Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Deste Deste Dolarlarla Istanbul'da Seçim Kazanmak Istiyorlar'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Deste Deste Dolarlarla Istanbul'da Seçim Kazanmak Istiyorlar'

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Recep Tayyip Erdogan, "Medeniyet davasi diyoruz. Medeniyet içi bos kavgalarla kimseye faydasi olmayan polemiklerle ülkenin vaktini ve enerjisini bosa harcayarak insa edilmez, gelistirilmez, deste deste dolarlarla öyle mi? Nereye gidersek iste simdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Baskan Adayi deste deste dolarlarla Istanbul’da seçim kazanmak istiyor" dedi.

15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydani’nda düzenlenen mitingde Ispartalilara hitap eden Erdogan, “Ari konar, bal verir, Isparta kiymetini bilene gönül verir. Karsida Isparta dururken karsida sizler dururken elbette sizden baskasina gönül vermek olmaz. Isparta seçimlerde hep gönlünün bizden yana oldugunu gösterdi. Biz de Isparta’dan aldigimiz güçle söyle, heyecanla Türkiye cüzdaninin insaati yolunda emin adimlarla ilerliyoruz. Geçtigimiz yil mayis seçimlerini 6 Subat depremlerinin acisi esliginde gerçeklestirdik. Milletimiz depremde temin ettigi birligi, beraberligi, kardesligi, sandikta da sürdürdü. Türkiye, son 10 yildir terörden, darbe girisimine, çatismalara kadar ardi arkasi kesilmeyen, nice sinavlara maruz kaldik. Asrin felaketi üzerimizdeki yükü daha da artirdi. Fakat su anda geldigimiz noktada yerel yönetim seçimlerine gidiyoruz. Bugün de hayat pahaliligiyla ve onun bir sonucu olan sabit gelirli insanlarimizin refah kaybiyla sinaniyoruz. Bunlarin da üstesinden gelecegiz. Uygulayacagimiz programin sonuçlarini bu yilin ikinci yarisindan itibaren görmeye baslayacagiz. Genel ekonomik göstergelerimiz gayet iyi, milli gelirimiz, istihdamimiz, üretimimiz, ihracatimiz, tarihimizin en yüksek seviyesinde, enflasyon düstükçe, ekonomideki bu olumlu tablonun getirilerini, çalisanlarimiza ve emeklilerimize daha iyi yansitma imkani bulacagiz” diye konustu.



"Palavralara sakin ha kanmayin"

“Bunun disindaki palavralara sakin ha kanmayin” diyen Erdogan, “Eski Türkiye’de bu palavraci, siyaset anlayisi yüzünden ülkenin onlarca yilini heba edildi. Güvensizligin, istikrarsizligin, programsizligi, plansizligin kol gezdigi bir ülkede herkes kaybeder, en çok da çalisanlar ve emekliler kaybeder. Bu ülkede emekli, memura, isçiye maas ödenememe tehlikesinin yasandigi günle roldü. Üstelik o günlerin hem çalisan ve emekli sayilari hem bunlarin toplam bedelleri bugünle mukayese edilemeyecek kadar küçük rakamlardi. Türkiye bugün 32 milyonu bulan çalisan, 16 milyona ulasan emekli sayisi ile çok farkli bir ligin oyuncusudur. Biz güven ve istikrar iklimini muhafaza ederek, ülkemizin hedeflerinden sapmasina asla izin vermeyecegiz. Bugünde ayni anlayisla hareket diyoruz. Disarida ve içeride ne yasarsak yasayalim, milletimizin isini asini huzurunu güvenligini koruma kararliligindan asla geri adim atmiyoruz” dedi.

Erdogan, alanda 35 bin Ispartalinin oldugunu kaydetti.

Bu dönemde milli geliri 3 kat büyüttüklerini dile getiren Erdogan, önümüzdeki süreçte 2 kat daha büyüteceklerini ifade etti.



"Ilk 3’teyiz"

Bu sekilde herkesin daha iyi refah seviyelerine kavusacagini belirten Erdogan, “Ama bunu oturup sadece elestirerek yattigimiz yerden ahkam keserek degil çok çalisarak yapmamiz gerekir. Hiç çalismadan dünyanin en yüksek refah seviyesinde bir hayat yasamayi umut etmesin adi hayalperestlik degil baska bir seydir. Milletimizin çaliskan, üretken, becerikli oldugunu biliyoruz. Bu vasiflari harekete geçirecek katma degere dönüsecek bir altyapi olusturmanin pesindeyiz. Savunma sanayi bunun örneklerinden biridir. Hava da var miyiz? Dünyada insansiz hava araçlarinda ilk üçün içindeyiz. Bu ülkenin adi Türkiye. Daha düne kadar neredeyse tamamen disari bagimli bir savunma sanayimiz vardi. Yüzde 20’si yerliydi. Simdi yüzde 80’e çikardik. Bize tabanca veriyorlardi, tabanca. Simdi bizim yerli tabancalarimiza dünyanin dört bir yanindan talep var. Su anda ayni alanda dünyanin önde gelen ihracatçilari arasindayiz. Insansiz hava araçlari teknolojisinde dünyanin ilk üç ülkesinden biriyiz. Milli savas uçagimiz Kaan’la besinci nesil uçak yapabilen dünyadaki dört ülkeden biri olduk. Ayni tabloyu her alanda görmek mümkün. Her kim bu ülkenin yandigini, bittigini, çöktügünü idare eden etrafina umutsuzluk saçiyorsa emin olun kafasinda baska hesaplar vardir. Eskiler, ‘otu çek köküne bak’ derler. Bunlarin da köküne baktiginizda ya kifayetsiz muhterisleri ya terör örgütü yandaslarini ya emperyalistlerin besinci kol elemanlarini görürsünüz. Amaçlari karamsarlik bulutlarini tepemize toplayarak milletimizi yildirmak, insanimizin mücadele azmini kirmak hepimizin dikkatini dagitmaktir” diye konustu.



"Milli irade bayrami"

“Geçmiste ayni seyi toplumsal tasimaya dönüstürerek vesayetçilerin önünü açarak terör örgütlerinin kullanarak darbecileri destekleyerek ekonomik tetikçileri harekete geçirerek yapiyorlardi” diyen Erdogan, "Simdi yöntem degistirmisler. Milletimizin moralini çökertme taktigi uyguluyorlar. Bu milletin morali Çanakkale’de yedi düvel üzerine geldiginde çökmedi. En zor sartlarda verdigi Milli Mücadele’de çökmedik. Rahmetli Adnan Menderes’in bedenini caniyla ödedigi demokrasi mücadelesinde yasanan o kesintilerde çökmedi. Daha basimiza gelen nice badirelerde çökmedik, Gezi’sinden 15 Temmuz’una, son dönemde maruz kaldigimiz onca saldirilara çökmedi. Aslinda bunlara yanildiklarini 14, 28 Mayis seçimlerinde sandikta gösterdik. Ama bunlar hala anlamiyor, anlamayacaklar. 31 Mart’ta bunlara bunu anlatmaya hazir miyiz? 10 gün sonra sandiklarda gelin bunlari demokratik bir sekilde gömelim. Isparta’nin bu tarihi hesaplasmada milli irade sapinin ön önlerinde yer alacaktir. Isparta’yla birlikte Türkiye haritasini tamamini Cumhur Ittifaki’nin renkleriyle boyamaya var miyiz? Sizlerle birlikte Ramazan Bayrami gelmeden 31 Mart’i milli irade bayramini kutlayacagiz” ifadelerine yer verdi.

"Isparta’ya 71 milyarlik kamu hizmeti"

Erdogan, Gazze’de yasanan katliamlar nedeniyle buruk bir Ramazan ayi geçirdiklerini belirtti.

Her zaman Gazze’nin yaninda olduklarinin altini çizen Erdogan, “Bizim kendi insanimiz tüm mazlumla riçin yapacagimiz en iyi sey birligimize, beraberligimize, kardesligimize sahip çikarak, ülkemizi hedeflerine ulastirmaktir. Bunu basardiginizda artik yepyeni bir Türkiye, yepyeni bir bölge, yepyeni bir dünyaya gözlerimizi açacagiz. Bize bugüne kadar nice zaferleri yasatan Rabbimiz insallah bu güzel günleri görmeyi de nasip eder. Bizim siyasetimiz eser ve hizmet siyasetidir. Bizi istismarla, saplantiyla, yalanla, dolanla, kibirle isimiz olmaz. Biz de tevazu egemedir. Bir gece gündüz ülkemizin ve sehirlerimizi ileriye tasiyacagimizin planlariyla, projeleriyle yatip kalkiyoruz. Bu anlayisla Isparta, 21 yilda 76 milyar lirayi askin kamu yatirimi yaptik” dedi.



Yatirimlardan bazilari

Isparta’ya yaptiklari yatirimlardan bahseden Erdogan, “Ispartali ihtiyaç sahibi vatandaslarimiza 2,5 milyar lira tutarinda kaynak sagladik. Türkiye’nin saglikta en önemli projelerinden olan sehir hastanelerinden birini Isparta’da hizmete sunduk. Toplam bin 200 yatakli olmak üzere 35 saglik tesisi kazandirdik. Yalvaç Devlet Hastanesi’ne 50 yatakli bir ek bölüm yapiyoruz. Kentsel dönüsümde 9 bin 980 adet konutu ve ticari alani dönüstürdük. Sehrimizdeki 6 millet bahçesi projemizde üçünün yapimini tamamladik, birinin insasi sürüyor, diger ikisi proje çalismalarina devam ediyor. Isparta’nin 92 kilometre olan bölünmüs yol uzunlugumuz 241 kilometreye çikardik. Afyon, Denizli, Isparta, Burdur, mevcut demir yolu hattini modernize ediyoruz. Süleyman Demirel Havalimanimizi yeniledik. Sehrimize 20 baraj, 8 gölet ve 145 taskin koruma tesisi insa ettik. 47 bin dekar zirai arazi sulamaya açilacak. Istihdami desteklemek için Ispartali isverenlerimize 1,5 milyar lira prim tesviki verdik” diye konustu.



"DEMlenme"

“Yaptigimiz eserlerle gök tepede hos bir seda birakmadiktan sonra siyasetin, hükümetin, ünvanlarin ne önemi var” diye soran Erdogan, “Medeniyet davasi diyoruz. Medeniyet içi bos kavgalarla kimseye faydasi olmayan polemiklerle ülkenin vaktini ve enerjisini bosa harcayarak insa edilmez. Gelistirilmez, deste deste dolarlarla öyle mi? Nereye gidersek iste. Simdi Cumhuriyet Halk Partisi’nin Belediye Baskan Adayi deste deste dolarlarla Istanbul’da seçim kazanmak istiyor. Ispartali kardeslerime Istanbul’daki hemsehrilerini arayarak onlari da dikkatle uyarmalarini istiyorum. Öyle mi? Uyaracagiz. Ecdat gece gündüz harama uçkur çözmeden, harama eyvallah etmeden, helalinden kazandilar, helalinden yedi. Selçuklu’nun, Osmanli’nin, Cumhuriyet’in bu topraklarda vurdugu her mühür, miras olarak bizlere emanet ettigi her bir eserin gerisinde iste böyle zorlu bir mücadele var. Ecdadin bize biraktiklariyla yetinmeye kalkarsak milletçe vatan topraklarindaki ömrümüz az olur. Sürekli üzerine daha fazlasini, daha güzelini, daha iyisini koyarak devam edecegiz ki devraldigimiz emanetin hakkini verelim. Bizden sonraki nesillere daha büyümüs, daha güçlenmis daha zenginlesmis Türkiye birakacagiz ki onlar da çitayi daha yüksege koyabilsinler. Tabii birileri hiçbir is yapmadan, hiçbir eser ve hizmete imza atmadan sadece elestirerek, sadece hata edilmesini bekleyerek siyaset yaptigini saniyor. Bu armut pis agzima düs zihniyetinin hasbelkader yönetimlerini ele aldiklari sehirleri nasil geriye götürdügünü çevremizdeki örneklere bakarak görüyorsunuz. Üstelik bu ugurda bölücü örgütün uzantilariyla DEMlenmekten, eskiden bizimle birlikte olanlari güya kurnazlik yapip karsimiza çikarmaktan, deste deste para görüntüleriyle siyaset kirletmekten öte gitmez” ifadelerine yer verdi.

"153 yatirimi sehre kazandirdik"

Isparta Belediye Baskani ve AK Parti Belediye Baskan Adayi Sükrü Basdegirmen, verdikleri sözün hepsini tek tek yerine getirdiklerinin altini çizerek, “Bu 5 yil bizim için çok degerliydi. Kentin hak ettigi hedefi alacagini sürekli söyledik. Bu hizmet bize nasip oldu. Aradan tam 5 yil geçti. Bu yil zor geçen dönem olmasina ragmen birlik beraberligimizde, hizmetimizde bir bahanemiz olmadi. 153 yatirimi sehre kazandirdik. Hiç kimseye sen sucusun bucusun demeden memleketimize hizmet ettik. Bize ihtiyaci olan herkesin yaninda olduk. Eger biz sizi anlayamayan, isteklerinize kulak veremeyen, çözüm odakli olmasak bize destek verir miydiniz? Bizler sizlerin destegiyle yeniden bir daha diyoruz. Belediye baskanligi zor bir is degil, hepimiz yapabiliriz” dedi.

Basdegirmen, 235 vatandastan bir kurus almadan dogal gaz tesisatini bagladiklarini kaydederek, 250’sini ise gelecek dönemde baglayacaklarini bildirdi.

7 merkez köyün dogal gaza kavustugunu dile getiren Basdegirmen, “Köylerden bize ne diyemeyiz. Biz gönül belediyecisiyiz. 22 semt sahasi yaptik. Önümüzde 3 bayram var. 31 Mart 2024 birinci bayram, Kadir Gecesi 5 Nisan, 10 Nisan Ramazan Bayrami’dir. 3 bayrama hazir olun, hep beraber kutlayacagi. 25 yildir yapilamayan sehrin göbeginde mezar gibi duran ITKM, bugünkü ismiyle Meydan AVM. 25 yildir çözülemeyen yilan hikayesi olan bitmeyen hayal, arabalarin arkasina ‘askimiz ITKM gibi hiç bitmesin’ diye yaziliyordu. 1,5 yilda tamamladik. Isparta’da kötü koku vardi, bu kokuyu 10 yil çektik. 31 Mart 2019’da AK Parti Belediyeciligi geldi, 6 ayda koku geçiverdi. Ne oldu da 10 yilda Sav bölgesindeki koku gidiverdi. Çünkü kararli bir yönetim geldi. AK Parti insana hizmet belediyeciligidir. TOKI’yi yaptik. Trafigi gelir gelmez küçük dokunuslarla düzenli hale getirdik” diye konustu.

Basdegirmen, kente verdikleri hizmeti, 2,5 yilda yaptiklarini hatirlatarak, “Pandemi oldu, dogal afet oldu. 2,5 yil alacagimiz var. 153 yatirimi sehrimize kazandirdik. Engelli bireylerimizin kullanimi için 8 bin 500 metrekarelik merkezi 6 ay sonra hizmete açiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile