefete de açik çek vermis görünüyorlar. Muhalefetin giderek pervasizlasan, çirkinlesen, arsizlasan, buram buram kin ve nefret kokan üslubu, aslinda 2023 ile ilgili telaslarini da ele veriyor. Milletimizin, geçmisini çok iyi bildigimi için ülke yönetiminden israrla uzak tuttugu bu fasist zihniyet, bu karanlik projeligine bunlar soyunmustur. Bu kesimin aktörleri PKK’dan FETÖ’ye tüm terör örgütlerinin, Avrupa’dan Amerika’ya kadar her yerdeki yeminli Türkiye düsmanlarinin destegine layik olmak için canhiras bir ugras içindeler. Kurduklari yalan ve iftira dünyasinda tek hakikat gibi herkese dayatmaya çalisiyorlar. Yalani ne kadar büyük söylerlerse inandirmasinin da o kadar kolay olacagi telkinine öylesine iman etmis durumdalar ki, freni patlamis kamyon gibi yokus asagi gidiyorlar. Varsin gitsinler, eninde sonunda hak ve hakikat duvarina çarparak kendilerine gelecekler” dedi.

Erdogan, konusmasinin devaminda su ifadeleri kullandi:

“Çok partili siyasi hayata geçisimizle ülkemiz geriye dogru bir asirlik kayiplarini telafi etme firsatini yakalamisti. Bu tarihi hamle ardi ardina gelen darbelerle durdurulmus, Türkiye yeniden demokratik ve ekonomik geri kalmisliga mahkum edilmistir. Rahmetli Özal’in ülkemize çag atlattirmak için baslattigi büyük atilimin önü de ardindan gelen koalisyonlu yillar, terör ve darbe tehditleri ile bir kez daha kesilmistir. AK Parti iste bu tarihi görevi tamamlamanin sorumlulugunu üstlenmistir. 2023 seçimleri de bu büyük medeniyet ve tarih mücadelesinin çagimizdaki zirvesinden önceki son duragidir. Seçimlere kadar önümüzde yaklasik 2 yillik bir vakit var. Sizlerden bu vaktin her gününü, her anini en verimli, en etkili, en dolu sekilde degerlendirmenizi istiyorum. Büyük kongresini yapmis, il, içe, belde teskilatlarini, genel merkez yönetimini oturtmus bir parti olarak önümüzde beklemeyi gerektirecek hiçbir ajanda kalmadi. Milletimize ve gelecek nesillere yogun bir vebalin altindayiz, burada hassasiyetimiz çok önemli, daha çok çalismak ve sonunda basarmak disinda bir alternatifimiz yoktur. AK Parti teskilatlari yaninda Mecliste Cumhur Ittifaki, hükümette Cumhurbaskanligi Kabinesi olarak bu imtihandan da anlimizin akiyla çikacagimiza inaniyorum.”

“AVARE KASNAK GIBI DOLASANLARA BU MEMLEKETI TESLIM EDEMEYIZ”

Cumhurbaskani Erdogan, parti teskilatlari ve milletvekillerine uyarilarda bulunarak, “Meclis ara veriyor, Meclisin ara vermesiyle birlikte hepimiz arazide olacagiz. Meydanlarda olacagiz ve sunu hatirlatmak istiyorum, arazide yapacagimiz çalismalarin raporlarini genel merkeze kesinlikle rapor edecegiz. Grup baskanvekillerine rapor edecegiz, hangi arkadaslarimiz ne kadar çalisma yapti, nasil çalisma yapti, hangi ilimizin durumu nedir bunlari sizlerden alacagiz. Yoksa bir turistik seyahat olarak illerimize gideceksek nafile. 2023’e eger kararli bir sekilde hazirlanacaksak bizim için son iki durak var, çok önemli. Bu 2021’dir, 2022’dir. 2023 tamamen seçim yilidir. Bu çalismayla birlikte biz istikametini kaybetmis, avare kasnak gibi dolasanlara bu memleketi teslim edemeyiz. Iste neler söyledigini görüyorsunuz, gelince uçaklari satacakmis. Senden öncekiler de bunlari söylüyordu. Bir defa devlet yönetmenin ne anlama geldiginden senin haberin yok. Uçaklari sattigin zaman devleti yönetmis mi oluyorsun? Dünyayi dolasacaksin, neyle, tarifeli uçakla mi? Yaris edeceksin, neyle, tarifeli uçaklarla mi? Trene binersin, otobüslerle seyahat edersin. Ondan sonra ‘ben muasir medeniyetler seviyesinin üzerine çikacagim’ dersin, Atatürkçüsün ya. Anlamaz. Ama iyi bir vergi memuru oldugunu söylüyor, oradan topladigi paralarla tarifeli uçaga binecekmis. Hayirlisi olsun. Sen bu kafa ile daha çok gidersin. Millet Ittifaki’nin diger üyeleri de bunlardan farkli degil. Bunlardan bir sey olmaz. Ama esegi saglam kaziga bagla ki, ondan sonra Allah’a emanet edelim. Tedbirleri almamiz lazim” ifadelerini kullandi.

(Derya Yetim - Hülya Keklik /IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile