Cumhurbaskani Erdogan, Brezilya Devlet Baskani Lula Da Silva Ile Görüstü

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Brezilya Devlet Baskani Luiz Inacio Lula da Silva ile bir telefon görüsmesi gerçeklestirdi.

Görüsmede Türkiye ve Brezilya ikili iliskileri ile küresel ve bölgesel konular ele alindi. Cumhurbaskani Erdogan, Brezilya’nin Israil’in Filistin topraklarinda uyguladigi vahset karsisinda izledigi tutumun takdire sayan oldugunu, kalici ateskesin tesisi ile bölgeye insani yardimlarin ulastirilmasi konusunda çabalarin artirilmasi gerektigini belirtti.

Hamas’in ateskesi kabul etmesine ragmen Israil’in saldirilarini ve katliamlarini artirarak sürdürdügünü ifade eden Cumhurbaskani Erdogan, bu noktada Filistin Devleti’nin taninmasi ile ilgili girisimlerin desteklenmesinin önemli oldugunu söyledi.



Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye’nin Ukrayna-Rusya arasinda devam eden savasi da yakindan takip ettigini, taraflara müzakereye dönerek hak ve hukuk temelinde adil bir barisin tesisine dair çalismayi telkin ettigini belirtti.

Cumhurbaskani Erdogan, görüsmede da Silva’ya Brezilya’daki siddetli yagislar sonucu olusan sel ve toprak kaymalarinda meydana gelen can kayiplarindan dolayi üzüntüsünü ve taziye dileklerini ileterek, Türkiye’nin Brezilya halkinin yaninda oldugunu ifade etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile