Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan Basbakani Asodov'u Kabul Etti

Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan Basbakani Asodov'u Kabul Etti

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan Basbakani Ali Asadov’u Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde kabul etti.

Görüsmede Türkiye ve Azerbaycan ikili iliskileri, Azerbaycan ile Ermenistan arasindaki baris görüsmeleri, Israil’in Gazze’ye yönelik saldirilari ve bölgedeki son durum ile bölgesel ve küresel gelismeler ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan’in Ermenistan ile baris sürecinde kat edilen mesafenin memnuniyet verici oldugunu, 10 Mayis’ta Almati’da yapilacak görüsmeden de olumlu sonuç bekledigini, baris anlasmasinin bir an önce imzalanip bölgenin özledigi istikrara kavusmasi gerektigini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan, disaridan tek tarafli ve ön yargili müdahalelerin bölgeyi jeopolitik çekisme alanina çevirmemesi için Türkiye ile Azerbaycan’in yakin is birligine devam edecegini, Türkiye’nin can Azerbaycan’a desteginin her alanda sürecegini ifade etti.

Cumhurbaskani Erdogan, Israil’in savasi bölgeye yayma gayretinde oldugunu, Hamas’in ateskesi kabul etmesine ragmen Israil’in saldirilara devam ettigini, Gazze’deki sivillere insani yardim ulastirilmasi için Türk Devletleri Teskilati’nin daha kapsamli is birligi yapabilecegini söyledi.



Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan’i gelecek yil Birlesmis Milletler Iklim Degisikligi Konferansi’na ev sahipligi yapacak olmasi nedeniyle de tebrik ederek, hazirliklar konusunda Türkiye’nin her türlü destege hazir oldugunu belirtti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile