Cumhurbaskani Erdogan, Kayseri'deki Hastane Açilis Törenine Telefon Baglantisiyla Katildi

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Kayseri'deki KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesinin açilis törenine telefonla baglandi.



Erdogan, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) KANKA (Kansere Karsi Birlikte Dernegi) Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'nin açilisina, AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Baskan Yardimcisi Mehmet Özhaseki'nin telefonla aramasiyla katildi.

Erdogan, hayirseverlerin katkilariyla yapilan hastanenin sehre, ülkeye ve çocuklara hayirli olmasini temenni etti.

Projeye katki saglayan Özhaseki, hayirseverler Süleyman Çetinsaya, Avni Yavuz ve Abdullah Gülsoy basta olmak üzere herkese tesekkür eden Erdogan, söyle dedi:

"Kayseri, merhum Kadir Has gibi pek çok hayirsevere ev sahipligi yapmis, mayasinda insana hizmet olan bir sehirdir. Açilisini yaptigimiz hastanenin de ayni sekilde insa edilmesinden memnuniyet duyuyorum. Hastanemiz, bünyesindeki kemik iligi nakli, talasemi, hemofili ve ayakta tedavi merkezleri ile kendi alaninda ülkemizin en büyük ve önemli saglik kurulusudur. Kapasitesi itibariyla ayni anda 40 çocugumuza kemik iligi nakli yapabilecek imkana sahiptir. Hatta bu özelligiyle birakin ülkemizi, dünyada bile hastanemizle yarisabilecek bir kurum yoktur. Ülkemizde henüz baslanamamis olan gen tedavisi için gereken altyapiya sahip hastanemizde en kisa sürede bu yöntemin de devreye alinmasini temenni ediyorum. Gereken kadrolarin tahsisi ve diger ihtiyaçlarin giderilmesiyle hastanemizin çok yakin bir zamanda bölgemizdeki, hatta dünyadaki tüm çocuklarin umudu haline gelecegine yürekten inaniyorum. Bir kez daha hastanenin hayirli olmasini diliyor, hayirseverlerimize ve üniversite yönetimine sahsim ve milletim adina tesekkür ediyorum."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile