Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Kizilay'imiz Ilk Andan Itibaren Deprem Bölgesinde Yerini Aldi'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “6 Subat tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde Kizilay’imiz ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini aldi” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Türkiye Kizilay Dernegi’nin Olaganüstü Genel Kuruluna videolu mesaj gönderdi. Erdogan, video mesajinda genel kurula katilan yöneticilere ve misafirlere selam gönderdi. Erdogan, Türkiye Kizilay Dernegi Olaganüstü Genel Kurulunun basarili geçmesini, kurum için hayirlara vesile olmasini diledigini belirterek su ifadelere yer verdi:

“1868’den beri ülkemizdeki, bölgemizdeki ve dünyadaki tüm insanlarin imdadina kosan Kizilay mensuplarina sahsim, milletim adina tesekkür ediyorum. Insanliga hizmet yolunda vefat eden kardeslerime Allah rahmet niyaz ediyor, her birini sükranla yad ediyorum. Türk Kizilay’i ülkemizin iftihar vesilesi olarak 155 yildir dünyanin dört bir tarafinda insani yardim çalismalari yürütüyor. Kizilay’imizin simgesi olan kirmizi hilal, herhangi bir sebeple dara düsen tüm mazlum ve magdurlara umut asiliyor, yüreklerine insirah veriyor. Kurumumuz basarili faaliyetleriyle bir buçuk asri asan köklü birikimi, tecrübesi, yetismis personeliyle çok önemli bir boslugu dolduruyor. 6 Subat tarihinde Kahramanmaras merkezli meydana gelen depremlerde Kizilay’imiz ilk andan itibaren deprem bölgesinde yerini aldi. Fedakarlik timsali Kizilay personelimiz bir cana daha ulasmak, bir ihtiyaç sahibinin elinden tutmak, afetzedelerimize yalniz olmadiklarini hissettirmek için gerçekten olaganüstü çaba harcadi. Deprem bölgesindeki kardeslerimiz Kizilay’in bu gayretlerinin en yakin sahididir. Devlet-millet kaynasmasinin vücut bulmus hali olan Türk Kizilay’a sahip çikmak tüm kesimleriyle 85 milyon olarak hepimizin görevidir. Siyasi çikar hesabiyla Kizilay’in yipratilmamasi gerektiginin altini bir kez daha çizmek istiyorum. Kizilay mensuplarimizin da görevlerini yerine getirirken tasidiklari agir mesuliyetin suuruyla hareket etmesi ayni derecede önemlidir. Her türlü takdir duygusunun üzerindeki çalismalari için her kademedeki Kizilay personelimize ve Kizilay gönüllülerine tesekkür ediyorum. Bundan sonra çok daha büyük basarilara imza atacagina inandigim Türk Kizilay Dernegimizin olaganüstü genel merkez genel kurulunun hayirlara vesile olmasini diliyorum. Hayirli hizmetlerinizde her zaman sizlerin yaninda olacagimizi tekrar belirtiyor, hepinizi sevgi ve saygiyla selamliyorum. Kalin saglicakla.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile