Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Kalici Ateskesin Temini Büyük Önem Arz Ediyor'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Kalici Ateskesin Temini Büyük Önem Arz Ediyor'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Kalici ateskesin temini büyük önem arz ediyor. Ateskes ve insani yardimcilarin Gazze’ye kesintisiz ulastirilmasi hususunda Israil yönetimine daha fazla baski yapilmasi gerekiyor” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Hollanda Basbakani Mark Rutte’yi Vahdettin Köskü’nde kabul etti. Basina kapali gerçeklesen kabulün ardindan iki lider ortak basin toplantisi düzenledi.

Cumhurbaskani Erdogan ortak basin toplantisinda yaptigi açiklamada, “Hollanda ile 400 yillik bir geçmisimiz var. Görüsmelerimizde ülkelerimiz arasindaki çok boyutlu is birligini gözden geçirdik. Ticari ve ekonomik iliskilerimiz derinleserek güçlenmeye devam ediyor. Hollanda Türkiye’deki en büyük yatirimci ülke konumunda. Ikili ticaretimiz geçtigimiz sene 13 milyar dolari buldu, bu rakami 20 milyar dolara çikarmayi hedefliyoruz” dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, “Sayin Basbakan’la basta Gazze ve Ukrayna özelinde ortak güvenligimizi ilgilendiren gelismeler hakkinda fikir alisverisinde bulunduk. Kalici ateskesin temini büyük önem arz ediyor. Ateskes ve insani yardimcilarin Gazze’ye kesintisiz ulastirilmasi hususunda Israil yönetimine daha fazla baski yapilmasi gerekiyor. Terörle mücadele konusu da istisaremizin en öncelikli basliklarindan birisiydi. Türkiye’nin bölücü terörü ile mücadele noktasinda ödedigi agir bedeller ortadadir. Aralarinda çocuklarin, kadinlarin, sivillerin ve güvenlik güçlerinin oldugu binlerce vatandasimizi PKK’nin saldirilarinda kurban verdik. PKK ve uzantilari basta olmak üzere hiçbir terör örgütüne müsamaha gösterilmemesi gerektigini ifade ettim” seklinde konustu.

Cumhurbaskani Erdogan, Temmuz ayinda Washington’da gerçeklestirilecek NATO Genel Sekreteri seçimine iliskin ise, “Kararimizi stratejik akil ve hakkaniyet çerçevesinde verecegimizden kimsenin süphesi olmasin” dedi.



“NATO’nun Türkiye’ye ihtiyaci var”

Hollanda Basbakani Mark Rutte ise, “Türkiye su anda belirleyici bir rol oynamakta ve bunu yaparken de Gazze’deki durumu çözme çabalari sarf etmekte, ayni zamanda Ukrayna’daki savasla ilgili de çabalari var. Türkiye jeopolitik bir aktör. Gazze ve Ukrayna dahil tüm konulari detayli konustuk. 400 yili asan ikili iliskilerimiz var. NATO Genel Sekreterligi adayligim söz konusu. Türkiye zorlu bir bölgede. Terörizm var gündeminde maalesef. Bu konuyu da konustuk. Türkiye NATO için çok önemli bir güç teskil ediyor. NATO’nun güney kanadinin Türkiye’ye ihtiyaci var, Türkiye’nin liderligine ihtiyaci var” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile