Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Halkla Araya Mesafe Koymanin Bizim Siyaset Gelenegimizde Yeri Yoktur'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Halkla Araya Mesafe Koymanin Bizim Siyaset Gelenegimizde Yeri Yoktur'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Halkla araya mesafe koymanin, duvar örmenin, sokakla, çarsiyla, pazarla, mahalleyle, bagi zayiflatmanin bizim siyaset gelenegimizde yeri yoktur” dedi.

Cumhurbaskani ve AK Parti Genel Baskani Erdogan, AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen AK Parti Genisletilmis Il Baskanlari Toplantisi’nda konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, 2024 senesinin ilk genisletilmis il baskanlari toplantisinda dava arkadaslariyla birlikte olmaktan gurur duydugunu belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan, Il Baskanlari Toplantisi’nin sonuncusunu 30 Kasim tarihinde yaptiklarini 31 Mart seçimleriyle ilgili ön hazirliklarini degerlendirdiklerini kampanya döneminde il ziyaretleri vesilesiyle görüstüklerini yakin istisare halinde olduklarini hatirlatti. Ziyaret ettigi 52 ilin halkin nabzini tutmanin yani sira seçim çalismalarini da sahada görme firsati bulduklarini ifade eden Erdogan, “Yine bu ara dönemde Seçim Isleri Baskanliklari ve Seçim Koordinasyon merkezi temsilcilerimizle münhasiran bir araya geldik. 31 seçim çalismalarimizi çok yogun bir sekilde devam ettirirken teskilatlarimizla irtibatimizi daima en üst seviyede tuttuk. 31 Mart mahalli idareler seçimleri rekabet seviyesi yüksek bir atmosferde demokrasi söleni havasinda gerçeklesti. Bölücü örgüt uzantilarinin seçmeni baski altina alma girisimleri disinda ülkemiz genelinde sandiga gölge düsürecek hiçbir olay yasanmadi. Seçim öncesinde hatirlayacaginiz üzere çok farkli kampanyalar vardi. Bu son seçim olacak, kehanetinden, ekonomiyle ilgili piyasaya sürülen teskilata kadar pek çok algi operasyonuna maruz kaldik. Bunlarin hepsini bosa çikardik. Ülkemiz aleyhine yürütülen onca propagandaya ragmen 85 milyon olarak sandigin gücünü ortaya koyduk. Türkiye’nin demokrasi standardinin nereden nereye geldigini tüm dünyaya bir kez daha gösterdik” diye konustu.



“Vesayet odaklarinin asla uyumadigini, asla pes etmedigini, uygun ortam ve firsat kolladigini hepimiz çok iyi biliyoruz”

Demokrasi asla ve asla sifir toplamli bir oyun olmadiginin altini çizen Cumhurbaskani Erdogan, “Demokrasinin kazandigi bir yerde kaybeden olmaz. Sandigin itibarinin arttigi bir denklemde galip 85 milyonun tamamidir. Sivil siyaseti güçlendiren her sonuç Türk demokrasisinin istikbali adina essiz bir basaridir. Bakiniz biz 75 yillik çok partili demokrasi hayatina iki darbe, iki muhtira, iki darbe girisimi sigdirmis bir milletiz. Neredeyse 10 yilda bir demokrasimiz vesayet odaklarinin saldirisina ugradi. En son 15 Temmuz’da 253 insanimizin cani pahasina tarihimizin en alçak darbe tesebbüsünü püskürttük. Bunlarin haricinde milli iradeyi gasp etmeye yönelik gizli açik daha nice girisimle karsilastik. Vesayet odaklarinin asla uyumadigini, asla pes etmedigini, uygun ortam ve firsat kolladigini hepimiz çok iyi biliyoruz. Son yillarda FETÖ’cülerin ve marjinal yapilarin da propagandasiyla bazi toplum kesimlerinde çok partili demokrasiye ve sandiga karsi istifhamlarin zemin bulmaya basladigini görüyorum. Gerek 14 Mayis seçimleri gerekse 31 Mart mahalli idareler seçimleri demokrasi düsmanlari tarafindan körüklenen bu algiyi yerle bir etmistir. 14 Mayis seçimlerinde cumhurbaskani seçimi yüzde 0,5 farkla ikinci tura kalirken 31 Mart seçimlerinde milli irade farkli sekilde tecelli etmistir. AK Parti ve Cumhur Ittifaki olarak her iki seçim sonucunu da büyük bir olgunlukla karsiladik. Milletin iradesini öpüp basimizin üstüne koyduk. Sandik sonuçlarindan dolayi milleti suçlama, kabahati millete atma gibi yollara tevessül etmedik. Nitekim 14 Mayis’ta ortaya çikan belirsizlik 28 Mayis seçimleriyle giderildi. Millet yasamada oldugu gibi ülke idaresinde de mührü bize takdim etti, Cumhur Ittifaki’ni açik ara lider yapti. 31 Mart yerel yönetimler seçimlerinde yine milletimizin takdiriyle Türkiye haritasi daha fazla renge boyandi. 2019 seçimlerine göre daha çok sayida siyasi parti il ilçe ve belde düzeyinde belediye baskanligi kazandi. Bu tablo karsisinda baskalari gibi 14 Mayis gecesi sahnelenen ‘öndeyiz’ müsamerelerine basvurmadik. Parti olarak her ne kadar hedeflerimizin uzaginda kalsak da 31 Mart seçim sonuçlarini müspet karsiladik. Bizim için önemli olan Türkiye’nin ve Türk demokrasinin kazanmasidir. Biz siyaseti önce milletin önce memleketim siariyla yapiyoruz. Sandigin itibarina itibar katan her neticeyi partimizin oylari ne olursa olsun Türkiye’nin 75 yillik çok partili demokrasi mücadelesinde asilmis yeni bir esit olarak görüyoruz” seklinde konustu.



“AK Parti ve Cumhur Ittifaki’nin olgun durusu 31 Mart sonrasinda siyasetin genel havasini da degistirmistir”

AK Parti ve Cumhur Ittifaki’nin olgun durusu 31 Mart sonrasinda siyasetin genel havasini da degistirdigine vurgu yapan Cumhurbaskani Erdogan, “ Siyasi atmosferde olusan yumusama ikliminde siyasetçilerin mesajlari kadar toplumda siyaset kurumuna yönelik güvenin artmasinin da önemli payi vardir. Bu iklimin geçici bir bahar esintisi degil, Türk siyasetinin hakim karakteri haline gelmesini ümit ediyoruz. Samimiyetimizi ve yapici tavrimizi bugüne kadar muhafaza ettik. Türkiye’yi partiler arasindaki gerilim hattina mahkum etmek isteyenlerin basta 1 Mayis olmak üzere çesitli oyunlarina gelmedik. Muhalefetteki muhataplarimizin da dirayetli davrandigini görüyor bundan da ülkemiz siyaseti adina memnuniyet duyuyoruz. Siyasetçilerin sorumluluk bilinciyle hareket ederek bundan sonra sandigin itibarina gölge düsürecek sivil siyaset güveni sarsacak beyanlardan uzak duracaklarina inaniyorum. Bu seçimlerde sandiga giderek oyunu kullanan vatandaslarimin her birine demokrasiye ve milli iradenin üstünlügüne olan bagliliklari sebebiyle bir kez daha tesekkür ediyorum. Siz kurmay kadromuzun nezdinde teskilatimizin her bir mensubuna, her bir dava arkadasima otuz bir Mart seçimleri, dönemi boyunca gösterdiginiz gayret dolayisiyla sükranlarimi sunuyorum. Rabbim hepinizden razi olsun” ifadelerini kullandi.

“Son Merkez Yürütme Kurulu toplantimizda geleneksel istisare kampimizi çok yakin bir tarihte toplama karari aldik”

Sonuçlara dair kapsamli is muhasebeyi partinin yetkili organlarini da yaptiklarini ve yapmaya devam edeceklerinin altini çizen Erdogan, “Bugüne kadar merkez yürütme kurulumuzla, merkez karar ve yönetim kurulumuzla, AK Parti Meclis grubumuzda, fikirlerine kiymet ver dostlarimizla, kanaat önderlerimizle, partimizde daha önce görev almis yol ve dava arkadaslarimizla siyaset bilinci akademisyen ve sivil toplum temsilcileriyle farkli vesilelerle bir araya geldik görüstük, konustuk, düsüncelerini aldik. Bugün de il baskanlarimiz ve teskilat kademelerimizin diger mensuplariyla bir aradayiz. Insallah istisare halkamizi genisletmeye devam edecegiz. Son Merkez Yürütme Kurulu toplantimizda geleneksel istisare kampimizi çok yakin bir tarihte toplama karari aldik. Önce milletvekillerimizle, ardindan da insallah belediye baskanlarimizla bir araya gelecegiz. Komplekse kapilmadan, elestirilere kulaklarimizi asla tikamadan bu süreci büyük bir özgüven ve seffaflikla yönetiyoruz. Bir defa su gerçegin gayet farkindayiz. Hata degil yanlista israr etmek kaybettirir. Siyasetin inisli çikisli serencaminda esas mesele hep istikamet üzerinde kalabilmektir. Nereden geldiginizi unutmazsaniz hedeflerinizden de kopmazsiniz. Bakiniz biz siyasi hayatimiz boyunca elde ettigimiz her basariyi zaferle bitirdigimiz her mücadeleyi önce Allah’in yardimina, sonra da milletimizin destegine, duasina ve yanimizda olmasina borçluyuz” açiklamalarinda bulundu.

“Ne teskilatlarimizin, ne belediyelerimizin ne de gönlümüzün kapilarini milletimize hiçbir zaman kapatmadik”

AK Parti milletin kurdugu, tabelasini, milletin astigi, siyaseti daima millet için ve milletle birlikte yapmis bir parti oldugunu belirten Erdogan, “Siyasette rotamizi bugüne kadar hep milletimiz çizdi, biz de milletin belirledigi yoldan hiçbir zaman sapmadik. Istisarelerimizi milletimize, derdimizi milletimize anlattik. Sorunlarimiza milletimizle birlikte çözüm aradik. Basarilarimizin sevincini yine milletimizle paylastik. Ihtiyaç duydugumuzda her zaman milletimizi yanimizda bulduk. Millet bize bakinca kendini gördü, kendi meselelerini gördü. Ama ayni zamanda sikintilarina çözüm üretecek güçlü bir irade gördü. Toplumumuzun farkli kesimleriyle gönül köprülerimizi saglam tuttugumuz için Bugünlere kadar alnimizin akiyla gelebildik. Ne teskilatlarimizin, ne belediyelerimizin ne de gönlümüzün kapilarini milletimize hiçbir zaman kapatmadik” dedi.



“AK Parti milletin partisidir ve insallah ebediyen öyle kalacaktir”

AK Parti’nin milletin partisi oldugunu ve insallah ebediyen öyle kalacagini ifade eden Erdogan, “Biz safak vakti evine ekmek götürmek için yola koyulan emekçilerin yazin sicagina, kisin ayazina aldirmadan rizik pesinde kosan çiftçilerin, helal lokmasina, haram bulastirmayan esnafin, tüccarin, sanayicinin, vatanimiz ugruna gözünü kirpmadan sehadete kosan kahramanlarin, Türkiye’nin aydinlik yarinlarinin teminati olan gençlerimizin, ellerini degdikleri her yeri güzellestiren bereketlerinden kadinlarimizin ülkemizin basarilari olarak gören tüm mazlumlarin velhasil hangi kökene, hayat tarzina, görüse mensup olursa olsun büyük ve güçlü Türkiye sevdalisi her bir yüregin partisi olmayi sürdürecegiz. Milletle kurdugumuz gönül köprülerini kimse yikamaz. Siyaset milletin içinde, milletle omuz omuza sirta vererek yapilir. Halkla araya mesafe koymanin, duvar örmenin, sokakla, çarsiyla, pazarla, mahalleyle, bagi zayiflatmanin bizim siyaset gelenegimizde yeri yoktur. Bu konularda eksigimiz hatamiz, problemimiz, millete karsi bir kusurumuz varsa çok açik söylüyorum; mutlaka kendimizi düzeltmemiz gerekiyor. Partimizin ve davamizin gelecegi her türlü sahsi kayginin her türlü kisisel hesabin üzerindedir” degerlendirmelerinde bulundu.

Kampanya döneminde 52 ili ziyaret ettigini bunun disinda diger vilayetlerde farkli vesilelerle defalarca gittigini hatirlatan Cumhurbaskani Erdogan, "Bu ziyaretlerimde sahit oldugum degismez manzara suydu; AK Parti’nin gerçekten inanmis, kendini adamis milyonlarca neferi var. Hepsi birer özveri abidesi olan bu kardeslerimizin hakkini ödeyemeyiz. Karsiligini sadece Allah’tan bekleyerek gece- gündüz demeden kosturan samimi AK Parti neferlerinin emegini kusura bakmayin ama kibirleri boylarini asan muhterislere kesinlikle kurban edemeyiz. Siyasetçisiyle kaprisli, bürokratiyla, lobisiyle, çikar gruplariyla kimse partimize gönül verenlerin fedakarligini sahsi heves ve hesaplari için zayi edemez. Biz buna göz yummayiz, riza göstermeyiz. Bu partinin genel Baskani ve hepsinden öte bir neferi olarak böyle agir bir vebali biz sahsen tasiyamayiz. ’Olanda hayir vardir’ düsturuyla 31 Mart seçim sonuçlarini partimiz, hareketimiz ve davamiz açisindan hayra tebdil etmek için ne gerekiyorsa onu yapmaktan kesinlikle çekinmeyecegiz. Buradaki hiçbir arkadasimin da bundan süphe duymamasini istiyorum” seklinde konustu.



“Istisare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir sekilde devam etmekte kararliyiz”

"Istisare ve yenilenme sürecimizin sonunda AK Parti olarak yolumuza çok daha güçlü bir sekilde devam etmekte kararliyiz" sözlerinin kullanan Cumhurbaskani Erdogan su ifadeleri kullandi:

“AK Parti’nin alamet-i farikasi kendini daima yenileme, tazeleme, büyütme, gelistirme, yeni sartlara adapte etmek kabiliyetine haiz olmasidir. Baslatmayi kararlastirdigimiz kongre sürecimizi bunun en önemli vesilesi olarak görüyoruz. Sizlerden bu süreci zehirlemek, aramizda nifak tohumlari ekmek için pusuda bekleyen fitne tüccarlarina karsi dikkatli olmanizi bekliyorum. Biz 50 yila varan siyasi mücadelemizde attigimiz adimlari bugüne kadar dedikodulara göre belirlemedik. Bundan sonra da belirleyemeyiz. Bizim temel bir kriterimiz vardir. O da hakka ve halka hizmet etmektir. Milletimizin nazarinda ibra olan bizim gözümüzde de basarilidir. Milletin sinifta biraktigi biz de bas taci edemeyiz. Insallah bu süreci ’kili kirk yaran’ bir kuyumcu titizligiyle yürütecegiz. Kirarak, dökerek, dagitarak degil, tam tersine toparlayarak birlestirerek, bütünlestirerek, kucaklayarak ilerleyecegiz. Saflarimizi genisletecek, siklastiracak, partimizi daha da büyütmenin gayretinde olacagiz. Yeni isimlerle, yeni degerlerle, yeni hizmet erleriyle kadrolarimizi tahkim ederken, partimizin emektarlarina ahdi vefasizlik göstermeyecegiz. “

“Bizim AK Parti güç devsirecek isimlere degil, AK Parti’ye güç katacak ufuk, vizyon, dinamizm, heyecan katacak sahsiyetlere ihtiyacimiz var”

"Bizim AK Parti’den güç devsirecek isimlere degil, AK Parti’ye güç katacak ufuk, vizyon, dinamizm, heyecan katacak sahsiyetlere ihtiyacimiz var" diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Bu anlayisla partimizin çatisi altinda AK Parti rozetiyle ülkeye ve millete gerçekten hizmet etmek isteyenlere kapimizi kapatmiyoruz. Ama siyaseti kariyer basamagi olarak görenlerle yol yürünemeyecegini de geçmis tecrübelerimizin isiginda çok çok iyi biliyoruz. Partinizi zirveye tasiyacak isimlerle kongrelerimizi birer yeniden dirilis, yeniden sahlanis vesilesi haline dönüstürmek arzusundayiz. Özünde bir gönül seferberligi olan kongremiz ancak böyle bir vizyon, kusaticilik ve hassasiyetle yürütülmesi durumunda bekleneni verebilir. Kardeslerim unutmayin biz Türk siyasi hayatina damga vurmus bir partiyiz. Biz üye sayisi itibariyle Türkiye’nin en büyük ailesiyiz. 21 yillik iktidarlarimiz bu dönemde bizden önce yapilan hizmet ve eserlerin katbekat fazlasini ülkemize kazandirmis bir hükümetiz. Nasil Türkiye’nin Son 21 yilina mührümüzü bastiysak insallah gelecegine de yine biz yön verecegiz. Su an burada bulunan her bir kardesim Türkiye yüzyilinin insasina emegiyle, alin teriyle, mücadelesiyle katki sunan bir millet sevdalisidir. Bu milletin özü, asli sizsiniz. Milletimiz bizden daha çok çalismamizi, güç ve enerji toplamis bir sekilde yeniden yola revan olmamizi bekliyor. Simdi her zamankinden daha fazla birbirimize tutunacagiz, daha fazla sarilacagiz, daha fazla kucaklasacagiz. ’Niyet hayir, akibet hayir’ diyoruz. Rabb’im birligimizi, beraberligimizi, dayanismamizi daim eylesin diyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile