Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Bin 797 Konutun Insa Süreci Hemen Yarin Basliyor'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Sehir merkezlerimizde insa edecegimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözlesmeleri imzaladik. Nurdagi’nda 456, Islahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adiyaman Kahta’da 297 olmak üzere toplam bin 797 konutun insa süreci hemen yarin basliyor” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli ile birlikte Gaziantep’in Islahiye ilçesindeki konteyner kenti ziyaret etti. Cumhurbaskani Erdogan, depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar dileyerek basladigi konusmasinda, “Ilçemizde bulunan 31 seyyar mutfagimiz hizmet veriyor. Kumanya ve gida paketi dagitimlari sürüyor. Dogalgazla ilgili sorulari da çözüme kavusturmak için gayret ediyoruz. Karayolu ulasimiyla ilgili problem görünmüyor. Vatandaslarimizin acil ihtiyaçlarini karsilarken barinma basta olmak üzere diger beklentilerine de çözüm üretiyoruz” dedi.



"Toplam bin 797 konutun insa süreci hemen yarin basliyor"

Hasar tespit çalismalarinda sona geldigini belirten Cumhurbaskani Erdogan, “Islahiye’deki 2 bin 220 binadaki 5 bin 175 bagimsiz bölümünde kullanima uygun olmadigi anlasildi. Önümüzdeki 2 ay içinde 18 bin 544’ü Gaziantep’te olmak üzere, ülkemiz genelinde toplamda 200 bin konutun insasina basliyoruz. Ayrica köylerimizde de 70 bin, yerel dokuya uygun, eviyle ahiriyla bahçesiyle konut yaparak hak sahiplerine teslim edecegiz. Sehir merkezlerimizde insa edecegimiz 200 bin konuttan jeoloji ve zemin etütleri tamamlanan yerlerdeki ilk sözlesmeleri imzaladik. Nurdagi’nda 456, Islahiye’de 399, Kilis merkezde 645 ve Adiyaman Kahta’da 297 olmak üzere toplam bin 797 konutun insa süreci hemen yarin basliyor. Bu sekilde ön hazirlikla tamamlanan her yerde süratle insaatlara baslayacagiz. Sehirlerimizi yeni bir anlayisla güvenli ve huzurlu yerleri haline getirmekte kararliyiz. Sifirdan baslama suretiyle hem kendimize inanacagiz, güvenecegiz hem de bu binalarda oturanlar artik özgüven içerisinde otursunlar istiyoruz. Amacimiz deprem konutlarini ve köy evlerini 1 yil içinde büyük ölçüde tamamlamaktir. Insallah devlet millet el ele vererek bu zor günlerin üstesinden geliyoruz ve gelecegiz. Rabbim ülkemizi ve milletimiz her türlü afetten muhafaza buyursun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile