Cumhurbaskani Erdogan'dan Afrika Için 'Birlikte Kalkinma Ve Kazanma' Vurgusu

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, amaçlarinin Afrika ile birlikte kazanmak, kalkinmak, büyümek ve yol yürümek oldugunu kaydetti.

Erdogan, Twitter hesabindan, Afrika ülkelerini kapsayan ziyareti sonrasi kita ülkeleriyle iliskilere dikkati çeken paylasimda bulundu.

Infografige de yer verdigi paylasiminda Erdogan, "Bizim amacimiz Afrika ile birlikte kazanmak, birlikte kalkinmak, birlikte büyümek, birlikte yol yürümektir" ifadesini kullandi.

Infografikte, 45 Afrika ülkesiyle is konseyi olusturuldugu, kitaya 6 milyar dolarlik dogrudan yatirimda bulunuldugu, Afrika ülkelerine 8,7 milyar dolarlik kalkinma yardimi saglandigi bilgisi verildi.

Türk Hava Yollarinin Afrika'da 33 ülkede 41 noktaya sefer düzenledigi aktarilan paylasimda, Afrika'ya en fazla demir-çelik, makine, motorlu tasitlar ihraç edildigi, altin, mineral yakit ve yaglar ile plastikler ithal edildigi kaydedildi.

Öte yandan, Afrika ülkeleriyle ahdi alt yapinin güçlendirilmesi için bugüne kadar 48 ülkeyle ticari ve ekonomik is birligi anlasmasi, 32 ülkeyle yatirimlarin karsilikli tesviki ve korunmasi anlasmasi, 16 ülkeyle de çifte vergilendirmenin önlenmesi anlasmasi imzalandigi belirtildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile