Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Hepatit A Asisi Artik Dünya Standartlarinda Ülkemizde De Üretilecektir'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Hepatit A Asisi Artik Dünya Standartlarinda Ülkemizde De Üretilecektir'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Daha çok yurt disindan tedarik edilen Hepatit A asisi artik dünya standartlarinda ülkemizde de üretilecektir. Böylece Türkiye bu asiyi en üst standartta üreten 4’üncü ülke olacaktir" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Sincan Baskent OSB’de KeyVac Asi Üretim Merkezi açilis törenine katildi.

Ülkenin kalkinmasina katki saglayan her sirkete gereken destegi verdiklerini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, "Alagöz Holding, 500 milyon dolara varan yatirimlarla bine yakin insanimizi istihdam sagliyor. Biz de ülkemizin kalkinmasina katki saglayan her sirketimize oldugu gibi Alagöz Holding’e gereken destegi veriyoruz" dedi.

Hepatit A asisi üretim tesisinin kendi alaninda önemli bir boslugu dolduracagini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, 12 bin metrekare fabrika üretim hatti ve 2 bin metrekare ofis alanindan olusan fabrikanin en son teknoloji ile donatildigini, toplam 29 bin 500 metrekare fabrika sahasi ile KeyVac’in üretmeyi planladigi diger asilarda da insallah öncü bir rol üstlenecegini kaydetti.

Koronavirüs döneminde yasananlarin asi üretim kapasitesinin ne kadar kritik önemde oldugunu gösterdigini ifade eden Erdogan, Türkiye’nin bu süreci hükümetin aldigi önemli kararlar ve tedbirler sayesinde basariyla yönettigini bildirdi.

Yasanan pandemi sürecinde hiçbir vatandasin çaresiz birakilmadigini söyleyen Cumhurbaskani Erdogan, "Kendi yerli asimizla birlikte salgina karsi etkisi tescillenen tüm asilari vatandaslarimiza ücretsiz olarak sunduk. Ekonomide farkli destek paketleri ile is dünyamizin ve çalisanlarimizin yaninda olduk. Muhalefetin tüm baskilarina ragmen ekonomide yikici sonuçlari olacak sert adimlari atmaktan uzak durduk. Bunun yaninda salgin döneminde 161 ülke ve 12 uluslararasi kurulusa tibbi malzeme destegi vererek insanlik görevimizi yerine getirdik" açiklamasini yapti.

Türkiye’nin son asrin en büyük saglik krizi olarak nitelenen salgindan zayiflayarak degil güçlenerek ve dostlarinin sayisini artirarak çiktigini dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, "Bu basarida katkisi bulunan saglik çalisanlarimiz basta olmak üzere tüm görevlilerimizi, kurumlarimizi, sirketlerimizi tebrik ediyorum. Hepatit-A asisi, Hepatit A virüsünün neden oldugu hastaligin önlenmesinde kullanilan inaktif asidir. 2012 yilindan bu yana asi genel bagisiklama programinda yer aliyor. Saglik Bakanligimiz tarafindan ücretsiz olarak 18’inci ve 24’üncü aylarin sonunda olmak üzere her çocuga, iki doz uygulaniyor. Ayrica kronik karaciger hastaligi ve pihtilasma bozuklugu olanlarla risk grubunda olan birçok insanimiz asilaniyor" dedi.

Daha çok yurt disindan tedarik edilen Hepatit A asisinin artik dünya standartlarinda ülkemizde de üretilecegini belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Böylece Türkiye bu asiyi en üst standartta üreten dördüncü ülke olacaktir. Açilisini yaptigimiz bu önemli tesisle birlikte Hepatit A asisinda yurt disina bagimliligimiz azalacaktir. Ayrica bu alanda ülkemiz ileri teknolojiye ve yetismis insan kaynagina kavusacaktir. Cumhuriyetimizin yüzüncü yilini kutladigimiz bir dönemde hizmete giren KeyVac üretim fabrikasinin bir kez daha hayirli olmasini diliyorum. Aklini, birikimimizi, vizyonunu Türkiye Yüzyili emrine veren siz kardeslerimizi yürekten tebrik ediyorum. Bugüne kadar yatirimlariyla, üretimleriyle, istihdamlariyla, Türkiye’yi büyütme davamiza destek olan herkese sükranlarimi sunuyorum" ifadelerini kullandi.

Cumhurbaskani Erdogan’in konusmasinin ardindan merkezin açilisi gerçeklestirildi.

Törene Erdogan’in yani sira Saglik Bakani Fahrettin Koca, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, AK Parti milletvekilleri Mustafa Varank, Fuat Oktay, Mehmet Muharrem Kasapoglu, Zehranur Aydemir, Asuman Erdogan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Sahin, AK Parti Genel Baskan Yardimcisi Ömer Ileri, AK Parti Il Baskani Hakan Han Özcan ve çok sayida davetli katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile