Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa üç maymunu oynuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Avrupa üç maymunu oynuyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Akdeniz'de yaşanan göçmen ölümleri karşısında Batı üç maymunu oynamayı tercih etti. Batı'da mültecilere kapanan kapılar, FETÖ'cü alçaklara PKK'lı teröristlere açılıyor. Alçaklar 2 polisimizi şehit etti. Teröristler anında hak ettikleri karşılığı buldurlar. HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırmaya çalışanların ellerinde, dökülen her kanın izi vardır'' ifadelerini kullandı. Yunanistan'ın adalara yığdığı silahlarla ilgili olarak da konuşan Erdoğan, ''Yunanistan'ın kışkırtarak üstümüze salanların niyetlerini çok iyi biliyoruz, kirli senaryolara pabuç bırakmayacağız. Batı Trakya ve adalara yığılan silahlar bizim için bir anlam ifade etmez. Bizim gücümüz bunun ötesinde. Ülkemiz savunmasında taviz vermeyecek. ABD ve Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtaramaz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'na katılarak gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Mersin'in Mezitli ilçesine bağlı Tece Mahallesi’nde bulunan Tece Polisevi'ne PKK'lı 2 kadın terörist tarafından düzenlenen saldırıya yönelik konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristlerin hak ettikleri karşılığı anında bulduğunu belirtti.

Dün gece saatlerinde polis memuru Sedat Gezer'in şehit olmasına neden olan saldırıyı düzenleyenlerden biri, PKK'lı Dilşah Ercan çıktı.

Dilşah Ercan'ın adının, Cumhuriyet Halk Partisi milletvekilleri Nurettin Demir, Veli Ağbaba ve Özgür Özel'in hazırladığı 'Tutuklu ve Hükümlü Gazeteciler Raporu'nda 'mağdur gazeteci' olarak geçtiği ortaya çıktı.

"Teröristler, hak ettikleri karşılığı buldu"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konu üzerine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Dün gece Mersin'de PKK'lı alçaklar bir polisimizi şehit etti, bir polisimizi yaraladı. Şehit polisimize Allah'tan rahmet, ailesine ve emniyet camiamıza başsağlığı diliyorum Yaralı polisimize Rabbim'den şifa temenni ediyorum. Teröristler anında hak ettikleri karşılığı bularak cehenneme kavuştular.

"Ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen her kanın izi vardır"
Bu teröristlerin hangisinin izini takip ederseniz edin ucu ya HDP ya CHP'nin gazeteci, siyasetçi, sivil toplum temsilcisi diye sahip çıktığı kesimlere ya da Batı ülkelerine çıkar. HDP'yi allayıp pullayarak meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde, yapılan her terör saldırısında dökülen her kanın izi vardır, olacaktır.

"Yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar"
Aynı durum, Batılı ülkeler için de geçerlidir. Kandil'i, Suriye'yi başlarına yıktığımız teröristlerin Batı ülkelerinden daha fazla himaye görmesi her şeyden önce bu ülkelerin kendi huzur ve güvenliklerine ilişkin bir tehdittir. Unutmayın, yılan eninde sonunda kendisine uzanan eli de sokar.

Teröristin yeri sokak değil, döktükleri kanların hesabını verecekleri mahkemeler ve hapishanelerdir."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile