Cumhurbaskani Erdogan Çagri Yapti, Togg Zirhla Kaplandi

Cumhurbaskani Erdogan Çagri Yapti, Togg Zirhla Kaplandi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in Togg için “Zirhlisini da yapabilir misiniz” sorusu üzerinden yola çikan isletmeci Ismail Essiz, “Ilk Togg’u BR4 seviyesinde zirhladik. Simdiki aracimizi da BR6 seviyesinde uzun namlu silahlara karsi zirhlamayi planliyoruz” dedi.

Ankara’da Ostim Organize Sanayi Bölgesi’nde araç zirhlama isi ile ugrasan Ismail Essiz, yüksek tehditlere karsi gelistirdikleri araç zirhlama islemini yerli ve milli yapim Togg’a uyguladi.

Araç zirhlama islemine 23 yil önce basladigini belirten Ismail Essiz, uyguladiklari gizli zirhlama sistemi ile her sartta ilerleyen ve performans kaybina ugramayan araçlar ürettiklerini söyledi.



Togg yüksek tehditlere karsi zirhlaniyor

Tam elektrikli otomobile zirh uygulama islemini ilk kez Togg ile gerçeklestirdiklerini aktaran Essiz, “Geçtigimiz aylarda Cumhurbaskanimizin ‘Togg’u ne zaman zirhlayacagiz’ diye sordugu bir haberle karsilasmistim. Biz de oradan yola çikarak basladik. Ilk Togg’u BR4 seviyesinde zirhladik. Simdiki aracimizi da BR6 seviyesinde uzun namlu silahlara, yüksek tehditlere karsi zirhlamayi planliyoruz” ifadelerini kullandi.

Siradaki Togg’u hafif malzemeler kullanilarak, araçta kabin içini 360 derece zirhla kaplayacaklarini ve alt tabanda bomba battaniyesi yerlestirilecek.

Zirhlama islemi sonrasinda Togg’un menzilinde gözle görülür bir degisiklik olmadigini dile getiren Essiz, BR4 seviyesi tabanca mermilerine karsi mukavemet gösterirken BR6 seviyesi de AK-47, G-3 Piyade Tüfegi gibi uzun namlu silahlara karsi dayaniklilik gösterdigini kaydetti.

“Siradaki Togg’da daha kaliteli ve profesyonel olacak”

Togg’u ilk zirhlama sürecinin ortalama 45 gün sürdügünü aktaran Essiz, “Bütün Ar-Ge çalismalarimizi yaptik ve basariya ulastik. Siradaki Togg’da daha kaliteli ve profesyonel olacak. Bu da ortalama 20 gün 25 gün civarinda bitirmeyi planliyoruz” dedi.

Ilk aracinda tesliminden sonra Togg sahibi vatandaslarin zirhlama islemine taleplerinin arttigini dile getiren Essiz, “Su anda sirada 6 tane aracimiz var. Özellikle Togg bekleyen müsterilerimiz var. Onlara da hizli bir sekilde yanit vermeyi planliyoruz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile