Cumhurbaskani Erdogan, Kilis Yukari Afrin Baraji Ve Içme Suyu Isale Hatti Açilis Töreni'nde Konustu Açiklamasi (1)

'Son 19 yilda 276 milyar liralik yatirimla 600 baraj, 423 gölet, 590 hidroelektrik santrali, 1457 sulama tesisi, 262 içme suyu tesisi, 21 atik su tesisi insa ettik. Toplamda böylece 45 milyar metreküplük bir su depolama hacmine sahip olduk. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügümüz vasitasiyla hayata geçirdigimiz bu yatirimlar olmasaydi Allah göstermesin çok ciddi sikintilar yasayabilirdik' 'Verdigimiz kararli mücadeleyle Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardik. Hayata geçirdigimiz reformlarla demokrasiyi, hukuku, hak ve özgürlükleri gelistirme gayretimizi simdi yeni ve sivil bir anayasayla taçlandirmaya hazirlaniyoruz. Sadece bu basliklarla bile ülkemizin nereden nereye geldigini vicdan ve insaf sahibi herkes kabul edecektir' 'Özellikle sulama yatirimlarinda hala katetmemiz gereken mesafe oldugunu biliyoruz. Ancak su ana kadar kurdugumuz altyapinin ehemmiyetinin de farkindayiz. Insallah özellikle GAP bölgemizdeki sulama yatirimlarini akilci bir proje yönetimiyle hizli bir sekilde tamamlayarak yaptigimiz yatirimlarin meyvelerini almaya baslayacagiz'

Türkiye Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, son 19 yilda 276 milyar liralik yatirimla 600 baraj, 423 gölet, 590 hidroelektrik santrali, 1457 sulama tesisi, 262 içme suyu tesisi, 21 atik su tesisi insa ettiklerini belirterek, "Toplamda böylece 45 milyar metreküplük bir su depolama hacmine sahip olduk. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügümüz vasitasiyla hayata geçirdigimiz bu yatirimlar olmasaydi Allah göstermesin çok ciddi sikintilar yasayabilirdik." dedi.

Cumhurbaskani Erdogan, Vahdettin Köskü'nden Kilis Yukari Afrin Baraji ve Içme Suyu Isale Hatti Açilis Töreni'ne canli baglantiyla katildi.

Buradaki konusmasinda barajin ve isale hattinin hayirli olmasini dileyen Erdogan, yaklasik 38 milyon metreküplük su biriktirme hacmi olan barajin, ülkenin kuraklik tehdidiyle karsi karsiya oldugu su dönemde hayati bir yatirim olarak hizmete girdigini belirtti.

Erdogan, sehre yillik 19 milyon metreküp içme suyu saglayacak 45 kilometrelik isale hattinin da tamamlanmasiyla artik Kilis'in bu sorununun tamamen çözüldügünü kaydetti.

Cumhurbaskani Erdogan, Kilis'in hem kendi vatandaslariyla hem de nüfusundan daha fazla sayidaki misafirleriyle bir daha susuzluk çekmeyecegini dile getirerek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Yatirim tutari toplamda 500 milyonu bulan barajimizin ve isale hattimizin ülkemize kazandirilmasinda emegi geçen Bakanligimizi, kurumlarimizi, mühendisinden isçisine herkesi tebrik ediyorum. Bununla kalmadik Kilis'e modern bir aritma tesisinin yapimina da basladik. Insallah bu yil aritma tesisi de tamamlandiginda Kilisli kardeslerimiz hem yeterli hem de tertemiz içme suyuna kavusmus olacaktir. Ayrica geçtigimiz 19 yilda Kilis'e 6 içme suyu tesisi, 2 baraj, 3 gölet, 5 sulama tesisi, 9 taskin koruma tesisi kazandirdik. Milletimizin huzuruna neredeyse her gün yeni bir yatirimla çiktigimiz sürdürülebilir su kaynaklari yönetimi, dünya ile birlikte ülkemizde de güç geçtikçe önem kazaniyor.

Ülke olarak sahip oldugumuz sinirli su kaynaklarini en verimli sekilde kullanmamiz gerektigi gerçegini asla aklimizdan çikarmamaliyiz. Bunun yolu da suyu barajlar vasitasiyla biriktirerek ihtiyaç duyuldugu yerlerde ve vakitlerde kullanmaktan geçiyor. Iste bu amaçla son 19 yilda 276 milyar liralik yatirimla 600 baraj, 423 gölet, 590 hidroelektrik santrali, 1457 sulama tesisi, 262 içme suyu tesisi, 21 atik su tesisi insa ettik. Toplamda böylece 45 milyar metreküplük bir su depolama hacmine sahip olduk. Devlet Su Isleri Genel Müdürlügümüz vasitasiyla hayata geçirdigimiz bu yatirimlar olmasaydi Allah göstermesin çok ciddi sikintilar yasayabilirdik."

- "Elimizdeki imkanlari en iyi sekilde degerlendirmekte kararliyiz"

Cumhurbaskani Erdogan, halen 18 milyon nüfusa, 1,8 milyar metreküp su teminini saglayacak 90 içme suyu projesiyle ilgili yatirimlarin sürdügünü belirterek, söyle devam etti:

"Hem topraklarimizin veriminin artirilmasi hem yerlesim yerlerimizdeki içme suyu ihtiyacinin karsilanmasi için, önümüze çikan zorluklarin hepsinin üstesinden gelecek, ülkemizi önemli bir seviyeye de getirdik. Özellikle sulama yatirimlarinda hala katetmemiz gereken mesafe oldugunu biliyoruz. Ancak su ana kadar kurdugumuz altyapinin ehemmiyetinin de farkindayiz. Insallah özellikle GAP bölgemizdeki sulama yatirimlarini akilci bir proje yönetimiyle hizli bir sekilde tamamlayarak yaptigimiz yatirimlarin meyvelerini almaya baslayacagiz. Ülkemizin en büyük avantaji bu konularda iyi yetismis, bilgili, ehliyet sahibi insan kaynagina sahip olmasidir. Dünyanin her alanda oldugu gibi su yönetimi konusunda da yeni bir evreye girmeye basladigi su dönemde elimizdeki imkanlari en iyi sekilde degerlendirmekte kararliyiz."

Insanligin yaradilistan beri temel ihtiyaçlari olan gida, barinma, güvenlik gibi basliklari kendilerinin de hizmet siyasetinin esaslari olarak belirlediklerini dile getiren Erdogan, tarim sektörüne verdikleri destekleri sürekli artirarak sadece vatandaslarin ihtiyaçlarini karsilamakla kalmadiklarini, ülkeyi önemli bir gida ihracatçisi haline getirdiklerini söyledi.

Cumhurbaskani Erdogan, ülkedeki konutlarin üçte ikisinden fazlasina denk gelen 12 milyon konutun dönemlerinde insa edildigini, bunlarin 1 milyonunun da dogrudan TOKI tarafindan yapildigini aktararak, sunlari aktardi:

"Verdigimiz kararli mücadeleyle Türkiye'yi terör örgütlerinin ve suç çetelerinin tasallutundan kurtardik. Hayata geçirdigimiz reformlarla demokrasiyi, hukuku, hak ve özgürlükleri gelistirme gayretimizi simdi yeni ve sivil bir anayasayla taçlandirmaya hazirlaniyoruz. Sadece bu basliklarla bile ülkemizin nereden nereye geldigini vicdan ve insaf sahibi herkes kabul edecektir."

(Sürecek)
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile