Cumhurbaskani Erdogan'dan TTB'ye Turkovac Tepkisi Açiklamasi 'Bir Eseriniz Yok, Yapana Da Hep Tas Koydunuz'

Cumhurbaskani Erdogan'dan TTB'ye Turkovac Tepkisi Açiklamasi 'Bir Eseriniz Yok, Yapana Da Hep Tas Koydunuz'

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Erciyes Üniversitesi Turkovac asisini üretiyor, adamlar ‘Böyle bir sey yok’ diyor. Siz ne sahtekarsiniz, yalancisiniz. Madem biliyorsunuz da Tabipler Birligi olarak bir eseriniz var mi? Yok. Yapana da hep tas koyuyorsunuz, koydunuz" dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Karaman-Konya Hizli Tren Hatti, TOKI 736 Konut, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Tip ve Dis Hekimligi Fakülteleri ve yapimi tamamlanan diger projelerin açilis töreni için Konya’dan Yüksek Hizli Tren ile Karaman’a geldi. Tren Garindan 15 Temmuz Aktekke Demokrasi Meydani’na geçen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan halka hitap etti. Erdogan, 4 yili askin bir aranin ardindan tekrar Karaman’da olmaktan duydugu memnuniyeti dile getirerek, “Biraz önce Konya’dan hizli trene bindik ve Karaman’a ulastik. Burada da Konya - Karaman hizli tren hattimiz ile sehrimize kazandirdigimiz diger eserlerin toplu açilisini yapacagiz. Allah’ima hamdolsun ki bu ne muhtesem bir güzellik. Böylece Konya’dan Karaman’a 40 dakikada, Ankara’dan Karaman’a 2 saat 40 dakikada, Istanbul’dan Karaman’a 5 saat 40 dakikada gelecek ve artik hiz bizim konforumuz olacak. Hattin kalan kisimlari tamamlaninca Konya, Karaman, Adana arasindaki trenle seyahat süresi 2 saat 20 dakikaya düsecek. Açilisini yaptigimiz tren hatti enerjiden zamana, emisyondan bakim onarimina kadar çok alanda ülkemize sadece bu yil 63 milyon TL tasarruf saglayacak. Yatirim bedeli ne biliyor musunuz? 1 milyar 390 milyon lira. 102 kilometrelik Konya-Karaman hizli tren hattimizin ülkemize ve sehirlerimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



“HÜKÜMETE GELDIGIMIZDE 10 BIN 959 KILOMETREDE DEVRALDIGIMIZ TÜM HATLARI SIFIRDAN YAPILMISÇASINA YENILEDIK”

“Türkiye’nin Osmanli’dan kalan ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde insa edilen demiryollari daha sonra ihmal edilmistir” diyen Cumhurbaskani Erdogan, “Hükümete geldigimizde 10 bin 959 kilometrede devraldigimiz tüm hatlari sifirdan yapilmisçasina yeniledik. Bir zamanlar Bati’da yüksek hizli trenlere binerdik, Rabbim nasip eyledi. Bütün mesele gönül meselesi, azim meselesi. Bir kere azmettin mi ondan sonra Allah’a tevekkülle bu is yürür. Biz azmettik, tevekkül ettik ve Rabbim de bize bunlari yapmayi nasip etti. Tamamladigimiz 2 bin 368 kilometre yeni demiryolu hattina yeni baglantilar yapiyoruz. Durmak yok, yola devam. Görüldügü gibi ülkemizi demir aglarla örmeye devam ediyoruz. Bugün ayrica çesitli kurumlarimizin belediyelerimize ve özel sektörümüze çesitli yatirimlarimizin açilisini da yapiyoruz. Kolay degil, tip fakültesi, egitim fakültesi, saglik meslek yüksekokulu gibi tüm yatirimlarin açilisini bugün yapiyoruz. Elimiz bos degil dolu geldik. Ilçelerimizde tamamlanan saha, yurtlari, gençlik merkezlerini de açiyoruz. 515 konutun alt yapisi ve çevre düzenlemeleriyle birlikte buradan hizmete aliyoruz. Karaman Adalet Sarayi’nin, huzur evinin, iskan çalismalarini ve diger tüm tarim, sulama, toplulastirma yatirimlarinin, enerji alt yapilarinin, aile sagligi merkezlerimizin, jandarma karakolumuzun açilislarini da buradan yapiyoruz. AK Partili Basyayla, Akçasehir, Suduragi ve Kazanci belediyelerimizin tamamladigi içme suyu, hal gibi birçok projenin açilisini da yapiyoruz. Toplam yatirim bedeli 2 milyar 311 milyon lirayi bulan tüm bu hizmetlerimizin Karaman’a hayirli olmasini diliyorum. Biz yola çiktigimizdan bu yola Karaman hep bizimle yürüdü. Bizler de Karaman ile yürüdük” dedi.



“DÜNYA YENI VE TARIHI BIR DEGISIMIN SANCILARINI ÇEKIYOR”

Siyasetlerinin eser ve hizmet siyaseti oldugunu belirten Cumhurbaskani Erdogan, sunlari kaydetti:

“Hayatimiz boyunca hep halka hizmet Hakka hizmettir dedik. Bu anlayisla çalistik. Bizim hedefimiz büyük ve güçlü Türkiye’yi insa etmektir. Ülkemizi dünyanin en iyi 10 ekonomisine sokmak için bütün gücümüzle çalisiyoruz. Ülkemize kazandirdigimiz güçlü demokrasi ve kalkinma alt yapisi üzerinde tüm bunlari da gerçeklestirecegiz. Dünya yeni ve tarihi bir degisimin sancilarini çekiyor. Finansal saldirilar ve korona virüsle tamamen gün yüzüne çikan bu degisime tüm gücümüzle çalisiyoruz. Ülkemizin önünü kestiler, darbeler, vesayetlerle ayagimiza prangalar vurdular. Türkiye’yi kendi içine kapatmak için tuzaklar kurdular. Menderes’ten Özal ve Erbakan’a kadar bir sekilde saf disi biraktilar. AK Parti’nin 20 yila yaklasan iktidar döneminde bu oyunlarin hepsiyle yüzlestik mücadele ettik. Allah’in yardimi ve milletin destegiyle mücadelelerin hapsinden alnimizin akiyla çiktik. Siz destek verdiniz, yanimizda durdunuz ve egitimden sagliga, güvenlikten adalete, ulasimdan enerjiye, sanayiye kadar her alanda çag atlatacak yatirimlarla ülkemizi büyüttük. Kim derdi ki 20 yil önce Konya’dan Karaman’a yüksek hizli tren gelecek? Inanir miydiniz? Yaptik mi? Demek ki oluyormus. Azmedersen olur. Karamanli kardeslerime bu layik. Buradan Konya’ya, Ankara’ya yüksek hizli trenle gideceksiniz. Milletimizin hak ve özgürlük alanlarini da genislettik” diye konustu.



“ERCIYES ÜNIVERSITESI TURKOVAC ASISINI ÜRETIYOR, ADAMLAR ‘BÖYLE BIR SEY YOK’ DIYOR. SIZ NE SAHTEKARSINIZ”

AK Parti öncesi Türkiye ile bugünkü Türkiye’nin mukayeseni yapan herkesin bu gerçekleri görecegini, takdir edecegini belirten Erdogan, “Nankörleri koy bir kenara. Siz bakmayin eski Türkiye isteyen insanlara. Böyle bir muhalefet ve siyaset anlayisi var. Yalan, dolan, hepsi bunlarda. Simdi bunlarin bir de Tabipler Birligi var. Bunlar ne kadar yalanci, cambaz. Erciyes Üniversitesi Turkovac asisini üretiyor, adamlar ‘Böyle bir sey yok’ diyor. Siz ne sahtekarsiniz, yalancisiniz. Madem biliyorsunuz da Tabipler Birligi olarak bir eseriniz var mi? Yok. Yapana da hep tas koyuyorsunuz, koydunuz. Sehir hastanelerini yaptik, egitim arastirma hastanelerini yaptik. O rezil hastanelere vatandasimizi mahkum etmedik. Siz Tabipler Birligi olarak o rezilliklerin oldugu zamanlarda hiç sesiniz çikmadi. Bu sahtekarlar, bu cambazlar maalesef hastanelerde rehin alinan vatandasin haklarini bir gün savunmadi. Biz o dönemleri de yasadik, mücadelesini verdik. Bunlarda utanma yok. Su anda bu sehir hastanelerinin benzeri sizin geçmisinizde, tarihinizde var mi? Biz AK Parti iktidari olarak Türkiye’nin dört bir yanina yaptik yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü benim vatandasima bunlar layiktir. Bu çarpik zihniyeti de tarihin tozlu raflarina itecegiz” seklinde konustu.



“NE YAZIK KI TERÖR ÖRGÜTÜNÜN APARATLARI OLARAK DA ISTANBUL BELEDIYESINDE ISTIHDAM EDILIYOR”

“Seçim gününe kadar hep birlikte çok çalismamiz gerekiyor. Sehit yakinlarina söven, milli hassasiyetlerini dile getiren insanlarimiza hakaret eden haysiyetsizlerin gerçek yüzlerini sergileyecegiz” ifadelerini kullanan Erdogan, “Iste Istanbul’da CHP belediyesi ne yapiyor? Bakiyoruz, anlasma yapmislar. Ne yazik ki terör örgütünün aparatlari olarak da Istanbul Belediyesinde istihdam ediliyor. Aynisi Ankara’da, degisik diger illerde. Sinsi oyunlari desifre edecegiz. Türkiye’yi hedeflerinden uzaklastirmak isteyenlere, kargasa ve parçalanma iklimine sokmanin pesinde kosanlarin ihanetlerini ortaya serecegiz. Daha çok çalisacagiz, durmayacagiz. Türkiye’den baska Türkiye yok” ifadelerini kullandi.

“FAHIS FIYAT ARTISLARIYLA INSANIMIZIN ALIM GÜCÜNÜ DÜSÜRENLERIN DE GÖZÜNÜN YASINA BAKMAYACAGIZ”

Tüm dünyada yasanan sikintilarin Türkiye’de olan imkanlarin önemini bir kez daha gösterdigini kaydeden Cumhurbaskani Erdogan, “2018’den itibaren ekonomimiz dogrudan hedef alinmaya baslandi. Tedbirlerimizle yurtdisi ayaklarini kestik. Bu defa da ülkemiz içinde piyasalarda döviz kuru üzerinden ayni oyun sürdürülmeye basladi.

20 Aralik’ta da bunlarin ayaklarini kestik mi? Ne oldu, bir anda döviz asagiya inmeye basladi mi? Siz bizim yanimizda oldugunuz müddetçe durmak yok yola devam diyoruz. 20 Aralik bir dönüm noktasi oldu. Açikladigimiz tedbir paketleri ve ardindan hayata geçirdigimiz uygulamalarla bu oyunu da bozduk. Fahis fiyat artisi vatandasin caninin yandigini biliyoruz. En kisa sürede bunu da ortadan kaldiracagiz. Fahis fiyat artislariyla insanimizin alim gücünü düsürenlerin de gözünün yasina bakmayacagiz. Ülkemizi her alanda kalkindiracagiz. Güçlü alt yapimizi daha da gelistirecegiz. Sizlerle el ele yola devam edecegiz. Yaptigimiz yatirimlarla, geçmiste sehirlerimizi nasil kalkindirdiysak simdi de ekonomi de aynisini yapacagiz. Biz eserlerimizle konusuyoruz ve bizim eserler ispatimizdir. Son 20 yilda Karaman’a 20 milyar lira tutarinda yatirim yaptik. Egitimde 2023 yeni derslik yaptik. 766 akademik personeliyle hizmet veren Karamaoglu Mehmet Bey Üniversitesini kim kurdu? Biz kurduk. Toplam 832 milyon lira tutarinda yardim yaptik. Ülkemize kazandirdigimiz her eserin, her basarinin birilerini nasil rahatsiz ettigini sizler de görüyorsunuz. Her ilimize üniversite açiyoruz, okullar yapiyoruz, evlatlarimizi istismar edemedikleri için üzülüyorlar. Milletimizin sagligiyla ilgili hassasiyetlerini istismar edemedikleri için üzülüyorlar. Demiryolu aglariyla her yeri birbirine bagladik, felaket tellalligi yapamadiklarina yaniyorlar. Sadece 2021’de 2 milyon issize is temin ettik. Terörün kökünü kazidik mi? Gabar’da, Terdürek’te, Cudi’de kazidik mi? Artik o sokaklara çikilmayan Güneydogu, Dogu’ da huzur var. Sag olun var olun. Istiyorlar ki darbe girisimi mi oldu, basariya ulassin, demokrasi kalksin. Bay Kemal sen tanklarin arasindan kaçabilirsin, biz milletimizle bulusuruz. 15 Temmuz’da milletimizle beraber olduk, simdi de beraberiz. Istiyorlar ki her taraf kana bulansin, milletin huzuru bozulsun. Salgin mi var? Insanlar sokaklarda kivransin. Herkes isinden ve asindan olsun, isyan baylasin istiyorlar. Türkiye ablukaya alinsin, müdahaleye açik hale gelsin istiyorlar. Biz buradayiz. Mücadele ede ede, çarpisa çarpisa ülkemizi bu günlere getirdik. Bugün yasadigimiz sikintilari da en kisa sürede asarak ülkemizi dünyada hak ettigi, milletimizi hak ettigi refaha kavusturacagiz” diye konustu.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in konusmasinin ardindan eserlerin toplu açilisi gerçeklestirildi.

Törene, AK Parti Genel Baskanvekili Binali Yildirim, Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Tarim ve Orman Bakani Bekir Pakdemirli, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Isik, Karaman Belediye Baskani Savas Kalayci, milletvekilleri, teskilat mensuplari ve vatandaslar katildi.

Erdogan, açilis töreninin ardindan AK Parti Karaman Il Danisma Toplantisina katilmak üzere Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Konferans Salonu’na geçti.

(Mehmet Dagli - Ali Riza Dagli - Enver Furkan Çelebioglu/IHA)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile