Cumhurbaskani Erdogan, Islam Isbirligi Teskilati Gençlik Forumu 4'Üncü Genel Kurulu'na Video Mesajla Katildi Açiklamasi

'Müslümanlar, hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanligin güvenlik ve gelecegi adina artik sorumluluk üstlenmeli, sahit olduklari adaletsizlikler karsisinda seslerini daha fazla yükseltmelidir' 'Suriye'den Afganistan'a genis bir cografyada, çatismalarla, göçle, yoksullukla ve hastaliklarla bogusan Müslümanlar, bir taraftan da özellikle Bati toplumunda yükselen Islam düsmanligi ve kültürel irkçilikla mücadele etmek zorunda kaliyor' 'Bir tarafta açligin, savasin ve asiri yoksullugun oldugu diger tarafta lüksün, sefahatin, sömürünün hüküm sürdügü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün degildir'.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, "Müslümanlar, hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanligin güvenlik ve gelecegi adina artik sorumluluk üstlenmeli, sahit olduklari adaletsizlikler karsisinda seslerini daha fazla yükseltmelidir." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Islam Isbirligi Teskilati Gençlik Forumu 4'üncü Genel Kurulu'na video mesajla katildi.

Genel Kurulun basarili geçmesini dileyen, gençler ve tüm Islam alemi için hayirlara vesile olmasini temenni eden Erdogan, Islam dünyasinin farkli köselerinden bizzat veya çevrim içi olarak Genel Kurul'a katilan gençlere seslendi.

Insanlik tarihinin en çalkantili dönemlerinden birine sahitlik edildigini belirten Erdogan, dünya gündemini sürekli mesgul eden güvenlik sorunlari, terör faaliyetleri ve salgin hastaliklarin, özlemi çekilen huzur ortaminin tam anlamiyla saglanmasina izin vermedigini söyledi.

Insanligin tamamini tehdit eden bu sorunlarin, maalesef en çok da Islam cografyasinda derin izler biraktigina isaret eden Cumhurbaskani Erdogan, söyle konustu:

"Suriye'den Afganistan'a genis bir cografyada çatismalarla, göçle, yoksullukla ve hastaliklarla bogusan Müslümanlar, bir taraftan da özellikle Bati toplumunda yükselen Islam düsmanligi ve kültürel irkçilikla mücadele etmek zorunda kaliyor. Hemen her gün, güya demokrasinin besigi olarak gösterilen ülkelerde, inanci, basörtüsü, kilik-kiyafeti sebebiyle tacize ugrayan, ayrimciliga maruz kalan bir kardesimizin haberini aliyoruz. Ayni sekilde, ülkelerindeki istikrarsizliktan dolayi göç ederken çölde veya denizde hayatini kaybeden mazlumlarin acisiyla yüregimiz daglaniyor. Bir tarafta açligin, savasin ve asiri yoksullugun oldugu, diger tarafta lüksün, sefahatin, sömürünün hüküm sürdügü bu adaletsiz düzenin daha fazla devam etmesi mümkün degildir."

- "Hiçbirimizin bu kötü gidisati uzaktan seyretme lüksü yoktur"

Cumhurbaskani Erdogan, Türkiye'nin her zeminde ve her firsatta "Dünya besten büyüktür." diyerek küresel adaletsizlige dikkati çektigini vurgulayarak "Emr-i bil maruf ve nehy-i anil münker ile emredilmis insanlar olarak hiçbirimizin bu kötü gidisati uzaktan seyretme lüksü yoktur. Müslümanlar, hem kendi huzur ve esenlikleri hem de bütün insanligin güvenlik ve gelecegi adina artik sorumluluk üstlenmeli, sahit olduklari adaletsizlikler karsisinda seslerini daha fazla yükseltmelidir." dedi.

Bunun yolunun da öncelikle Islam kardesligini tesis etmekten, emperyalistlerce sürekli harlanan fitne atesini söndürmekten geçtigini belirten Erdogan, "Vahdet olmadan rahmet olamayacagini hepimiz gayet iyi biliyoruz. Ayni mukaddes kitaba inanan, ayni Peygamberin ümmeti olan, her gün 5 defa ayni kibleye yönelen gönüllere set çekilemeyeceginin de farkindayiz. Müslümana yakisan basiret ve ferasetle hareket ederek emperyalistlerin bizleri çekmek istedikleri tuzaklara düsmememiz gerekiyor." diye konustu.

-"Hak ve adalet mücadelesinde, hukuk ve mesruiyetten asla sapmamaliyiz"

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, bu kutlu mücadelede, herkese, özellikle de istikbalin teminati Müslüman gençlere çok önemli görevler düstügünü vurgulayarak sunlari kaydetti:

"Ihtilaflari degil, ittifaklari, husumeti degil, muhabbeti güçlendirmeliyiz. Müslümanligimizin, kardesligimize verdigimiz önem kadar oldugunu hiçbir zaman unutmamaliyiz. Hem kendimiz hem de mazlumlar adina yürüttügümüz hak ve adalet mücadelesinde, teröre bulasmamali, siddete prim vermemeli, hukuk ve mesruiyetten asla sapmamaliyiz. Mescide girdiginde 'zikir halkasi' yerine 'ilim halkasina' oturmayi tercih eden bir Peygamber'in ümmeti olarak ilmi ve akademik çalismalara öncelik vermeyi sürdürmeliyiz. Sizleri siyasette, akademide, sporda, ticari ve sosyal hayatta çok daha aktif rollerde görmek istiyoruz. Hiç kimsenin aramiza girmesine etnik, mezhebi veya kültürel farkliliklar üzerinden sizleri bölmesine müsaade etmemenizi bekliyorum. Sizlerin gayreti, sizlerin samimi çaba ve dualariyla ümmetin yarinlarinin bugünlerinden çok daha iyi, daha müreffeh olacagina inaniyorum. Rabb'im hepimizin, hepinizin yardimcisi olsun diyorum. Sizlerden ülkelerinize döndügünüzde tüm vatandaslariniza, özellikle genç kardeslerime selamlarimi iletmenizi rica ediyorum."
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile