Cumhurbaskani Erdogan'dan Kayseri Büyüksehir'e Ödül

Cumhurbaskani Erdogan'dan Kayseri Büyüksehir'e Ödül

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Ankara’da gerçeklesen ve toplam 224 belediyenin 262 farkli proje fikriyle rekabet ettigi Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi’nda ’Gelecegin Mucitleri’ isimli proje ile ödül kazandi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ödülü, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi. Gençlere özel önem veren Büyükkiliç, ülkenin gelecegi gençler için çalismaya devam edeceklerini ifade etti.

Baskan Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in da tesrif ettigi Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde Türkiye Belediyeler Birligi (TBB) ve Gençlik ve Spor Bakanliginin ev sahipliginde düzenlenen Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi ve Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Yarismasi Ödül Töreni’ne katildi.



CUMHURBASKANI ERDOGAN KAYSERI STANDINDA

Yerel kurum ve kuruluslarin gençlik hizmetlerinde koordinasyon ve isbirliginin güçlendirilmesi ile genç girisimcilerin ve yenilikçi fikirlerin desteklenmesi gibi konularin amaçlandigi Genç Dostu Sehirler Kongre ve Sergisi’nde Kayseri Büyüksehir Belediyesi de yerini aldi. Baskan Büyükkiliç, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a Ankara ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’ndeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi standini tanitti. Cumhurbaskani Erdogan, Kayseri standini gezerek, Baskan Büyükkiliç’a tebriklerini ve Kayserililere selamlarini iletti. Ayrica, standda misafirlere, kentteki faaliyetleri tanitmanin yani sira meshur pastirma ve Kayseri’ye has lezzet Nevzine Tatlisi ikram edildi.

BÜYÜKKILIÇ, ÖDÜLÜ ERDOGAN’IN ELINDEN ALDI

Gençlik ve Spor Bakanligi ile Türkiye Belediyeler Birligi arasinda Protokol Imza Töreni’nin ardindan Genç Dostu Sehirler Fikir Yarismasi Ödül Töreni gerçeklestirildi.

Kayseri Büyüksehir Belediyesi, Genç Dostu Sehirler Fikir ve Proje Uygulama Yarismasi’na “Gelecegin Mucitleri” projesiyle katildi.

Yarisma kapsaminda toplam 224 belediyenin 262 farkli proje fikriyle rekabet ettigi yarismada ödül almaya hak kazandi. Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, ödülü Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in elinden aldi.

BÜYÜKKILIÇ’IN ANKARA’DA ONUR GECESI

Gençlerin akilli sehircilik projeleri gerçeklestirilmesinin saglanacagi ‘Gelecegin Mucitleri’ projesinin ödül almasindan dolayi memnuniyetini, gururunu ve sevincini paylasan Baskan Büyükkiliç, gençler için çalismaya devam edeceklerini belirterek, Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkürlerini ve saygilarini iletti. Büyükkiliç, “Ülkemizin gelecegini emanet edecegimiz gençlerimizin her anlamda yetismis bireyler olmalari için de önemli çalismalar yapiyoruz” dedi.



ÖDÜLLÜ PROJE HAKKINDA

Gelecegin Mucitleri isimli proje sayesinde yapilacak olan akilli sehircilik uygulamalarinin insan hayatina kattigi degerler önceden gözlenebilecek ve gençlerin akilli sehircilik projeleri gerçeklestirilmesi saglanacak. Gençlerin akilli sehircilik çalismalarini yapabilmesi için sehrin bir bölgesinde bir plato yapilacak. Gençlerin bu platoda yer almasi ve akilli sehir projeleri yapmalari saglanacak. Kisacasi minyatür bir akilli sehir olusturularak yerli ve milli akilli sehirler projesi olusturulurken gelecegin akilli sehir mucitleri ortaya çikarilmis olacak. Gençlerin akilli sehir adina proje gelistirmelerini saglamak, gençlere teknolojik kaynaklar ve mekan saglamak, sehrin bir minyatür bir akilli sehir sistemini kurmak ve diger gençlerimizin yapilan çalismalari daha yakindan takip edebilmeleri ve yeni projeler üretebilmeleri için ilham kaynagi olmak amaciyla sehrin bir bölgesinde akilli sehir platosu kurulacak. Plato içerisinde yapilan projeler için düzenli olarak proje yarismasi düzenlenecek ve dereceye giren projeler ödüllendirilerek projeler mezun edilecek sonrasinda mezun olan projelerin hayata geçirilmesi için destek saglanacak. Ayrica belirli zamanlarda plato içerisinde seminerler ve çalistaylar düzenlenerek akilli sehirler konusunda gençlere gelinen nokta anlatilacak ve onlarin proje üretmeleri tesvik edilecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile