Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Yaz Aylari Boyunca Çok Daha Kararli Ve Sonuç Alici Operasyonlar Gerçeklestirecegiz'

Cumhurbaskani Erdogan Açiklamasi 'Yaz Aylari Boyunca Çok Daha Kararli Ve Sonuç Alici Operasyonlar Gerçeklestirecegiz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, “Yaz aylari boyunca çok daha kararli ve sonuç alici operasyonlar gerçeklestirecegiz” dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Gölbasi Polis Akademisi’nde düzenlenen "Polis Akademisi Mezuniyet Töreni"ne katildi.

Erdogan, polis akademisi mezuniyet töreninde olmaktan büyük bir memnuniyet duydugunu ifade etti.

Erdogan, 2 yillik zorlu ve egitim süreçlerini basariyla tamamlayan 483’ü kadin bin 883 erkek toplam 2 bin 366 polisi ve dereceye giren ögrencileri tebrik etti. Bugün dünyanin 15 farkli ülkesinden toplam 94 misafir ögrenciyi de akademiden mezun etmenin heyecanini yasadiklarini belirten Erdogan, “Polis Amirleri Egitimi Merkezi’nde (PAEM) Türkçelerini gelistirme yaninda mesleki egitimlerini de tamamlayarak mezuniyet hakki kazanan misafir ögrencilerimize de tebriklerimi iletiyorum. Insallah bu kardeslerimiz ülkelerine döndüklerinde, akademide aldiklari üst düzey egitimle kendi vatandaslarina en iyi sekilde hizmet edeceklerdir. Afrika’dan Türk cumhuriyetlerine, Balkanlar’dan Güney Asya’ya, gönül cografyamizin dört bir ucunda görev yapacak siz kardeslerimin her birine simdiden basarilar diliyorum. Burada sunu özellikle vurgulamak arzusundayim. Yurt disi ziyaretlerimizde Türkiye mezunlarinin sadece bürokraside degil hayatin farkli alanlarinda da önemli konumlara geldigini görüyoruz. Akademiden is dünyasina, sivil toplumdan siyasete uzanan çok genis bir yelpazede Türkiye’yi taniyan, milletimizi seven, insanimizla güçlü baglara sahip kardeslerimizin elde ettigi basarilardan biz iftihar ediyoruz. Her ne kadar son dönemde ülkemizde böyle bir ufuktan rahatsiz olan kimi kendini bilmezler türemisse de biz onlara kulak asmiyoruz. 3 kita 7 iklimde hüküm sürmüs bir cihan imparatorlugunun bakiyesi üzerine kurulan Türkiye gibi bir devleti irkçi, lümpen fasizmin sig sularina hapsetmeye kimsenin gücü yetmez. Ülkemizin ekonomisine, turizmine, ticaretine ve kamu diplomasisine zarar verme girisimlerine eyvallah etmeyecegiz. Hazreti Mevlana’nin pergel metaforunda çizdigi cihansümul vizyonla devletimizin bir ayagini Anadolu’ya sabitleyip digeriyle tüm yeryüzünü kucaklamaya devam edecegiz. Ülkemizin gönül elçileri kadrosuna katilan bugünkü mezunlarimizin da gayretleriyle insallah hedeflerimize ulasacagiz. Rabbim yolunuzu, bahtinizi açik etsin diyorum” diye konustu.



“Vebali agir oldugu kadar mesuliyeti de yüksek bir meslegi icra ederken her birinizin hukuka ve kanunlara harfiyen uyacaginiza inaniyorum”

Emniyet Teskilati saflarina eklenen 2 bin 366 yeni neferle millet karsi sorumluluklarini çok daha etkin bir sekilde yerine getireceklerini ifade eden Erdogan, “Bu çati altinda egitim hayatiniz boyunca edindiginiz nitelikler, disiplin ve prensipler, görevlerinizi yerine getirirken sizlere rehberlik edecektir. Vebali agir oldugu kadar mesuliyeti de yüksek bir meslegi icra ederken her birinizin hukuka ve kanunlara harfiyen uyacaginiza inaniyorum. Bir gerçegi altini çizerek sizlere hatirlatmak isterim. Hukukun disina çikilarak devlete hizmet edilmez. Kanunun arkasindan dolanarak toplumda düzen saglanmaz. Kamu görevlileri hangi konumda olursa olsun, anayasa ve yasalarla mukayyettir görev ve yetkileri mevzuatla sinirlandirilmistir bunun istisnasi yoktur ve olamaz. Vatandasimiz kolluk kuvvetlerine baktiginda sadece kamu otoritesinin müessir gücünü degil ayni zamanda hukuk devletini de görmek ister. Geçmiste ülkemiz kendini hukukun ve yasalarin üstünde gören, bürokratik vesayet çok çekmistir. Devletin güvenligi öne sürülerek hukukun üstünlügü ilkesi çignenmis milli irade yok sayilmis anayasa askiya alinmis milletimizin özgürlük alanlari daraltilmistir. Sonuçta ne güvenlik tam manasiyla saglanmis ne de terörle mücadelede arzu edilen neticeye ulasilabilmistir” seklinde konustu.

Erdogan, 2002 tarihinden itibaren hayata geçirilen reformlarla güvenligi, hukuk ve demokrasinin tam karsisinda konumlandiran zihniyete son verdiklerini bildirdi.

“Vatandasin canina, malina, namusuna özgürlüklerine ve güvenligine kasteden alçaklara karsi asla müsamahakar davranmayacaksiniz”

Güvenlikle özgürlük arasindaki hassas dengeyi koruyarak devletin güvenligini ve milletin huzurunu temin etmeye çalistiklarini söyleyen Erdogan, “Bugün de ayni ilkeyi titizlikle gözetiyoruz. Hem güvenligimizi sagliyor hem de hukuk devletinin çizdigi hudutlar dahilinde demokrasiden ödün vermeden hak ve hürriyetlere sahip çikarak gerçeklestirmeye gayret ediyoruz. Sizlerden de göreviniz geregi kanunlari uygularken bu hassasiyetle hareket etmenizi istiyorum milletimizin de sizden beklentisi bu yöndedir. Çalisma prensibimiz gayet açiktir. Vatandasin canina, malina, namusuna özgürlüklerine ve güvenligine kasteden alçaklara karsi asla müsamahakar davranmayacaksiniz. Suç isleyerek sinir asan her kim olursa olsun yakalayip yargiya teslim ederek hak ettigi cezayi almasini temin edeceksiniz. Hukukun disina çikanlara nasil nefes aldirmiyorsaniz insanimiza karsida müsfik olacak görevinizi yaparken ölçüyü kaçirmayacaksiniz. Sunu hiçbir zaman aklinizdan çikarmayiniz. Kolluk kuvvetlerinin halka yaklasimi, devletin vatandasiyla kurdugu bagin niteligini ortaya koyan bir ayna gibidir. Bunun için polisimiz, zehir tacirlerinin, suç örgütlerinin çetelerin, sehir eskiyalarinin, emperyalistlerin usakligini yapan, teröristlerin kabusu haline gelirken halkimizin da güven ve huzur kaynagi olmak zorundadir. Sizler insanimizi ne kadar korursaniz, ne kadar saygin hissettirirseniz unutmayiniz devletimizde o derece güçlenecektir. Aksi durumda ne toplumda asayisi temin edebilir ne de ülkemizi asirlik hedefleriyle bulusturabiliriz. Türk polisine yakisir bir sekilde sorumluluklariniza hakkaniyete ve adalete uygun olarak yerine getireceginizden hiçbir süphe duymuyorum Rabbim sizleri her türlü kazadan, beladan, saldiridan muhafaza buyursun diyorum. Bu vesileyle bir kez daha 81 vilayetimizin tamaminda asayisi, güvenligi, huzuru temin etmek için fedakarca görev yapan tüm polislerimize tesekkür ediyorum. Kahraman sehitlerimizi rahmetle aniyor, gazilerimizden, hayatta olanlara saglik ve afiyet temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Türkiye’nin gerek stratejik cografi konumu gerekse iddialari ve savundugu degerler itibariyla asimetrik tehditlerle yüzlesen bir ülke olduguna dikkat çeken Erdogan, “Tüm suçlanan ve tehditlere karsi teyakkuz halinde olmak, tedbir gelistirmek, proaktif bir anlayisla mücadele etmek gibi mecburiyetimiz bulunuyor. Bölücü terör örgütüne karsi yürüttügümüz mücadelede artik 40 yili geride birakmak üzereyiz. Maddi ve manevi olarak çok agir bedeller ödedigimiz bu mücadelede son yillarda tarihi kazanimlar elde ettik. Askerimizin, polisimizin, jandarmamizin, istihbaratçilarimizin ve güvenlik korucularimizin muazzam çabalariyla terör örgütünü özellikle sinirlarimiz içerisinde kipirdayamaz hale getirdik. Insansiz hava araçlarimiz ve yerli, milli imkanlarla ürettigimiz modern silahlarimizin katkisiyla eli kanli canilere nefes aldirmiyoruz” ifadelerini kullandi.

Son bir yilda terör örgütlerine yönelik operasyonlara iliskin konusan Erdogan sözlerini su sekilde sürdürdü:

“Sadece son bir yilda PKK/KCK’ya yönelik 4 bin 877’si sehir 29 bin 118’i kirsal olmak üzere 34 bin 765 operasyon yapildi. Bu operasyonlarda yedisi kirmizi, biri yesil, 15 turuncu, 34’ü gri kategoride olmak üzere toplam bin 45 terörist etkisiz hale getirildi.

Bölücü terör örgütüne katilimlar her geçen gün azaliyor. Bir dönem binlerle ifade edilen sayilar bugün onlu, yirmili rakamlari ancak buluyor. Ayni sekilde FETÖ, DEAS ve sol terör örgütlerinin de tepesine biniyoruz. FETÖ’nün mahrem yapilanmasini desifre etmeye ve kalintilarini devletimizden temizlemeye yönelik operasyonlarimiz araliksiz sürüyor. Sadece geçen yil FETÖ’ye 5 bin 827 operasyon yapildi. 9 bin 350 süpheli gözaltina alindi. Yurt disina kaçan firarilerin ülkemize iade ilgili olarak Disisleri ve Adalet Bakanliklarimiz çalismaktadir. Devletimizin kurumlarinin nefesi, nereye kaçarlarsa kaçsinlar, FETÖ’cü alçaklarin ensesinde olmaya devam edecektir.”

Organize suç örgütlerine karsi son 1 yilda elde edilen basarilari milletin zaten takdirle takip ettigine dikkat çeken Erdogan, “Emniyet istihbarat teskilatimiz tarafindan yerel, bölgesel, ulusal, uluslararasi olmak üzere toplamda 603 çete çökertilmistir. Zehir tacirleri hedefe koydugumuz bir diger mülevves yapidir. Uyusturucuyla mücadele kapsaminda 47 bin 650 operasyon düzenlenmis yaklasik 34 bin kisi tutuklanmistir. Düzensiz göç ve göçmen kaçakçiligiyla mücadelede son bir yilda önemli mesafe katettik. Operasyonlar neticesinde 12 bin 500 kisi gözaltina alinmis. Bunlarin 4 bin 500’ü tutuklanarak cezaevine gönderilmistir. Sinir disi edilenlerin sayisi ise 149 bine ulasti. Asayis bakimindan son bir yilda her 100 olaydan 93’ü aydinlatildi. Birileri israrla görmek istemese de kimsenin yaptigi yanina kar kalmiyor. Kolluk kuvvetlerimiz asayisi, huzuru, güvenligi temin etmek için gerçekten büyük bir fedakarlikla çalisiyor. Bu tablo Içisleri Bakanligimizin yeni kabine dönemindeki karnesidir. Türk Silahli Kuvvetlerimizle, terör örgütleri ve düzensiz göçle mücadelede önemli basarilara imza atmaktadir. Askerlerimizin operasyonlariyla hudutlarimizda yaklasik 168 bin yasa disi geçis engellenmis ve 13 bin 691 düzensiz göçmen yakalanmistir” dedi.



“Suriye ve Irak’ta 2 bin 525 terörist etkisiz hale getirildi.



Terörle mücadeleye deginen Cumhurbaskani Erdogan, “Terörle mücadele kapsaminda ise bin 473 Suriye’de bin 52’si Irak’ta olmak üzere toplam 2 bin 525 terörist etkisiz hale getirilmistir. Teröristlerin yuvalandigi 3 bin 158 magara, siginak, barinak ve depo imha edilmistir. Insallah yaz aylari boyunca çok daha kararli ve sonuç alici operasyonlar gerçeklestirecegiz. Son terörist de ülkemiz için bir tehdit unsuru olmaktan çikarilincaya kadar mücadelemizi devam ettirecegiz” dedi.



“Hangi görünüm, hangi kisve altinda olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir yapiya tahammülümüz yoktur”

Güvenlik birimlerinin FETÖ’den ve vesayet odaklarindan temizlendikçe terör ve suç örgütlerine karsi basarilarinin katlanarak arttigina dikkat çeken Erdogan, “Her kurum kendi asli vazifesine odaklandigin devletimizin gücüyle birlikte vatandas nazarindaki itibari da yükselmektedir. Bundan geriye gidis kesinlikle olmayacaktir. Hangi görünüm, hangi kisve altinda olursa olsun kendini devletin ve milletin menfaatlerinin üstünde gören hiçbir yapiya tahammülümüz yoktur. Emniyet teskilatimiza ve dolayisiyla devletimize olan inanci zedeleyecek en küçük bir yanlisa göz yummayacagimizi burada vurgulamak isterim. Eski Türkiye’nin kötü aliskanliklarinin güvenlik birimlerimiz dahil hiçbir devlet kurumunda tekrar nüksetmesine izin vermeyecegiz. Ne yapiyorsak hukuk içinde yapacagiz demokrasinin çizdigi sinirlar içinde yapacagiz. Hukuk devletinden asla ve asla sapmayacagiz” ifadelerini kullandi.

“Sizler herhangi bir grubun, hizbin, ideolojinin degil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin polisisiniz”

Cumhurbaskani Erdogan yeni mezun olan polislere uyarilarda bulunarak söyle konustu:

“Sizler herhangi bir grubun hizbin, ideolojinin degil, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin polisisiniz. Sizler, bu milletin bagrindan çikmis, gerektiginde vatan ve millet için can vermeye hazir, birer nefersiniz. Sizler güvenligimizin oldugu kadar, demokrasi ve ekonomideki kalkinma hamlelerimizin de teminatisiniz. Vatandasin sikintilarini, dertlerini, isteklerini ilk elden gören kesimlerin en basinda yine polislerimiz geliyor, sizler geliyorsunuz. Kamu otoritesi adina hareket eden kanun adamlarinin görevlerini icra ederken herkesten daha fazla dikkatli olmasi beklenir. Sizlerin de bu beklentilerin bilinciyle davranacaginiza inaniyorum. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyerek sloganlastirdigimiz ilkeler hepimizin rehberidir, kirmizi çizgisidir. Sizlerden bu dört umdeye her zaman sadik kalmanizi bekliyorum.”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile