Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nin Insasini Milletimizle Birlikte Gerçeklestirecegiz'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Türkiye Yüzyili'nin Insasini Milletimizle Birlikte Gerçeklestirecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Türkiye Yüzyili’nin insasini milletimizle birlikte gerçeklestirecegiz. Ülkemizin ve bölgemizin dünyada artan askeri, diplomatik, siyasi gücünü her bir insanimizin hayatina olumlu katkilar saglayacak kazanimlara dönüstürmeyi sürdürecegiz. Biz de yaptiklarimizla yetinmeyecek, daha ötesindeki eser ve hizmetleri arayacagiz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, AK Parti TBMM Grup Toplantisi’nda konustu.

2023 yilinin ilk grup toplantisinin hayirlara vesile olmasini dileyen Erdogan, "Son kabine toplantisinin ardindan bir kismini paylastigimiz degerlendirmelerimize devam edecegiz. Elbette yeni müjdeleri kamuoyuyla paylasmayi sürdürecegiz. Kabine ve grup toplantilarimiz basta olmak üzere her hükümet ve parti programimiz bir eser ve hizmet söleni seklinde geçmektedir. Sehir ziyaretlerimizdeki toplu açilis ve diger programlarimizla bu söleni illerimize tasiyoruz. Bizim milletimize bir ahdimiz var. Biz eser ve hizmet siyaseti ile milletimizin gönlüne girdik. Bu yeri güçlendirerek korumakta kararliyiz. Varsin birileri ucube bir masa etrafinda köse kapmaca oynasin, birbirlerinin ardindan film firildak çevirsin, birbirlerine çelme taksin, birbirlerinin gözünü oysun. Birileri varsin bizim emegimizi, alin terimizi, gayretimizi iki çift lafla, iki satir sosyal medya mesajiyla çalmaya kalksin. Varsin birileri kendi saplantilarini ülkenin ve dünyanin gelecegi sanarak hayal aleminde yasamaya, kendi halkina ve devletine karsi kin kusmaya devam etsin. Biz isimize bakacagiz, biz eser ve hizmet siyasetimize bakacagiz, biz ülkemizi kalkindirmak, milletimizi müreffeh hale getirmek için yatirimla, istihdamla, üretimle, ihracatla Türkiye’yi büyütmeye devam edecegiz" dedi.



"Ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdürecegiz"

Hükümet olarak toplumun farkli kesimlerini içeren çalismalarina devam edeceklerini belirten Cumhurbaskani Erdogan, "Biz ülkemizde hak ve özgürlük talebi karsilanmamis hiçbir kesim birakmama azmi ile demokrasimizi güçlendirecegiz. Biz, mazlumlarin sesi, magdurlarin umudu olarak ülkemizi bölgesinde ve dünyada yükseltmeyi, yüceltmeyi sürdürecegiz. AK Parti’nin, Cumhur Ittifaki’nin digerlerinden farki budur. Milletimiz seçim sandiginin basina gittiginde yalanlara, iftiralara, kisisel hirslarin tezahürü olan kavgalara bakmayacak. Sandiga vardiginda milletimizin bakacagi tek sey kendisi ve evlatlari için kimin ne yaptigi, kimin hangi ümidi verdigidir. Bizim eser ve hizmet müktesebatimiz da doludur" açiklamasini yapti.

"Gelisen ülkemizin imkanini milletimizin her kesimin istifadesine sunacagiz"

Muhalefeti elestiren Cumhurbaskani Erdogan, "Ne icraat ne vizyon konusunda bizimle yarisacak kimse görmedik, duymadik, tanimiyoruz. Bizim en büyük gücümüz, inancimizdir. Allah’in yardimina ve milletimizin destegine güvenmeye, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonraki her konuda herkes gibi hayirli olani yapma niyeti ile çalismaya devam edecegiz. Türkiye Yüzyili’nin insasini milletimizle birlikte gerçeklestirecegiz. Kalkinan, büyüyen, gelisen ülkemizin imkanini yatirimla, destekle, ücret artisla, sosyal yardim ile milletimizin her kesimin istifadesine sunacagiz" diye konustu.

Yeni yönetim sisteminin sagladigi hizli karar alma ve etkin uygulama kabiliyetlerinin önemli olduguna dikkat çeken Cumhurbaskani Erdogan, "Ülkemizin ve bölgemizin dünyada artan askeri, diplomatik, siyasi gücünü her bir insanimizin hayatina olumlu katkilar saglayacak kazanimlara dönüstürmeyi sürdürecegiz. Biz de yaptiklarimizla yetinmeyecek, daha ötesindeki eser ve hizmetleri arayacagiz. Geçtigimiz 20 yilda yaptiklarimizi sadece bir besmele, bir girizgah kabul ediyoruz. Gençlerimize Türkiye Yüzyili hedeflerine emin adimlarla yürüyebilecekleri bir ülke birakma pesindeyiz. Bunun için kendi adimiza gençlerimiz basta olmak üzere tüm milletimizden son defa ve çok daha güçlü bir destek istiyoruz" dedi.

Bu seçime yönelik bütün gayretlerini ortaya koyacaklarini belirten Erdogan, bunun bitis degil baslangiç oldugunu ve bu sekilde kazanacaklarini kaydetti.

Kabine Toplantisi sonrasi yaptigi yil degerlendirmesinde egitim, saglik, adalet, gençlik, spor basliklarindaki çalismalarin özetini paylastigini hatirlatan Erdogan, "Bugün de diger bakanliklarimizin çalismalarinin bir kismini kisaca degerlendirecegiz. Geçtigimiz yil ulastirmada, karayollarinda 101 kilometresi otoyol olmak üzere 360 kilometre yeni bölünmüs yol, 834 kilometre bitümlü sicak kaplamali yol yaptik. Uzunlugu 13.3 kilometreyi bulan 5 yeni tünel ile 15.7 kilometreyi bulan 78 yeni köprüyü tamamladik" dedi.

Türkiye’nin en önemli ulastirma projelerinden 1915 Çanakkale Köprüsü’nün 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi gününde hizmete açildigini ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, "Malatya Çevre Yolu’nun birinci kismini, Malatya Hekimhan yolunu, Diyarbakir Güneybati Çevre Yolu’nu, Bitlis Çevre Yolunu ve Bitlis Çayi viyadügünü, Togg Fabrika baglanti yollarini, Batman Midyat yolunu ve Hasankeyf Tüneli’ni yeniden insa ettigimiz Yusufeli yollarini 39 tüneli ve 19 köprü viyadügü, uzunlugu 73 kilometreyi bulan Agri Patnos yolunu, Sanliurfa Kuzeybati Çevre Yolu’nu, İçel Otoyol Organize Sanayi Bölgesi baglanti kavsagi, Samsun’da Kavak-Asarcik yolunu, Mardin’de Midyat sehir geçisi ve baglanti yollarini hizmete aldik. Havayollarinda deniz üzerinde insa ettigimiz Rize Artvin Havalimani ile Tokat Havalimani’ni hizmete sunarak, toplam havalimani sayimizi 57’ye çikardik. Gördügünüz gibi avara kasnak gibi dolasanlar var bu ülkede ama biz gerçekleri anlatiyoruz. Tren yollarinda Konya-Karaman Hizli Tren hattini, Gaziantep Gaziray’i, Tavsantepe-Sabiha Gökçen metrosunu hizmete açtik. Milli elektrikli tren setini ürettik. Haberlesmede Türksat 5B uydusunu hizmete aldik. Bu sene ulastirmada Aydin-Denizli yolunun önemli kismini, tünel dahil Denizli Çevre Yolu’nun biten kismini, Adana 15 Temmuz Sehitler Köprüsü’nü, Usak Çevre Yolu’nun biten kismini, Avrupa’nin en uzun çift tüplü tüneli Zigana’yi hizmete açiyoruz" diye konustu.

Uzunlugu 120 kilometre olan Ankara-Kirikkale-Delice Otoyolu ile 122 kilometre olan Antalya-Alanya Otoyolu’nun insasina baslanacagini açiklayan Erdogan, "Önümüzdeki yil agirligi rayli sistemlere veriyoruz. Bu çerçevede Ankara-Sivas Hizli Tren hattinin eksikliklerini tamamliyor, Ankara-Izmir-İçel-Gaziantep- Bandirma, Osmaneli, Halkali, Ispartakule hizli tren hatlarindaki çalismalari süratlendiriyoruz. Yerköy-Kayseri, Ispartakule, Çerkezköy Hizli Tren hatlarinin insasina basliyoruz. Simdi önemli bir yere geliyoruz. Gayrettepe Havalimani, Halkali Havalimani, Bakirköy, Kirazli Metro hatlari ile Kocaeli Sehir Hastanesi tramvay hatti, Bursa Emek Sehir Hastanesi hafif rayli sistemi ve Sirkeci-Kazliçesme rayli sistemi açilisa hazir hale getirecegimiz projeler arasinda yer aliyor. Elektrikli tren hatlarimiza 393 kilometrelik Kayseri-Sivas ve 70 kilometrelik Torbali-Tire kesimlerini de dahil ediyoruz. Bayburt, Gümüshane, Yozgat ve Çukurova havalimanlarini bitiriyor, Kayseri ve Malatya havalimanlarinin yeni terminal binalarinin insasina geçiyoruz. Kablosuz haberlesme imkanini genisletmek için yaklasik bin 100 köyümüze daha 4.5 G teknolojisi ile mobil genis bant hizmeti sunuyoruz” ifadelerini kullandi.

"Karadeniz gazinin ilk fazini insallah mart ayi sonunda devreye aliyoruz"

Geçtigimiz yil enerjide kurulu gücün 100 bin megavatin, iletim hatlarinin uzunlugunun 73 bin kilometrenin, dagitim hatlarinin uzunlugunun 1 milyon 363 bin kilometrenin üzerine çikarildigini bildiren Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

“Toplam kurulu gücümüzün yüzde 54’üne ulasan yenilenebilir enerji gücümüzle Avrupa’da 5., dünyada 12. siraya yükseldik. Küresel düzeyde hizla artan enerji fiyatlarindan vatandaslarimizi korumak için elektrikte yüzde 50, dogalgazda yüzde 75 devlet destegi sagladik. Yani elektrik faturalarinin yarisini, dogalgaz faturalarinin 4’te üçünü vatandaslarimiz adina devletimiz üstlendi. Sosyal yardimlar kapsaminda da 2.4 milyon haneye 2,9 milyar lira elektrik destegi, 311 bin haneye 114 milyon lira dogalgaz tüketim destegi verdik. Meskenlerde ve tarimsal sulamada kullanilan elektrikte KDV’yi yüzde 18’den yüzde 8’e düsürdük. Dogalgaz kullanan yerlesim yeri sayimizi 703’e, dogalgaz hizmeti sunulan vatandas sayimizi 70 milyona, abone sayimizi 19 milyonun üzerine çikarttik. Son ilave ile Silivri tesisindeki dogalgaz depolama kapasitemizi 4.6 milyar metreküpe ulastirdik. Tuz Gölü’nde de 5. 4 milyar metreküpü hedefliyoruz.”

Tanap’in kapasitesini iki katina çikartma karari aldiklarini ifade eden Erdogan, "4. sondaj gemimiz Abdülhamit Han çalismalarina Tasucu’nda devam ediyor. Karadeniz gazini milli sisteme baglamak için 51 gemi ve 8 bin personelle yürüttügümüz çalismalarda ona yaklastik. Yeni kesifler ve güncellemelerle dogal gaz rezervimizi güncel rakamla 1 trilyon dolari bulan 710 milyar metreküpe yükselttik. Adana ve Cizre’deki son kesiflerle petrol üretimizi artirdik. Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin insasi günde 20 bin kisinin çalismasiyla son hizla ilerliyor. Dünyanin en büyük ikinci nadir toprak elementi rezervi ülkemizde kesfedildi. Madencilik ihracatimiz 6 milyar dolarin üzerine çikti. Bu sene enerjide Karadeniz gazinin ilk fazini insallah mart ayi sonunda devreye aliyoruz. Nükleer güç santralimizin ilk ünitesinde elektrik üretimine basliyoruz" dedi.

Erdogan, ”Elektrikli otomobil sektörünün en kritik parçalarindan biri olan lityum üretim tesisi temelini atiyoruz. Tuz Gölü dogalgaz depolamasi kapasite genisletme çalismalarini sürdürüyoruz. Yenilebilir enerji kaynaklari ile ilgili projelere hiz veriyoruz. Geçtigimiz yil sanayide KOSGEB destekleri kapsaminda 102 bin isletmeye 8.9 milyar lira destek ödemesi yaptik. Kurdugumuz 5 yeni teknoloji gelistirme bölgesiyle bu alanda çalisan girisimcilerimize sundugumuz altyapiyi güçlendirdik. Çocuklarimizin teknolojideki kabiliyetlerini kesif amaciyla kurdugumuz Dene-Yap Atölyelerini 81 ilimize yayginlastirarak 100 adete çikardik. Ülkemizin dört bir yanindan 500 bin ögrencimizin projelerinin bilim fuarlarinda sergilenmesini temin ettik. Milli teknoloji hamlemizin lokomotifi TEKNOFEST’in Karadeniz ve Azerbaycan’da gerçeklesmesine katki sagladik. Ülkemizin yerli otomobil fabrikasinin kurulusunu saglayarak, projeyi bilfiil hayata geçirdik” açiklamasini yapti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile