Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Izmir'de Fetret Devri Yasaniyor'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Izmir'de Fetret Devri Yasaniyor'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bu yil üçüncüsü Izmir’de düzenlenen dünyanin en büyük havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST etkinlik alanini ziyaret etti. Çigli Ana Jet Üssü’nde devam eden ve binlerce vatandasin akin ettigi alanda konusan Cumhurbaskani Erdogan, “Izmir basta olmak üzere fetret dönemi yasayan belediyelerimizin tekrar hak ettigi hizmetle bulusmasini saglayacagiz. Izmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin isi bundan sonra daha zor. Istismar siyaseti ile gemisini yürütenlere hep birlikte yeter diyecegiz. Izmir’i gerçek belediyecilik ile tanistirmakta kararliyiz" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi tarafindan düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir’e geldi. Bu yil üçüncüsü Izmir’de düzenlenen etkinlige katilan Cumhurbaskani Erdogan, Çigli Havaüssü’nde camide ögle namazini kildiktan sonra TEKNOFEST alanina gelerek burada binlerce ziyaretçiye hitap etti.

“330 bini askin ziyaretçi katildi”

Izmir’deki ziyaretçi yogunlugundan duydugu memnuniyeti dile getiren Cumhurbaskani Erdogan, “Hindistan’dan ABD’ye ülkemizin 4’bin yaninda ülkemizi temsile etikten sonra Izmir’e hemsehrilerimiz ile kucaklasmaya geldik. Bizleri aydinlik yarinlarin teminati olan siz gençlerimiz ile bulusturan tüm kurumlarimiza sükranlarimizi sunuyorum. 1 sene önce Cumhuriyetimizin 100’ncü yilinin heyecanini yasayacagiz. Tarihimizin dönüm noktasini anlamina uygun kutlama pesindeyiz. Genis bir alana yayilan çesitli etkinliklerle Cumhuriyetimizin bir asirlik heyecanini gençlerimiz ile bulusturmayi hedefliyoruz. TEKNOFEST ise bunlardan bir tanesi. Türkiye’nin siyasi savunmasinin siyasi gerekçeler ile hedef alindigi günümüzde TEKNOFEST’i 2 milyonu askin gencimiz ziyaret etti. TEKNOFEST’imizin sehrimize, ülkemize, milletimize, bilhassa sevgili gençlerimize hayirli olmasini diliyorum. Izmirli kardeslerimize bu güzel programa ev sahipligi yaptigi için ayrica tesekkür ediyorum. Masallah Izmirli gençlerimiz çok yogun ilgi gösteriyor. Her yas gruptan, her kesimden insanimizin havaalanina gelerek su gurur tablosuna sahitlik ettigini görüyoruz. Su ana kadar 330 bin ziyaretçiyi agirlayan festivalin Cumhuriyetimizin 100’ncü yilina layik bir etkinlik olacagina inaniyorum. Bitip gitmeyen koltuk kavgalarina bir gün ara vererek geçmis milletvekillerinin de buraya gelerek bu gurur kaynagina sahitlik etmesini istiyorum" dedi.



“Zorluklar karsisinda yilmayan güçlü bir irade var”

“Bugün burada milli teknoloji hamlelerimizi, gurur kaynagimiz olan ürünlerimizi görüyorsunuz. Burada Kizilelma, Akinci, Hürkus, TB2, TB3, Gökbey ve Atakla birlikte mücadele var, irade var. Zorluklar karsisinda yilmayan güçlü bir irade var” diyen Cumhurbaskani Erdogan, "Yapamazsiniz diyenlere inatla biz yapariz diyenleriz. Imkansiz görülen nice hayali kisa sürede gerçege dönüstüren, bu milletin inandiginda ve çalistiginda neleri basarabilecegini gösterdik. TEKNOFEST vesilesi ile tesekkür ediyorum. Sizler Türkiye’nin müreffeh, canlari pahasina bu topraklari bize vatan olarak birakan sehitlerimizin kabul olmus duasisiniz" diye konustu

“Ne yaptiysak sizin için, sizin istikbaliniz için yapiyoruz”

Siyaseti gençlerle yaptiklarini belirten Cumhurbaskani Erdogan sözlerini su sekilde sürdürdü: “Biz 40 yili askin süredir siyasetin içindeyiz. Hayatimiz boyunca ülkemiz ve milletimiz için hayirlisini yapma mücadelesini verdik. Siyaset yolculugunun tüm safhasina gençlerle geldik. Hangi görüse, kökene sahip olursa olsun, bu ülkenin gençleriyle her zaman iftihar ettik. Kimseyi yasam biçimi, kilik kiyafeti, inanci, kimligi dogrultusuyla ötekilestirmedik. Dayatmaci, baskici degil, tüm vatandaslarimiz ile gençlerimizin özgürlükçü alanini gelistirmeyi amaçladik. Ne yaptiysak sizin için, sizin istikbaliniz için yapiyoruz."

“Izmir’e 225 milyarlik yatirim yaptik”

Konusmasinda Izmir’e özel bir yer ayiran Cumhurbaskani Erdogan, “Sadece Izmir’de insa ettigimiz derslik sayisi 11 bin 680’dir. 26 bin kisilik KYK binalari açtik. Izmir’e teknopark kazandirdik. Güncel rakamlarla 225 milyar lira Izmir’e kamu yatirimi yaptik. Hizmet çitamizi sürekli yukariya tasidik. Bir yandan asrin felaketinin yaralarini sararken, diger yandan gençlerimize olan sözlerimiz tek tek yerine getiriyoruz” diye konustu.



“Söz konusu koltuklari olunca nasil fasizan hale geldigini görüyoruz”

Konusmasini sürdüren Cumhurbaskani Erdogan, "Seçim döneminde gençlerin demokrat dedesi maskesi takanlarin söz konusu koltuklari olunca nasil fasizan hale geldigini görüyoruz. Düne kadar dürüstlükten bahsedenlerin, iktidar ugruna birbirlerine nasil yalan söylediklerini hep beraber takip ediyoruz. Gençlerimizde hayal kirikligina yol açan bu utanç tablosuna ragmen biz siyasette olan güvenin zedelenmemesi için durusumuzu asla bozmayacagiz. Özellikle gençlerimize karsi daima yakin davranarak aramizdaki güveni zedelemeyecegiz” ifadelerini kullandi.

“Izmir’i gerçek belediyecilik ile tanistirmakta kararliyiz”

"Iktidara giden yolu milletin iradesi yerine terör örgütleri ile isbirliklerinde arayanlara çok iyi bir ders verdik” diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Tavrimizi hizmetten, dogrudan yana kullandik. Insallah 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde bu kazanimlari daha da ileri tasiyacagiz. Izmir basta olmak üzere fetret devri yasayan belediyelerimizin tekrar hak ettigi hizmetle bulusmasi saglayacagiz. Buna hazir miyiz? Izmir, Istanbul, Ankara buna hazir mi? Izmirlinin iradesini çantada keklik görenlerin isi bundan sonra daha zor. Istismar siyaseti ile gemisini yürütenlere hep birlikte yeter diyecegiz. Izmir’i gerçek belediyecilik ile tanistirmakta kararliyiz. Bu sehrin yatirim ve eser siyasetine ihtiyaci var. Bunu ancak biz yapariz. Bu noktada bir milat olmasini diliyorum” diye konustu.

Cumhurbaskani Erdogan konusmasinin ardindan, TEKNOFEST’te çesitli kategorilerde derece yapan yarismacilara ödüllerini takdim etti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile